Велинград - online - Дъга от таланти и медали 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Дъга от таланти и медали
Публикувано 2013-07-16 10:22:55 от Темпо

Международният фестивал за детска забавна песен “Дъга над Клептуза” записа славна страница в своята 4-годишна история. На 12 и 13 юли под дъгата в центъра на сцената в читалище “Отец Паисий” прозвучаха над 300 песни, изпълнени от над 130 деца от цяла България плюс гости от Македония, Черна гора и Албания. Те превърнаха фестивалната програма в истински празник на музиката, но и в изключително оспорвано състезание на таланти, организирано от Община Велинград, Общинския детски комплекс, музикална школа “Звънче”, вокална група “Караоке”, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, Ротари клуб Велинград и Туристическият информационен център.

Фестивалът бе открит с химна “Дъга над Клептуза” по текст на велинградските поети Стойна Стоянова, Стоилка Пещерска и Емил Шулев и музика и аранжимент на Иван Казалиев. За първи път бе издигнато знаме на фестивала, а честта първа да направи това заслужено се падна на нашето златно момиче Мариам Маврова. Фестивалът бе открит от кмета Иван Лебанов, който подчерта, че това е едно от основните събития в Празниците на културата и пожела успех на всички участници. Поздрав към тях, но с танц, отправи и КСТ “Импулс”.
Тази година председател на фестивалното жури бе нашият съгражданин Васил Делиев - композитор и музикант, любимата певица Тони Димитрова от морския Бургас и известният автор на популярни песни Светослав Лобошки от южния Петрич. Успоредно с тях работеше и детско жури, които също излъчи своите победители.
Участниците се състезаваха в 5 възрастови групи, а вечерта на 13 юли станаха известни имената на медалистите и наградените. На площад “Н. Гяуров” кметът Иван Лебанов връчи отличията, след което търпеливо изчакалата началото на гала концерта публика бе възнаградена с изпълнения на златните медалисти от фестивала. Гала концерта откриха миналогодишната носителка на Гран при Мариам Маврова с микс от песни на Адел с аранжимент от Васил Делиев и най-малката певица на фестивала Анжелина Денчева от “Звънче”.
Гран при на тазгодишния фестивал “Дъга над Клептуза” остана във Велинград, спечелена от Христина Влахова от “Звънче”. Представителите на двете велинградски школи - “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви и “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева завоюваха общо 15 медала в различните категории плюс много специални награди от спонсори и приятели на фестивала (имената на победителите публикуваме отделно). Злато, сребро, бронз и много специални награди за нашите таланти - това е заслужената и изстрадана награда за техния огромен труд, за професионализма на ръководители им, за всеотдайността на родителите.
Оценката за организацията на фестивала личи най-добре в отзивите на журито. Зад двата фестивални дни стои огромният труд на екипа на ОДК начело с Мариана Зинкова, “Звънче”, “Караоке”, водещата Маргарита Гергева и общината. Заслужени благодарности и към майките на певците, които от години са важна брънка в организацията: Марияна Кънева, Рени Рачева, Румяна Каленова, Зорка Деспотска, Верка Алексиева, Найле Юсеин, Василка Средкова и Димка Ушева. Трудно е, но си струва - така се ражда дъгата от таланти и медали над Клептуза. Елена Баева

ОЦЕНКИТЕ НА ЖУРИТО
В края на фестивала потърсихме оценката на членовете на журито за нивото на организацията и участниците. Ето какво споделиха за “Темпо”:
Васил Делиев: Тази година фестивалът постигна най-високото си ниво. По отношение на участниците имахме деца от Горна Оряховица на изключително ниво, изненадан съм от представянето на децата от 4 до 7 години, с които се работи най-трудно и не случайно тяхната ръководителка от Бургас спечели наградата за вокален педагог. При участниците от Велинград нивото видимо е пораснало и напълно заслужено, с единодушно решение на журито Гран при на фестивала спечели момиче от Велинград - Христина Влахова. На добро ниво бе и участието на международните изпълнители - златният медал отиде в Македония. Организацията бе много добра, също и озвучаването. “Дъга над Клептуза” по нищо не отстъпва на подобни фестивали в страната и чужбина. Щом на четвъртата година идват все повече и повече участници, значи фестивалът вече е утвърден. При това високо ниво журирането е много трудно, журито изслуша по повече от 150 песни на ден. За себе си мога да кажа, че ми е по-лесно да напиша песен за всеки от участниците, отколкото да оценявам толкова равнопоставени и талантливи деца.
Тони Димитрова: Влюбена съм в този град и в този фестивал! Давам максимална оценка за това с каква обич, всеотдайност и с какви усилия в това трудно време работят организаторите. Семейство Казалиеви и Юлиана Ковачева не излизат от читалището. Когато бях в журито преди 2 години, децата бяха предимно от по-малки градове, сега тук има изпълнители от цяла България. За журито е много трудно, защото има изключителни певци и изравнени високи оценки. Приемам поканата да съм част от журито, защото винаги ще защитавам българската песен, а тук са хората, които учат децата на обич към нея. Всички ние сме част от отбора на българската песен.
Светослав Лобошки: Фестивалът е перфектно организирано събитие. Впечатлен съм и от тези две седмици, в които във Велинград се случват толкова много неща на културния фронт. Тук са кадри от най-добрите школи в страната. Има ядра, в които личи, че се работи много добре. Има школи, които бълват таланти! Има процент масовост, но и деца, които пеят много добре и то от всички краища на страната - Монтана, Горна Оряховица, Свищов, Петрич, Велинград. Ако нивото е по-ниско, винаги изпъкват 3-4 деца, а тук е трудно за журито, защото нивото е високо и трябва да прецизираш. Журито се зарежда, когато чуе талантливо дете. Всички ние се занимаваме с деца и фестивали като този ни доказват, че нашата работа има смисъл.

МЕДАЛИТЕ ЗА ВЕЛИНГРАДСКИТЕ ТАЛАНТИ
I възр. група: бронзови медали за Ани Ушева и Теодора Райнова от “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева. Специални награди за Анжелина Делчева и Калина Десподска от “Звънче” с ръководители сем. Казалиеви
При дуетите: сребърен медал за дуета Ани Ушева - Ива Станчева от “Караоке”
При вокалните групи: бронзов медал за “Караоке джуниър”
II възр. група: бронзов медал за Венелин Каленов от “Звънче”. Специална награда за Цветина Вачева от “Звънче”, Кристина Попон и Георги Филипов от “Караоке”
При дуетите: златен медал за Христина Влахова - Димитър Дулев от “Звънче”, сребърен медал за Сонай Юсеин - Иванка Средкова от “Караоке”, бронзов за Радка Узунова - Веселин Димитров от “Звънче”
При вокалните групи: първо място за “Sextet” от “Звънче”, второ място за квартет “Paradise” от “Караоке” и трето място за квартет “Звънче”
III възр. група: първо място за Ива Папаркова от “Звънче”, второ място за Сонай Юсеин и трето за Иванка Средкова от “Караоке”
IV възр.: сребърен медал за Анелия Рачева от “Звънче”
Гран при на фестивала - Христина Влахова от “Звънче”

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води