Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.01.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.01.13
Публикувано 2013-01-03 18:57:56 от Темпо

КОНТРОЛЬОР С пълно единодушие съветниците избраха за контрольор на общинската болница “МБАЛ Велинград” ЕООД Илиана Пачалова-Димова, съпруга на съветника от ГЕРБ Радослав Димов. Тя бе единствен участник в конкурса, обявен за длъжността и комисията с председател Йордан Аршинков обяви, че е издържала трите етапа с обща оценка 5.25. Договорът за възлагане на контрола ще бъде подписан от председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова и е за 3 години.


СПОРТ Общинският съвет прие Декларация за достъпа до спорт, с която декларира намерения за осигуряване на целогодишен достъп до спортна, тренировъчна и състезателна дейност за всяко дете и възрастен с интелектуални затруднения. Ежегодно в общината ще се организира поне едно спортно състезание за атлети с такива затруднения и ще се създават устойчиви възможности за тяхното развитие, както и да създаване на обществена нагласа и грижа към реализацията на млади хора с интелектуални затруднения. Декларацията е в подкрепа на националната кампания “Достъп до спорт в българските общини”на “Спешъл Олимпикс България”.

ВОДОПРОВОД Дадено бе съгласие за прокарване на водопровод за минерална вода на фирма “Марина МК 2010” ООД - Несебър от сондаж “Вельова баня”по улиците “Мир” и “П. Волов” до “Пушкин”. Цената на правото на прокарване на водопровода с дължина 616 метра е 2185 лева. За пореден път бе коментиран случая от преди година с некачествено положен асфалт на ул. “Мир”, за който неколкократно сме писали. Дияна Кехайова заяви, че не може улиците да се разкопават за сметка на живеещите на тях, а според Златко Златанов от такива разкопавания Велинград прилича на гробница.

БАНИ Общината ще открие процедури за отдаване под наем на две помещения в Кална и Чепино баня. През годините помещенията са ползвани за фризьорски салони.

НАМАЛЕНИЕ Всички съветници подкрепиха искането на “Голден груп” ООД за намаляване на наема, който фирмата плаща по договор на общината за цветните оранжерии и разсадник на ул. “Евлоги Георгиев”. Месечната наемна вноска се намалява със 120 лева - сумата за наема върху площите, за които наскоро “Голден груп” получи от общината отстъпено право на строеж. Така месечният наем за двата имота с площи от 4 542 кв.м. и 15 771 кв.м. остава 690 лева.

ПАРКИНГ Съветниците одобриха парцел за паркинг в района зад БЛЦ “Камена”. Досегашното отреждане е било за жилищно строителство, но то бе променено поради нуждата от места за паркиране в зоната на хотелите.

СЪРНИЦА Подновен бе спорът за преобразуването на два парцела в Сърница от публична в частна общинска собственост. Повод бе предишно решение, с което преобразуването не бе разрешено, но бе върнато от кмета като нецелесъобразно. Защитник на преобразуването пак беше Реджеп Ходжов, а противник Неби Бозов. Двамата си размениха взаимно обвинения, а върнатото решението бе отменено, тъй като 1 глас не стигна за обяваването на парцелите за частна общинска собственост. Отмяната означава, че в скоро време точката отново ще се гледа от Общинския съвет.

СКУЛПТУРА 295 200 лева бяха гласувани от Общинския съвет за изготвяне, доставка и монтаж на скулптурна композиция в триъгълния остров на входа на Велинград. Парите за входния знак ще се осигурят от два източника: 150 000 лева от собствени приходи и 149 200 лева от програмата за капиталови разходи за 2013 г.

ЗАМЯНА Приети бяха оценките по замяната на магазин за цветя, собственост на общината и апартамент, собственост на “Филм Комерс” ЕООД с управител Владислав Георгиев. Лицензиран оценител е оценил магазина с площ 35 кв.м. в блока при светофарите на 43 900 лева, а апартамента с площ от 55.91 кв.м. в блока на мястото на бившия “Рубин” на 69 106 лева. Заменителят Владислав Георгиев декларира, че няма никакви претенции към общината за разликата в пазарните стойности на заменяните имоти.

ОБЛЕКЛО През 2013 г. служителите на Общинска администрация ще получат средства в размер на една минимална работна заплата за работно облекло. Решението бе одобрено като последна допълнителна точка за 2012 г., след което съветниците се събраха на банкет в “Рич”.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води