Велинград - online - Комисия установи конфликт на интереси за кмета на Кръстава 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Комисия установи конфликт на интереси за кмета на Кръстава
Публикувано 2013-01-08 09:47:29 от Темпо

Държавната Комисия за предотвратяване и установяване и на конфликт на интереси се произнесе по сигнал срещу кмета на село Кръстава Мустафа Еюпов, подаден през август 2012 година.
В сигнала се твърди, че в качеството си на кмет на кметство Кръстава М. Еюпов е закупил от името на кметството водопроводни тръби (2990 линейни метра-ф-75 с цена 5.50 лв./л.метър) на стойност 19 734,10 лв. с ДДС от фирма, чийто едноличен собственик е неговата съпруга.
Към сигнала са приложени като доказателства справка от Търговския регистър и фактура за въпросната сделка от 22 декември 2009 г.
От своя страна Комисията служебно е събрала допълнителни доказателства: 75 фактури за установяване на извършените дейности по договори, сключени между Община Велинград и посочената фирма, договори за ползване на земеделска земя, 17 искови молби от фирмата срещу общината и съдебни съобщения и разпореждания по тях, списък на общинските пътища и фирмите, които почистват през 2010-2011 г., декларация по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, подадена от кмета Еюпов на 24 октомври 2011 г.
Г-н Еюпов е изслушан на заседание на Комисията на 13 ноември 2012 г. В обяснението си пред комисията той твърди, че по повод подписаната от него фактура за закупуване на водопроводни тръби за сумата в размер на 19 734,00 лв., че е закупена по ОСПОС-програмите, които са към Бюро по труда, в изпълнение на устни указания от кмета на Община Велинград. По тази фактура все още не са постъпили плащания по сметката на фирмата на съпругата му. По повод на зимното почистване М. Еюпов твърди, че не е подписвал фактури, тъй като същите се подписват от “Инвеститорски контрол“. Кметство Кръстава няма сключени договори с фирмата, такива има общината и тя извършва плащанията, като има договори, по които към настоящия момент не е извършвано плащане и има образувани искови производства. По повод на протоколите за извършена работа кметът на Кръстава твърди, че част от тях ги подписва той в изпълнение на заповед на кмета на Общината. Протоколите се подписват и от инвеститорски контрол. Мустафа Еюпов твърди, че не е участвал в процедура за малка обществена поръчка за снегопочистването, не е съгласувал документация, нито е представял докладни по цитирания повод. По повод сключения договор за земеделска земя между Община Велинград и Мустафа Еюпов като физическо лице, същият твърди, че обработва земята и изплаща редовно наема. За сключването на договора е проведена тръжна процедура, в която той категорично отрича да е взел участие.
След като е обсъдила събраните по преписката доказателства, Комисията постановява решение, според което за Мустафа Еюпов е установен конфликт на интереси по три пункта:
* че в качеството си на кмет на кметство Кръстава е сключил договор за сумата 19 734,00 лв. за закупуването на водопроводна тръба от свързаното с него лице, което е нарушение по ЗПУКИ.
* че в качеството си на кмет на кметство Кръстава е подписал протокол № 1 за установяване извършването и за заплащане на натурални видове СМР във връзка с възстановяване на щети (свлечени земни маси на общински път от с. Кръстава за Хасанова махала, в ниската част на село Кръстава и покрай реката на 07-08.07.2010 г., довели до затрудняване движението) и протокол № 1 за установяване извършването и за заплащане на строителни работи на обект: “Възстановяване на общински път Велинград - Кръстава” за щети от обилни валежи на 19.05.2009 г., като е бил повлиян от частния интерес на свързано с него лице.
* неподаване на декларация по чл. 12, т. 4 от ЗПУКИ във връзка с подписването на фактура № 0000000144/22.12.2009 г. за сумата в размер на 19 734,00 лв. и неподаване на декларация по чл. 12, т. 4 от ЗПУКИ във връзка с подписването на протокол № 1 за установяване извършването и за заплащане на натурални видове СМР във връзка с възстановяване на щети.
Решението на Комисията по предотвратяване на конфликт на интереси е от края на ноември 2012 г. и влиза в сила месец по-късно. Финалът на случая ще се реши в съдебна зала, тъй като в момента кметът на Кръстава има законовата възможност да обжалва пред Административен съд - София.
Елена Баева









 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай