Велинград - online - Събор на здравето, свободните хора и пробудените души 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Събор на здравето, свободните хора и пробудените души
Публикувано 2013-07-30 09:34:25 от Темпо

Събор на здравето, събор на Духа и свободните хора, събор на всички пробудени души в името на здравословния живот - още много и различни определенията може да има за събитието, което доведе от 24 до 28 юли във Велинград много последователи на идеите за духовно и физическо здраве. Преди година съборът се проведе в местността Белинташ край Асеновград, а второ му издание бе открито вечерта на 25 юли на централния площад във Велинград. Много от участниците дойдоха облечени в бяло като знак за духовното им родство с Учителя Петър Дънов. Съборът започна с ритуално разчупване на хляб от лимец и с концерт на Поли Паскова.
Обичаната певица обяви, че пее на събора без хонорар, а в подкрепата на събитието бе и нейната лекция за лечебната сила на българската народна музика. За провеждането на събора съдейства и Община Велинград.
Голяма част от участниците в събора се настаниха в палатков лагер около параклиса “Свети Георги” в местността Гергевана над Велинград. Във всяка от сутрините на голямата поляна се събираха над 200 души, които посрещаха изгрева на слънцето. През дните на събора те провеждаха различни енергийни практики под ръководството на Георги Изворски и излети до места, на които е имало светилища, като Славееви скали, Острец и др.
Организаторите на събитието предложиха на всички интересуващи се изключително богата програма от лекции и семинари, които се проведоха в салона на читалище “Отец Паисий” и в двете зали в общината. Силата на българските билки, методи за себеизцеление, йога, медитация, рейки, юмейхо терапия, паневритмия, упражнения за хармонизация, цветолечение, хомеопатия, здравословен дом, здрави очи без очила, пътуване към себе си, лекции за богомилите като магове, лечители и посветени, за Терра Бесика или земята на Вярата - това е много малка част от темите, на които лекторите посветиха свои лекции и семинари.
Паралелно с това в туристическия информационен център се състояха творчески работилници и практически занимания, посветени на месенето на хляб с квас и лимец, изработката на свещи, предене, тъканае, рисуване на яйца с восък, а на палатковия лагер - за направата на домашен компост в градски условия и на кални топки за пречистване на водоеми.
Велинградчани и гостите на курорта добиха преки впечатления от Събора на здравето благодарение и на базара на открито, където бяха предложени различни здравословни, хармонизиращи и лечебни еко- и био-продукти, минерали, сувенири и др.
Съборът бе закрит с демонстрации на танци на централния площад, а преди това се обърнахме към организаторите на Събора на здравето Асен Асенов-Хермес и Силвина Пелопойчева с въпрос как са избрали Велинград за домакин на неговото второ издание. Ето какво споделиха за читателите на “Темпо”:
Асен Асенов-Хермес:
На България е нужен здрав дух, за да оцелее Обиколихме Гела, Пампорово, Смолян, след което се допитахме до Георги Изворски. В Чепинския край са били бесите, тук има около 20 светилища, които изследвахме заедно със Силвина. В центъра на Велинград има място, което фокусира енергията на всички светилища, разположени по околните върхове. В съчетание с водата като елемент на живота, това място не само повдига съзнанието на човека, но и помага за поддържането на здраве и добра кондиция. Когато е здрав, човек има много желания. Когато е болен, има само едно желание - да оздравее. Здравият човек може да се развива духовно и да подпомага околните - това е най-съществената мисия на всеки от нас. На България е нужен здрав дух, за да оцелее. Да имаме усои, както казва Учителят Петър Дънов. Тук сме, за да развиваме устои.

Силвина Белопойчева:
Чепинската котловина е енергиен котлон
Аз съм импулсивен човек, чувствам кога ми се казва нещо, духът ме води в определена посока. Един приятел сподели, че е открил енергийна пирамида в местността Гергевана и по пътеката към лобното място на Вела Пеева. В Гела не намерихме всичко, което търсим. А във Велинград всичко се подреди с неочаквана лекота. С нас е и ясновидецът Георги Изворски, който вижда Чепинската котловина като енергиен котлон - енергията на светилищата от околните върхове оформя нещо подобно на спици на колело, които се събират в един център. Георги Изворски каза, че Велинград е много енергийно място. Хората, които дойдоха за Събора на здравето, са много доволни. Всеки намира това, за което е дошъл. Програмата също е много богата, дори хора, които са били на подобни събития в чужбина, казаха, че ние сме направили нещо изключително. постарахме палатковият лагер и всичките ни мероприятия да бъдат максимално щадящи природата, а енергията на това място да стане още по-чиста.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води