Велинград - online - Кметската власт...- Платена публикация 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон

Общество и наука: Кметската власт...- Платена публикация
Публикувано 2003-09-07 23:51:44 от Темпо

Кметската власт... Позволявам си да изразя пред вас, уважаеми читатели на в. “Темпо”, своето разбиране за същността на кметската власт. Нямам намерение да изчерпвам темата и мисля, че пред идващата зима ви тревожат повече други мисли. И въпреки това. Живея и работя във Велинград, нашия град. Познавам и разбирам тегобите и грижите на своите съграждани, сблъсквам се и преодолявам, доколкото ми е възможно, проблемите на общото ни всекидневие, което се проточи твърде дълго през годините на така наречения преход. Като човек реалист и практик заявявам убедено - време е да отрезвеем. Няма място за красиви и празни приказки, не можем да си позволим повече да се залъгваме с неосъществими и лековерно подхвърлени обещания за приказно бъдеше, не можем да се самоопияняваме от прекомерни партийни пристрастия. Подобни пристрастия са за хора, които живеят добре - имат работа и прилични доходи, достатъчни не само за изхранване, за образование, за здраве и ежемесечни сметки, но и за що-годе душевен комфорт. Всичко това на нас не ни се случи, макар че демокрацията ни отдавна излезе от детската си възраст. Не можем и да чакаме да се случи от самосебе си.
Отнасям се с респект, с уважение и отговорност към местната власт като орган на самоуправление. Да упражниш такава власт ще рече да притежаваш умението и компетентността, почтеността и трудоспособността да осигуриш на отделния човек условия, в които той сам да планира своя живот. Спецификата на нашата община изисква конкретни решения и мерки. Външните инвестиции са нещо важно, но много по-съществено е успелите вече в различна степен велинградчани да инвестират средства и умения в родния си град. По този начин те ще искат да останат в него заедно със семействата, с децата си; работните места, които ще създадат, ще бъдат реални.
Умният собственик и стопанин не разпродава имотите си и не разпилява за щяло и нещяло средствата, получени от продажбата. Така че каквото е останало от общинската собственост, следва да се стопанисва практично и умело, за да носи приходи на същата тази община.
Сега работещите кадри в общинските звена, получаващи заплатите си от бюджета, следва да се трудят в условия, които им позволяват да разгърнат максимално професионалните си умения. Съществуват лостове и механизми за ръководство и управление на една администрация, които да помогнат на чиновника да осъзнае по същество, че задължението му е да посрещне на крак и с усмивка гражданина, да го обслужи максимално бързо и добре. Същият този гражданин осигурява заплатата на чиновника като си плаща добросъвестно данъците и таксите, а те на всичкото отгоре са непосилни. Конкретни и напълно осъществими действия могат да се предприемат и във високия район на нашата община. Там хората също изнемогват от безработица и немотия. Сега произвежданите картофи, мляко, месо се използват единствено за самозадоволяване на отделното домакинство и най-много да бъдат продадени на дребно и на безценица за някой и друг лев. Това производство може да стане база за печеливш бизнес - нужни са единствено енергична подкрепа и работеща бизнес-програма. Много по-бързо можем да отворим безразсъдно затворените си врати към източните пазари - Русия, Украйна и т.н. Това не означава, че не можем да си извоюваме правото да участваме и на западните. Освен зимата, се задават и избори. Кметската власт не е за лично препитание и собствена употреба, не е източник на обслужване на групови интереси. Кметската власт е отговорност пред всички хора, които ти я дават с гласа си. Ако не знаеш как и не можеш да я упражниш, по-добре не се захващай.
Сега не е време да надуваме балони и да витаем в облаците. Балоните се пукат мигновено, а от облаците се пада лошо. Време е да почистим Авгиевите обори и да бъдам реалисти.
Георги Колев

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води