Велинград - online - “Чепинец-Беев” търси финансова помощ от общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Спорт: “Чепинец-Беев” търси финансова помощ от общината
Публикувано 2004-07-26 00:47:28 от Темпо

На 20 юли в голямата зала на Общината се проведе среща-разговор по проблемите на ФК “Чепинец-Беев” и главно за финансовата издръжка, която в продължение на три години се извършваше единствено от СД “Братя Бееви”. ВрИД кмет на Общината Стоян Дулев запозна присъстващите близо 100 души със съдържанието на писмото, с което дружеството-спонсор иска срещата. Основната идея е свързана с предложението Общината също да се ангажира с част от издръжката на футболния клуб, като се намерят най-подходящите форми за това. Бяха дадени примери с други общини, които са намерили начини да подпомагат спорта и са отделили средства.
От името на феновете д-р Стоян Гаров се обърна към общинските съветници и към всички присъстващи с думите, че не бива да се забравя направеното от Фидел Беев за стадиона и за отбора. Сега е моментът да се покаже кой колко милее за отбора и да помогне. В последваните разисквания и изказвания (част от тях поместваме отделно) бяха поставени най-различни въпроси, като основният беше: Ще има ли футболен отбор и ще започне ли той първенството? Президентът Фидел Беев отговори, че отбор ще има, но не е възможно само един спонсор да го издържа, защото има граници, които не могат да се преминават. Той ще продължи да дава пари за футбола, но е добре и други бизнесмени да се включат в подкрепа на отбора. Беше предложено да се организира среща с представителите на всички лицензирани спортни клубове в Общината. На нея да се поставят конкретните искания и предложения на клубовете, които да бъдат систематизирани и да се дадат в избистрен вид на общинските съветници, които през септември ще се съберат на извънредна сесия, посветена единствено на спортните проблеми.

Пряка реч
Д-р Стоян Гаров: “През последните три години издръжката на всички футболни гарнитури струва около 500 000 лв и още близо 1 000 000 лв за възстановяването на стадиона. Похарчена е голяма сума, без да има възвращаемост. Този комунизъм го няма дори в Китай. Любителите на футбола трябва да знаят, че г-н Беев никога не се е отказвал от отбора и няма да се откаже, и още утре ще започне подготовка. Но трябва всички ние да разберем, че тези суми са непосилни за един човек, колкото и заможен да е той. Затова ние днес направихме тази приятелска среща, за да можем да намерим допълнителни източници на финансиране. Пред отбора се открива уникалния шанс още през следващата година да играе в “Б” група.” Иван Лебанов: “Дълги години Общината не разрешава проблемите на спорта. Надявам се това да стане на специалната сесия за спорта през септември. Всички заедно да решим проблемите на всички спортове. Нужни са финансови инжекции за спорта в дългосрочен план.
Георги Белев: “Защо не се постави вход за мачовете с цена на билета от 1 лв? Тогава ще се види кой милее за отбора и като идва на мачовете, значи го подкрепя. На повечето мачове във “В” група се продават входни билети. Защо и тук да не се пуснат?”
Бисер Скендеров: “На тази среща не виждам да присъстват сериозни бизнесмени, които да помогнат на отбора.”
Борис Чолев: “Трябва да се работи предимно с местни момчета и резултатите няма да закъснеят. Основното е да си помагаме, а да не си пречим.” Николай Гълев: “Има ли договор с Общината за срокове - докога трябва да се издържа отборът? Виждаме, че дълги години не се работи правилно и затова няма резултати.”
Фидел Беев: “Няма определени срокове в договора за издръжка на отбора. Наистина не се работи добре с децата и юношите и затова нямаме наши футболисти. Разчитаме на чужди, а те ни продадоха. Те се подиграха не само с мен, но и с всички вас.”
Неджат Кехайов: “Ясно е, че е много трудно само един спонсор да носи целия товар, но ОбщС не може изцяло да реши финасовите проблеми на клубовете. Трябва да се работи в две посоки, специално за футбола. Да има два плана - какво да се направи до 15 август, когато е стартът на първенството и какво ще се прави след това? Сигурно трябва да се концентрират усилията и да се търсят варианти, но за това са нужни конкретни предложения от спортните клубове.”
Георги Стоянов

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.61 %
PM 2.5 µg/m3 34.51
PM 10 µg/m3 36.78

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica