Велинград - online - Само парламентарни сили си поделиха комисиите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Политика: Само парламентарни сили си поделиха комисиите
Публикувано 2003-09-07 23:50:25 от Темпо

Състав на Общинската избирателна комисия: Председател: Милияна Шулева, НДСВ Заместник-председатели: Петър Хрисчев ОДС, Мария Матева КБ
Секретар: Мехмед Дживгов ДПС Членове: НДСВ - Мария Манолова, Здравка Водева, Иванка Станчева, Йорданка Чолева; ОДС - Ангел Ачев; КБ - Галя Кюлева; НИЕ - Паулина Поптомова

В рамките на час и половина на 2 септември парламентарно представените политически сили се споразумяха за Общинската и секционните избирателни комисии във Велинград. Законът позволява при добра воля в комисиите да участват и извънпарламентарни партии, но никой не направи подобно предложение и местата бяха разпределени само между парламентарните сили. Домакин на срещата бе кметът д-р Дафов, който в опит да тушира политическите разногласия, каза, че нашата държава ще тръгне само когато има обединение между БСП и СДС. От ОА участваха М. Пенкина и Диана Баракова.
Според предварителния регламент всяка политическа партия и коалиция участва с по двама представители: Надежда Ключкова и Милияна Шулева от НДСВ, Тома Пачалов и Заварин Маров от Коалиция за България, Неджат Кехайов и Асан Кепчелев от ДПС, Марияна Байлова и Васил Ушев от НИЕ. От името на коалиция ОДС се явиха представители на СДС, БЗНС-НС, ДП и НДПС, но в крайна сметка бе спазен общият принцип и останаха да представляват коалицията Екатерина Каферинова и Атанаска Хрисчева.
Очаквано бе подкрепено предложението ОИК да е съставена от 11 членове (максимално допустимия брой). От името на НДСВ Н. Ключкова предложи местата в ОИК да бъдат разпределени като в Централната избирателна комисия за местните избори (ЦИКМИ): 5 за НДСВ, по 2 за ОДС и КБ и по едно за ДПС и НИЕ. С аргумента, че ОДС е втора политическа сила и не може да се приравнява към третата, Ек. Каферинова предложи НДСВ да получи 4, а ОДС 3 места. Един човек повече в парламента не прави един човек повече в ОИК, опонира З. Маров. С гласовете на НДСВ, ДПС и БСП бе прието първоначалното предложение за квотите в ОИК. За председателското място в ОИК без спорове бе решено да е на НДСВ. Но за секретар на комисията претендираха и БСП, и ДПС. БСП останаха самотни в искането си, ДПС получи подкрепата на всички останали и взе секретарското място.
Секционните комисии ще имат по 7 членове, а в малките секции (предимно в здравни заведения) ще са по 5. В общо 54 секции (22 в града, 29 по селата и 5 в здравни заведения) ще има общо 3368 членове на секционни комисии. След умуване бе избран вариант общата бройка да се раздели пропорционално между парламентарните сили според техните проценти в НС, изчислени от ЦИКМИ. Така с 46% участие в парламента НДСВ получи 169 места в секциите, ОДС с 21% - 77, КБ с 20% - 74, ДПС с 9% - 33 и НИЕ с 4% - 15 места. Този вариант се оказа неизгоден за ДПС и Н. Кехайов обяви, че държи движението да има представител във всяка секция и в противен случай веднага ще пуснат жалба. От НДСВ предложиха да дадат на ДПС места от своята квота и спорът бе решен. ДПС получи и оставащият 1%, въпреки предложението на ОДС с него да се компенсира НИЕ, които остават без човек в председателството.
По пропорционален принцип бяха разпределени и местата в ръководството на секционните комисии. НДСВ ще има 25 места за председатели, ОДС и КБ по 11, ДПС 5 и НИЕ - 2. Същото е разпределението и на заместник-председателите и секретарите. Преговорите за състава на отделните секции ще започнат на 10 септември.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica