Велинград - online - Анализите очертават поколенчески проблем в БСП 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Политика: Анализите очертават поколенчески проблем в БСП
Публикувано 2004-07-03 14:46:20 от Темпо

Група членове на Висшия съвет на БСП се срещнаха със симпатизанти от Велинград на 24 юни в Художествената галерия. Красимир Премянов, Юри Борисов, Ваня Добрева, Георги Хаджийски, Иван Желязков, Димитър Стойчев дойдоха, за да представят списанието “Ново време” и да дискутират актуални политически теми. Юри Борисов, който е главен редактор на списанието, очерта основните теми в новия брой. Акцентът пада върху темата как за 14 години България се е срутила, разработена от Васил Проданов, който посочва като причина качеството на нашия политически елит. Другата тема е Европейският съюз, като Юри Борисов бе категоричен, че има голямо разминаване между мненията на експертите и политическия дневен ред на обществото.
Красимир Премянов се противопостави на школата на сега управляващите политици, която твърди, че България не може да прави самостоятелна външна политика. Въпросът за членството на България в ЕС трябва да се реши чрез референдум от народа, а сега всичко върви в някаква голяма тайна. Заради неясните поети ангажименти при спечелване на изборите ние сме обречени на политика, която спира полета на България, поетично се изрази Красимир Премянов и характеризира ситуацията с метафората “Трябва да влезем в един впряг с бързи коне, но с ограничени възможности”. За него проблемите идват от това, че ние сме първенци като държава, която се е освободила от своята собственост благодарение на десницата. Затова правителствата нямат значим ресурс и единствено събират и преразпределят данъци. Премянов изказа загриженост за организационното състояние на БСП, в която сега членуват 201 000 човека, но 85% от тях са на пенсионна възраст, а една 1400 са студенти. Данните сочат, че повече от 15% от бившите депутати на БСП са напуснали партията. За да се излезе от кризата, трябва да се намали централизмът в БСП и хората да знаят, че реално участват във взимането на решения.
Доста отрезвяващо прозвуча казаното от Ваня Добрева, че БСП има значителен поколенчески проблем, че младите не припознават тази партия като своя и дистанцията между тях и БСП се увеличава. Една от причините е, че младите са продукт на манипулации чрез образователната система, но и БСП мълчи и не прави нищо, за да реабилитира големите имена на нашата културна памет. Друга причина е, че БСП не дава оценка на 15 г. преход, нито казва какво е нейното участие в източването и разграбването на икономиката с “червените куфарчета”. В съзнанието на младите хора БСП се свързва с провал и немодерност, каза г-жа Добрева. От своя страна младежките организации на партията се занимават със себе си и с желание за политическа кариера. За разлика от Западна Европа, където младежки леви организации организираха митинги против войната в Ирак, в България това не се случва. Ваня Добрева смята, че това е така, защото самата левица не се е обозначила ясно дали е против или за войната. Не може да защитаваме една позиция за събитията в Сърбия и друга за Ирак, това обърква младите хора, подчерта тя.
Изказването на Д. Стойчев бе по темата сигурност. Той смята, че в процеса на глобализация на нас ни е отредено място на бунището на “голямото село”. Тези, които ни управляваха през 1992 и 1997-2001 г., са престъпници, отсече г-н Стойчев и даде като пример, че с “всевластен хищнически подход” те са създали канали през митниците и тънат в охолство.
За това състояние на България вина носи и БСП, каза Георги Н. Пашов, който изтъкна, че подкрепя левите идеи, но БСП не е негова партия. Той се обърна към гостите от ВС на БСП с думите, че отговорността боли и им припомни, че когато са бутали мавзолея на Г. Димитров, всички те са били на море.
Наложи се Юри Борисов да напомни, че срещата не е предизборна и гостите са тук не в ролята си на политици, а на политически анализатори.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 79.21 %
PM 2.5 µg/m3 34.23
PM 10 µg/m3 36.47

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води