Велинград - online - ИЛКО ОВЧАРОВ, независим 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Кандидат кметове: ИЛКО ОВЧАРОВ, независим
Публикувано 2003-09-29 21:04:15 от Темпо

36 годишен, женен, с едно дете. По професия е строителен инженер, работи в отдели “ТСУ” и “Общинска собственост” от 1994 до 2000 г. В момента е на работа в строителна фирма.
1. Желанието да се кандидатирам се обуславя от обстоятелството, че съм бил 7 г. служител на ОА, работил съм с всички кметове на Велинград и съм минал по цялата йерархия. Имам необходимия административен опит и реална представа за обществено-политически живот. Имам какво да кажа на хората. Ще обясня с факти и обстоятелства какво се случи през последните 10 г. в нашия град, как за този период градът е загубил приходи от приблизително едногодишен бюджет (6-7 милиона лева, което прави парите за 5-6 хлебозавода). Искам да ориентирам обществеността, защото нещата в града не са такива, каквито се казват и да ги уверя, че в мое лице виждат един административно, процедурно и професионално подготвен човек.
2. За Велинград са пропуснати много сериозни възможности, които можеха да изведат града на по-добри икономически позиции. Няма нито един лев чужда инвестиция на зелено. За 14 г. имаме само един хотел, построен от кота нула - “Маркита”. Нямаме нито един парк, който да отговаря на съвременните условия за атракция, отдих и рекреация. За развитието на балнеологията нищо не беше направено, живеем на стари лаври. Развитието на зимния туризъм остана само на приказки. Основни показатели, че общината се развива зле, са увеличаващата се безработица и ниските собствени приходи в бюджета. Именно в увеличаването на тези приходи ще насоча своите усилия, защото в условията на финансова и данъчна децентрализация без тях общината е обречена.
3. Това е ОС, който ще се запомни с безотговорното си отношение към общинската собственост, с раздаването и застрояването на паркове и площади - публична общинска собственост, защитена със закон. С позорните си решения за “ВКТВ” и Плажа. С най-лошото - излъгването на цели съсловия от обществото. Като пример ще дам лекарите от поликлиниката, които бяха направени наемни работници, въпреки че по закон имаха право да я закупят. Таксиметровите шофьори цял мандат бяха тормозени с бариери и продължават да бъдат заблуждавани. ОС действаше като мащеха и паразит за гражданите. Липсваше всякакъвследприватизационен контрол, бяха създадени ТД с общинско участие, което бе скрита форма на подаряване на общинска собственост. Самите съветници признаваха, че се ръководят от икономически, а не от обществения интерес. По-обнадежден съм, като гледам кандидатите за бъдещия ОС. Впечатлен съм от присъствието на интелектуалци, общественици, бизнесмени и професионалисти. Моят призив е: Да изберем местно самоуправление, което да решава проблемите на хората.
4. Двата обекта са печеливщи и общината под никаква форма не трябва да се лишава от техните приходи, въпреки че Плажа е в окаяно положение благодарение на сегашното управление и за възстановяването му са нужни значителни средства. Една от формите за осигуряването им е общински облигационен заем и след това да се намери най-ефективна форма за стопанисване. За Плажа има една тежест от последното съдебно решение, но аз имам начин да реша проблема без да нарушавам законовите разпоредби. Кооперативният пазар има стабилни приходи и при по-добро стопанисване може да ги завиши. Не само тези обекти, а и общинските дружества смятам да ги преструктурирам, за да има общината големи собствени приходи.
5. Имам ясна представа за моя екип. Фактът, че се кандидатирам като независим, е показателен, че ще подбера екип от специалисти и професионалисти с доказан опит и няма да робувам на теснопартийни боричкания, да назначавам хора с партийна история, но доказани некадърници.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води