Велинград - online - Сесиен обектив 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Общински сесии: Сесиен обектив
Публикувано 2004-07-03 14:54:02 от Темпо

ОСПОРВАНЕ С 15 гласа съветниците отхвърлиха поискана от кмета Ф. Беев отмяна на решение 149 от 19 май 2004 г. С това решение бе изменена улична регулация и обособен имот от 200 кв.м. в района на цеха на фирма “Минерали-М” с управител Надежда Ключкова. Г-н Беев, който през май бе вносител на предложението, след това го оспори като противоречащо на интересите на общината. Болшинството съветници обаче не подкрепиха оспорването.

ТАКСИ За издаване на разрешение за ползване на басейни и водни площи ще се заплаща такса от 5 лева. Във връзка с измененията в Закона за кадастъра и имотния регистър бяха гласувани нови такси за издаване на удостоверения по чл. 52, ал. 5. Издаването на удостоверение за 3 работни дни ще се таксува 30 лева, за 10 работни дни - 15 лева, а за 20 дни - 10 лева.

ЮНДОЛА След дебат съветниците разрешиха да бъде променено предназначението на частен имот в самия център на Юндола от “за озеленяване” на “за търговия и услуги”. На обратното мнение бяха Комисията по ТСУ и М. Алексиев, който предложи да се гласува мораториум върху зелените площи. Натежаха аргументите на Ив. Лебанов, че като курорт Юндола има нужда от повече заведения и търговски обекти, защото туристите няма къде да седнат и да се нахранят.

КОНКУРСИ За срок от 3 години под наем ще бъдат отдадени 4 общински петна в Сърница и 5 помещения, които са общинска собственост в сградата на Младежкия дом и училището. Във Велинград ще бъде обявен конкурс за павилион на ул. “Ал. Стамболийски” до ОББ.

РОХЛЕВО Съветниците дадоха съгласие да се разкрие полудневна подготвителна група в село Рохлево, която ще е филиал към основното училище в Пашово.

ДЕТСКИ ЦЕНТЪР Общината ще даде свой терен и помещение, за да се изгради Дневен дентър за деца с увреждания. Средствата ще осигури чрез проект Министерството на труда и социалната политика, съобщи Н. Кехайов. Става въпрос за мястото, където преди години откри подобен център фондация “Милосърдие”, но проектът претърпя пълен провал. Съветниците бяха категорични да се прекрати сключеният тогава договор с “Милосърдие” и да опитат с държавната институция като гарант, че този път ще се удовлетвори една голяма социална необходимост без страх от нов провал.

ГОРСКИ ПУНКТ На входа на Велинград в посока Юндола ще бъде изграден Горски пункт, тъй като там се кръстосват много черни пътища и трябва да се преприемат мерки срещу превоза на незаконен дървен материал. Съветниците изрично записаха в решението, че до горския пункт няма да се складира конфискуван материал.

АСФАЛТ Съветниците отложиха гласуването на 7000 лева за закупуване на машина за рязане на асфалт. Тъй като на сесията не присъстваха финансистите на Общинска администрация, нямаше кой да даде справка дали има пари в сметката по приватизация.

СТРОЙКОМ Съветникът Стефан Асенов поиска Общинският съвет да вземе решение за отмяна на заповед, с която е забранено сумата от 13 000 лева да бъде приведена от общината на “Стройком”. Сумата е спряна заради констативен протокол, с дата 5 май, подписан от Мария Александрова, според който общинската фирма има неизпълнени задължения по почистването през април. Ако не се приведат 13 000 лева, “Стройком” ще излезе на загуба и хората няма да получат заплати в пълен размер. Заради липса на проекто-решение гласуването бе отложено за този понеделник.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.40 %
PM 2.5 µg/m3 34.37
PM 10 µg/m3 36.63

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води