Велинград - online - Моят проект: “Велинград - курорт на четири сезона” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Избори: Моят проект: “Велинград - курорт на четири сезона”
Публикувано 2003-10-06 00:21:08 от Темпо

Уважаеми съграждани,
Ние имаме честта да живеем в едно от най-прекрасните кътчета на България, а бих казал - на Европа и дори на света. Велинград е място с уникални природни дадености - климат, води, въздух, природа. Нашите минерални извори са неоценимо богатство.
А какво правим ние? Стоим и плачем, че нямаме предприятия. Цял Велинград е едно гигантско предприятие. Всяка къща във Велинград е потенциално малко предприятие. Аз имам конкретен план. За 4 години ние можем да превърнем Велинград в европейски туристически център. ХХ век беше век на индустриализацията. XXI век е век на туризма и услугите. Когато направим туризъм, ще се появят и предприятия, които да го обслужват. А ние имаме шанса, за разлика от много други туристически места по света, за правим туризъм целогодишно. Ето това е моят проект: “Велинград - курорт на четири сезона”.
Как можем да го постигнем? Нужни са добри идеи, пари, начален капитал. И най-вече кураж да се започне. Срамота е да се вайкаме при тези дадености. Тук има хляб за всички - и за града, и за селата.
Защо на едни да се дава, а другите да стоят и да гледат отстрани, едни да си пълнят джобовете, а другите да се чудят как да свързват двата края. Ще възразите - ами начален капитал? Колко от нас обаче си дават сметка, че всяка къща, чешма и двор във Велинград са един неразработен начален капитал.
Уверявам ви: ще бъде дадена възможност на всеки, който иска да направи нещо. Дали ще е хотел или две-три стаи за селски туризъм - няма значение. Ще помогна на всеки, защото аз съм сигурен, че успешното управление е власт чрез хората. Най-важните въпроси за развитието на града да се решават с помощта на гражданите. Кметът е длъжен за познава всекидневните проблеми на хората. А какъв по-сериозен проблем от този за работата и хляба?
Що се отнася до пари - пари ще има. От нас зависи да представим добър бизнес-план и да привлечем повече инвестиции в нашия край. Нищо сериозно не се постига без ред и сигурност. Общината ще гарантира спазването на всички норми на реда в съгласие с гражданите. Няма да има привилегировани, които да погазват законите и правилата на поведение. Убеден съм, че ако гражданите получат по-големи права за организирането на живота в града, той ще стане по-добър.
Основно право на всеки гражданин е да знае за какво се харчат парите от общинския бюджет, а задължение на кмета е да осигури финансова прозрачност. Данъците не бива да се променят без солидно направени сметки и то с участието на граждански структури. Бюджетът на районите трябва да е равномерно разпределен през цялата година. Кметът Николай Делиев ще бъде кмет на всички данъкоплатци, а не за едни майка, а за други - мащеха.
Велинградчани сме горди хора. Задачата на общината е да осигури условия, в които хората да живеят с чест и достойнство. Подобрената среда на живот и по-голямата сигурност за нас и децата ни ще бъде истинската проява на уважение към гражданите на Велинград.
Но общината има нужда от помощта на хора с морал и гражданска съвест. Високо ще ценя всяка гражданска инициатива. Важно е да мислим в перспектива и да имаме дългосрочни цели - лични и за града като цяло. Дошъл е подходящият момент да се запретнем и да развием града си към по-добро. Че и ние да заживеем по-добре в нашия Велинград като го превърнем в курорт на четири сезона. България се отваря към Европа. И ние трябва да знаем какво искаме да постигнем, за да можем активно да се включим в предприсъединителните програми и фондове. Защото никой няма да ни даде пари наготово. Ние трябва да излезем с ясни виждания и предложения и с един голям и добре разписан бизнес-план. Критериите за предоставяне на финансов ресурс ще зависят от местната инициатива на хората. Логиката е много проста: това, което е добро за всеки човек от града, е добро и за самия град.
Гласувайте за себе си и за Велинград!
Николай Делиев, независим кандидат-кмет с подкрепата на НДСВ

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.33 %
PM 2.5 µg/m3 36.19
PM 10 µg/m3 38.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica