Велинград - online - НДСВ: гражданите имат отговорността да избират 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Избори: НДСВ: гражданите имат отговорността да избират
Публикувано 2003-09-26 14:37:44 от Темпо

Активисти на НДСВ от цяла Пазарджишка област се събраха в неделя в БЛЦ “Камена” на семинар, посветен на предизборната кампания. Обучението се организира от фондация “Фр. Науман”, Институтът за либерални стратегии и НДСВ. То приключи с пресконференция, в която участваха заместник-председателят на Централния предизборен щаб на НСДВ доц. Атанас Щерев, депутатите Милена Милотинова, Пенка Пенева и Валентин Милтенов, областният управител Иван Димитров, Ник Маринов от кабинета на премиера. Пред медиите застанаха и кандидатите за кметове в Пазарджик - д-р Александър Димитров, Велинград - Николай Делиев, Пещера - Иван Аврамов, Ракитово - Николай Гаврилов, Панагюрище - Пламен Търкаланов и Стрелча - Яко Бойчев.
Доц. Щерев огласи данните от национално социологическо проучване, проведено в началото на септември със 7000 анкетирани в 15 градове, включително Пазарджик. Резултатите опровергават много от мълвите, които се носят, подчерта г-н Щерев. Първото, което не е вярно, са прогнозите за лява вълна - проучването сочи, че в момента 17.4% биха гласували за НДСВ, 16.4% за БСП, 14.3% за СДС и 11% за друга политическа сила. Свършено е с двуполюсния модел, българите разбраха, че многопартийната ситема им дава право да избират. Тези резултати доказват, че НДСВ вече е трайно на политическата сцена. Другият развенчан мит е, че хората няма да гласуват - 56% заявяват желание да дадат своя вот, 24% се колебаят, 20% са категорични, че няма да отидат до урните. Доц. Щерев прогнозира, че местните избори ще са крах за тяснопартийните кандидати и мнозинството избиратели ще припознаят своя кмет сред независимите претенденти. Крайният извод на депутата бе, че днес в България оптимистите са повече от песимистите.
Много от въпросите бяха около рекордния брой кандидати за местната власт и механизма на сегашния избирателен закон. Доцент Щерев и Милена Милотинова се обединиха около позицията, че НДСВ не би ограничило по никакъв начин желанието на всеки да се кандидатира. Наследената система бе на прекален ред и бе отречена, сега е времето на либерализацията и управляващите нямат намерение да слагат никакви прегради пред желаещите да се кандидатират. В същото време българинът е зрял човек и не се раздвоява между 100 партии, самите избиратели ще спрат с бюлетините си тези, които не са за високите постове, каза Ат. Щерев. Наличието на толкова много претенденти Милена Милотинова обясни с факта, че реалната власт е по места, че хората искат да участват във взимането на решения за тяхното селище. Тук е и голямата отговорност на гражданите да делегират права на онези личности, които ще вземат правилните решения. Тя обяви като амбиция на НДСВ за изборите формирането на по-отговорни общински съвети. Най-важното е да се получат конфигурации, които да са полезни за общините, защото не може областната администрация да бъде вечен коректив. По отношение на бъдеща промяна на избирателния закон със засилване на мажоритарния елемент доц. Щерев каза, че според него такава промяна не е необходима. Общинските съвети в сегашния им вид не са носители на колективна безотговорност, всяка политическа сила в тях плаща сметката на избори. Политиката на едно населено място не може да се прави само от мажоритарно избрани личности, тя се прави от политически партии. Д-р Щерев бе категоричен, че въобще не отговарят на истината твърденията, че премиерът Симеон Сакскобургготски е против съществуването на партиите. Той изясни и предизборните отношения между НДСВ и ДПС, които се основават на принципа на взаимната изгода. Той подчерта, че имат коалиционно споразумение с ДПС и те са лоялен партньор в правителството, но за местните избори нямат коалиционно споразумение. Причината - всяка политическа сила има свои интереси по места, в нашата област се водят консултации между НДСВ и ДПС.
В отговор на въпрос независимият кандидат-кмет за Велинград Николай Делиев заяви, че осъзнава трудностите, но като икономист се чувства подготвен за местното управление. Той не назова кои ще са основните му конкуренти, посочвайки че предизборната борба се води между всички кандидати.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай