Велинград - online - Атанас Атанасов, ДСБ: Предвиждам патова ситуация след изборите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон

Атанас Атанасов, ДСБ: Предвиждам патова ситуация след изборите
Публикувано 2013-01-15 08:31:53 от Темпо

Юрист по образование, о.з. генерал Атанас Атанасов има в професионалната си биография високи позиции като директор на Национална служба “Сигурност” в правителството на Иван Костов и народен представител от ДСБ в 40-то Народно събрание. В момента е председател на ДСБ - София, общински съветник в Столична община и член на националното ръководство на партията. Разговаряме с него по време на кратката му почивка във Велинград през изминалата седмица:


- Г-н Атанасов, вие ли ще водите листата на Синята коалиция в Пазарджишки избирателен район?
- Да, аз ще бъда водач на листата. Бях определен на вътрешните избори в ДСБ, което и за мен беше изненада. Оказа се, че всичките 13 регионални съвети на ДСБ в Пазарджишка област са посочили, че искат мен за водач. След като елитът на партията в областта има такава позиция, аз не мога да пренебрегна подобна покана. Хората поискаха аз да дойда тук и това дава възможност за добра кампания за парламентарния вот. Ще участваме в изборите като Синя коалиция, която не е преставала да съществува, независимо, че ръководството на СДС я напусна. В момента се работи по ново споразумение за Синята коалиция, като СДС ще бъде заместено от “Единство”.
- Всичко ли ще е избори през новата 2013 година?
- Всичко ще е фокусирано през изборите. Много обществени, икономически и проблеми на националната сигурност ще излязат в публичното пространство и всички ще са пречупени през парламентарните избори. Най-тежките за държавата отново ще са социално-икономическите въпроси.
Лично аз с голямо внимание наблюдавам съдебния процес срещу имамите в Пазарджик. Хората не знаят истината по този въпрос. 9-10 години съм бил по върховете на службите и познавам проблема. За да стигне до съд проблемът с радикалния ислям, означава, че държавата се е провалила. Тези въпроси не се решават със съдебни процеси, а със своевременна превенция и намеса на държавата, за да не се стигне до подобни явления. Управляващите са се провалили в тази сфера на националната сигурност! Процесът е доказателство, че ДПС разглежда мюсюлманското вероизповедание в България като инструмент за правене на политика - те са го монополизирали. Процесът е провокиран от ДПС, за да се явят като спасители, които единствени защитават правата и свободите на това население. Отвратителна работа! Два мандата във властта ДПС не позволи службите да работят и сега се правят инспирации със средства и методи от 90-те години на миналия век.
- След 2 седмици е референдумът за ядрената енергетика, по който ДСБ защитава тезата “против”. От няколко дни същата е и позицията на ГЕРБ - възприемате ли това като знак за сближаване между десни партии?
- Позицията на ДСБ е последователна, ние открай време сме против строителството на Белене. Това е опасен за сигурността на държавата проект, който беше прекратен през 1990 г. под натиска на екологичните организации заради земетръсния район. Тогава всички бяха наясно с опасността, сега не са. Тези, които защитават тезата да се строи Белене, нямат намерение да строят. Това е схема за точене на пари от бюджета - вече са откраднати над 1.5 милиарда лева. Това е и механизъм за зависимост на българската икономика от Русия. Ние сме член на ЕС, имаме интерес и задължение да изпълняваме европейските политики за диверсификация на енергийните доставки.
Позицията на ГЕРБ по отношение на референдума е “шменти-капели”. Бойко Борисов побърка собствените си хора, които до ония ден агитираха, че ще гласуват “за”, а сега се опитват да се разграничат от БСП и да имитират дясна политика. Не са десни, но искат да изглеждат такива. За ГЕРБ Синята коалиция е по-голям противник от БСП и затова с всички сили работят да я унищожат. В основата на разбиването на Синята коалиция е Бойко Борисов, има цял план, за който се платиха маса пари. Ходовете се правят, ако може, в следващия парламент нас да ни няма, но това ни амбицира повече. Убеден съм, че доста хора, които през 2009 г. се люшнаха под лозунга, че ГЕРБ и СДС ще управляват заедно, вече са разбрали грешката си. Тези хора бяха измамени, бизнесът също беше въведен в заблуждение - много хора, които материално подкрепиха кампанията на ГЕРБ, очакваха нормално развитие на бизнеса, а на практика се стигна до пълна монополизация, за да се управляват процесите на пълнене на партийните каси. Големите обществени поръчки се печелят от едни и същи фирми, такава корупция никога не е имало.
- Изборите ще променят ли нещо?
- Убеден съм, че ГЕРБ ще загуби властта, подкрепата им се срива. Опитът им е да заблудят избирателя с фантомни партии тип “Ярешки”, да раздробят политическото пространство с цел да канализират наказателния вот към такива формации. Но хората не са глупави!
Моята прогноза е за патова ситуация в следващия парламент. Първите двама играчи ще са ГЕРБ и БСП, въпросът е кой ще вземе повече гласове. Но и двете партии няма да имат достатъчно, за да управляват сами. Към юли 2013 г. ГЕРБ ще има подкрепа, равна на подкрепата на царя преди изборите 2005 г. Въпросът е дали след изборите ще има условия за коалиция между първата и втората политическа сила, независимо от клетвите им, че такава коалиция е невъзможна. Аз нямам отговор на този въпрос. Но знам, че коалиция на някой от двамата първи с ДПС е напълно възможна.
- В личен план какво си пожелавате за новата година?
- Да съм здрав, а също моите близки и приятели. Другото са предизвикателства, които зависят от положените усилия. За мен е важно и след два мандата без депутат сега Синята коалиция да има народен представител от Пазарджишкия избирателен район, независимо дали това ще съм аз. Защото ако ГЕРБ загуби изборите, което е твърде вероятно, бизнесът, който им повярва през 2009 г., трябва да намери свой представител. Червеният бизнес е ясен, той има партийна подкрепа и е закован. Но има бизнес, който разчита на реална конкуренция и точно той сега няма защита през институциите на държавата като КЗК и ВАС. Този бизнес може да се уповава на парламентарна защита от страна на автентичната десница, която винаги е защитавала свободната конкуренция.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica