Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.07.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.07.13
Публикувано 2013-07-30 09:55:15 от Темпо

ОТЧЕТ Съветниците приеха отчет за своята работа през първото полугодие на 2013 г. Като основен плюс на дейността на местиня парламент бе посочен фактът, че през отчетния период нито едно от взетите решения не е обжалвано по съдебен път. От името на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова заяви, че няма достатъчен контрол върху решенията и посочи като пример избраната комисия от съветници, която трябваше да следи за асфалтирането на дупките по улиците, но изобщо не успя да се събере. Г-жа Ключкова критикува и това, че кметът Иван Лебанов често не присъства на сесиите, а от ОА отговориха, че в тези случаи кметът писмено е упълномощил своите заместници.


ПАРАЛЕЛКИ Одобрени бяха самостоятелни маломерни паралелки за новата учебна година, за които общината ще осигури допълнително финансиране. В СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка ще има 1 маломерна паралелка, в ОУ “Иван Вазов” в Пашово ще са 6, в СОУ “Васил Левски” във Велинград и СОУ “М. Драгинов” в Драгиново - по две паралелки. Маломерни полудневни групи ще работят към детските градини в Бирково и Чолаково.

МЛАДЕЖИ Общинският съвет гласува “Декларация за достъп на младите хора до култура”, която е част от национална кампания за по-добър достъп на младежите до културни и образователни събития и продукти. Утвърдена бе структура на Общински консултативен съвет - младеж, чийто председател ще е зам.-кметът Исмет Бабучи, а зам.-председател общинският съветник Васил Аврамов. В 11-членния съвет ще има и представител на Общинския младежки парламент, след като той организира дейността си. Съветниците приеха програма за младежта в община Велинград за периода 2013 - 2015 г. и годишен план за 2013 г., както и отчет и програма за превенция на наркотичните зависимости.

ГРАДИНА Една целодневна група в ЦДГ “Еделвайс” във Велинград бе преборазувана в две полудневни групи. Така детската градина ще може да обхване подлежащите на задължително обучение 5-годишни деца.

ПЛАН След подробна презентация от главния архитект Тодор Енев и директор “Европейски програми” Радка Русева Общинският съвет одобри Интегрирания план за градско възстановяване и развитие с включените към него програми, ПУП, технически задания и документи. Гласуването от местния парламент е етап от утвърждаването на интегрирания план, на базата на който общината ще разработва проекти в периода 2014 - 2020 година и ще търси европейско финансиране за тях.

КОНКУРСИ Съветниците откриха тръжни процедури за продажба на имот в с. Абланица чрез явен търг и отдаване под наем за 5 г. на магазин на Пазара.v
ИНТЕРНЕТ Дадено бе разрешение на “ИДСОФТБГ” за изработване на схема за кабелно-въздушно разпространение на интернет в селата Абланица, Биркова, Кръстава, Пашово, Рохлево и Света Петка.

ПОЖАРИ Общинският съвет одобри създаването на специализирани групи от работници и служители за гасене на пожари в общински горски фонд. Служителите и работниците към кметствата ще изпълняват ифункции за защита на горските територии от пожари, при спазване на изискванията за безопасност и определен със заповед поименен състав.

“УНИКАТ” Бургаската фирма “Кредо-Г 4” ще извърши за своя сметка благоустройство на прилежащия парк до Вельова баня. Съветниците одобриха проекта, който предвижда изграждане на баседка, детски площадки, пейки, парково осветление и подпорната стена на река “Луковица”, разрушена при наводнението през 2005 г. Общинският съвет даде разрешително за благоустройствените дейности при условие, че в района няма да се поставят огради и няма да бъде разрешена стопанска и търговска дейност. След приключване на проекта за благоустройство на парка поставеното оборудване ще бъде дарено на общината.

АВГУСТ Въпреки че по правилник август е ваканционен за общинските съветници, те ще заседават извънредно заради спешни решения във връзка с вече стартирали проекти. На 25 юли се проведе оперативно бюро, което насрочи сесията за 29 август от 16.30 часа, като комисиите ще заседават по-рано същия ден.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води