Велинград - online - Общинският съвет проведе последна и юбилейна сесия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

Политика: Общинският съвет проведе последна и юбилейна сесия
Публикувано 2003-10-13 14:26:01 от Темпо

Едновременно последна и юбилейна (50-та поред според направената от Никола Тодев статистика) бе сесията на Общинския съвет на 7 октомври. В самото начало като кмет на общината Ангел Топорчев оттегли от дневния ред една от най-коментираните точки: предложението, подписано от кмета д-р Дафов, да се актува като частна общинска собственост имота на наследници Масларови до Културния дом и същият да бъде апортиран като непарична вноска на общината в търговско дружество за довършване на сградата. Ако бе останало в дневния ред, решението можеше да повлече непредвидими последствия в и без това пълния с неизвестности казус около Културния дом. Защото наследници Масларови са категорични, че делото за отчуждаване на имота им в полза на общината не е приключило, както се твърди в предложението за решение.
Пак по идея на г-н Топорчев съветниците решиха общината да атакува във Върховния административен съд отказа на Министерството на екологията да даде зелена улица за проекта “Сютка” (още на стр. 8). Ако трябва, ще стигнем и до международния съд в Хелзинки, обеща А. Топорчев.
Одобрени бяха разходите за командировки на кмета д-р Дафов за периода от 1 април 2002 до 31 декември 2002 г. - 2758 лева и от 1 януари 2003 до 24 септември 2003 г. - 4211 лева. Сумата от общо 7000 лева е голяма, трябвало е да сложим някакви рамки, но сега ще гласуваме при свършен факт, коментира Заварин Маров и припомни, че общината се е изложила като не е намерила 1000 лева за стогодишнината на Манол Чолев. За първи път в практиката си Общинският съвет гласува решение, с което продаде дяловете на общината в съвместно акционерно дружество. 35 972 акции на община Велинград в “Амос спорт” АД бяха продадени за 35 972 лева на ЕТ “Амос-Албен Бадърджиев”, който е другият акционер и така на практика става негов едноличен собственик. Решението бе аргументирано от председателя на Общинския съвет Неджат Кехайов с опита на Софийска община, която не разчита на дивиденти от смесените търговски дружества, а продава акциите си, за да получава свежи пари. Никола Тодев се възпротиви, че се слага каруцата пред коня и попита как общината е отправила покана за продажба на акциите без решение на Общинския съвет. Заварин Маров постави логичния въпрос защо общината изобщо влиза в търговски дружества, след като после ги напуска и предупреди, че същата процедура може би очаква и други дружества с общинско участие. Тезата, че е по-добре да се вземат свежи пари, защитиха Емил Моллов и Георги Михайлов. Като представител на общината в “Амос спорт” с процедурата по продажба на акциите бе натоварен съветникът Никола Вецов, според когото няма лошо, че общината е направила опит за АД с достоен бизнесмен като А. Бакърджиев.
Сесията имаше тържествен финал: г-н Кехайов благодари на съветниците за тяхната отговорна работа при приемането на общо 1130 решения и оцени мандата на местния парламент като успешен, определяйки като нормално обжалването на много решения. От името на Националното сдружение на общините и на Асоциацията на председателите на общински съвети А. Топорчев връчи на Н. Кехайов почетен плакет. Същите институции наградиха кмета д-р Дафов с часовник.
1131-то решение на съветниците бе на подходящо място в залата на Общинския съвет да се оформи кът със снимки на председателите и членовете на местния парламент през годините.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 74.34 %
PM 2.5 µg/m3 21.70
PM 10 µg/m3 27.19

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води