Велинград - online - Доган мотивира електората: “Вече има пари” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.01.2023
· Пак удължиха договора за обществения транспорт
· „Тур дьо Франс: Етап България“ идва във Велинград
· АКВА БЕЗОБРАЗИС - диагнозата на Велинград
· Общините избират доставчици по програмата „Топъл обяд“
· Нови сгради ще разширят обхвата на две социални услуги
· Болните от грип се увеличават
· КРИМИ ХРОНИКА 17.01.2023
· Избраха нов врид управител на „ВКТВ“ в Ракитово
· След две години прекъсване отново ще празнуваме Бабинден
· Над 12 000 дка гори ще бъдат третирани срещу борова процесионка
· Акция „Жълти стотинки“ ще помага на общинската болница
· Програмата за туризма през 2023 година акцентира върху два юбилея
· Малки обяви: 17.01.2023
· Преброяване‘2021: Здравен статус на населението в област Пазарджик
· Таксата за битови отпадъци в Ракитово няма да се увеличава
· Завършиха ученическите игри по баскетбол
· Спортните успехи и събития през 2022 година
Tuesday, January 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.2023
· 2023 започна с 5 големи аварии по водопреносната мрежа

Избори: Доган мотивира електората: “Вече има пари”
Публикувано 2003-10-13 14:29:12 от Темпо

Броени дни след откриването на кампанията с участието на петима депутати и членове на висшето ръководство на ДПС, във Велинград пристигна лично Ахмед Доган заедно със заместничката си Емел Етем, зам.-министърката на екологията Фатме Илияз, депутата Али Имамов, началника на кабинета на Доган Ахмед Илин и члена на ЦОБ Камен Костадинов. За първи път в навечерието на местни избори ДПС прави подобен десант във Велинград, където гостите бяха посрещнати в препълнената голяма зала на общината.
Кандидатът за кмет на община Велинград от ДПС Неджат Кехайов откри срещата със слово, в което посочи, че тук ДПС има утвърдено място на втора политическа сила и изложи своята визия за развитието на града и района. Той посочи дисбаланса в социалното положение на хората в града и по селата, в някои от които все още няма нормално електричество, водоснабдяване и пътища, а безработицата е 80%. Г-н Кехайов изрази увереност, че този път на изборите във Велинград няма да има етнически вот като през 1999 г., въпреки че някои правят усилия да разпалят вражди. Тук се преплитат не само етноси и религии, а и интереси, но за 4 г. ДПС доказа, че е толерантна и умееща политическа сила, каза кандидат-кметът.
Днес ДПС се бори за икономическа свобода и благополучие на хората, създава възможности за инициативните и онези, които знаят и могат, каза Ф. Илияз и обеща помощта на МОСВ. Доц. Имамов прогнозира, че когато зад кмета стои ДПС, той няма да има проблеми. Много емоционално бе изказването на Емел Етем, която изрази огорчение, че в листата за съветници на ДПС има само една жена и подчерта, че сегашното положение (6 съветника от 29) според нея е незадоволително. Ще застанем зад кмета, централната власт ще съдейства, с добър екип и премислена програма плюс природните дадености ще направим така, че да живеете като бели хора в своето населено място, обеща г-жа Етем.
С подчертан интерес залата изслуша думите на лидера Ахмед Доган, който в присъщия си философски стил очерта перспективите пред ДПС и неговите поддръжници (част от изказването публикуваме отделно).
Елена Баева
Вярно е, че без ДПС коя да е партия няма да рискува да управлява. Имаше опити, но приключиха зле.
Преди години водихме разговор за капсулите, за затвореността на ДПС, включително във Велинград. Тогава дадох акъл: много рядко ще чукате на вратата, за да влезете в политиката - ще я разбиете, ще влезете през прозореца или през тавана, ако се наложи - ще прокопаете тунели. Това проработи: днес в 111 общини ДПС издига свои кандидати млади хора.
ДПС претърпя съществена промяна на базата критерии за представителни хора във властта. В първия етап издигахме хора авторитетни и чисти, във втория - обединяващи личности. Сега търсим хора по нов начин отворени към света, да имат визия за развитие от гледна точка на европейските реалности: да познават еврофондовете, да имат изпреварващо мислене спрямо средния ешалон, да няма разлика между тяхното мислене и това на кмета на Брюксел, примерно. Издигайки се сам, трябва да увличаш други след себе си, да владееш предприемачески дух. Това няма нищо общо със завършването на право или икономика; да си предприемчив означава да имаш тръпка и нюх за бизнес, който да дава поминък на хората. Трябва да сме отворени и преприемчиви - ако не, няма да сме в час!
Вече има пари: над 700 милиона лева за 1 година са еврофондовете. Затова е нужен подготвен екип, който да прави проекти и да намира финансиране. Това е новото изискване пред вас, а има и инструменти за решаване на проблемите. Ние сами трябва да решаваме нашите проблеми, а не да се надяваме на чужди инвестиции и велики сили. Модерната роля на държавата е друга - тя не е ясла, не е хазна, не е софра! Държавата създава нови възможности сами да си решим проблемите. Разумът беше основа на мира, който постигнахме, на българския етнически модел. Всяка политика в Европа векове наред е била “Разделяй и владей”, а нашата е “Обединявай и управлявай”. Това прави изключително впечатление в Европа. Дойде време този модел да се капитализира от европейската каса. Ясен ли съм? ДПС може и да не стане първа или втора политическа сила в национален мащаб, но е въпрос на време ДПС да е от най-модерните партии в Европа - заради нашия модел, който е единствен! Да не се капсулираме в 5 декара картофи или тютюн, а да мислим нашите деца да имат същите възможности като връстниците си в Европа. Ако не го направим, ние ще бъдем виновни, а не държавата.
(из речта на Ахмед Доган)

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 92.94 %
PM 2.5 µg/m3 21.45
PM 10 µg/m3 34.97

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica