Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.10.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.10.11
Публикувано 2011-10-17 22:16:21 от темпо

МИС Красивата велинградчанка, която заслужи короната на победителката в националния конкурс “Мис Мерилин 2011”, е Краси Гешева. Освен адмирациите на журито и публиката Краси спечели ново “Пежо” и много фирмени подаръци.


МИГ Местната инициативна група (МИГ) между общините Велинград, Белово и Септември е една от първите 16 в страната, които на 13 октомври 2011 г. подписаха договори за безвъзмездно финансиране по Програмата за развитие на селските райони - подход ЛИДЕР. Председателят на МИГ Цветан Котев съобщи, че ще получат 778 050 лева по проект за придобиване на умения и увеличаване на обществената активност.

КЗК Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решението на кмета на Община Велинград за обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител по проекта за подобряване на енергийната ефективност в 8 общински учебни заведения. Отмяната е във връзка с жалба на ямболската фирма “Диана Комерс-1” ЕООД, а основанията са, че в обявлението и документацията по поръчката има разминавания в срока и прогнозната стойност. Общината може да обжалва решението на КЗК пред Върховния административен съд. Същевременно КЗК обяви, че не спира стартиралата на 21 септември процедура по обществената поръчка, тъй като от това ще произтекат вреди за общината и населението. Припомняме, че за изпълнител на ремонтите се борят 6 фирми.

БЕЗРАБОТНИ Бюро по труда - Велинград започна набиране на заявления за включване в обучения по програмата “Подкрепа за предприемчивите българи - Компонент I”. В обученията за професионални умения могат да участват безработни със средно и по-високо образование, които имат нагласа за започване на самостоятелна стопанска дейност. Програмата на стойност 20 милиона лева за цялата страна е със срок на продължителност 48 месеца, а повече информация може да се получи в бюрата по труда.

БАНКЕТ Служителите на Общинска администрация - Велинград отпразнуваха деня на българската община 12 октомври с банкет в хотел “Зора”.

СЪД Административният съд в Пазарджик остави без разглеждане още една жалба на областния управител срещу решение на Общински съвет - Ракитово. Оспореното решение от юли 2011 г. е за поемане на дългосрочен общински дълг за реализация на проекта за палеонтологичното находище и крепостта Цепина край Дорково. Съдът счита, че органът, който може да упражнява контрол по поемането на дълг от страна на общината, е не областният управител, а Сметната палата.

БИОМАСА Пловдивската фирма “Грийн Форест проджект” получи от Регионалната инспекция за околната среда и водите “зелена светлина” за изграждане на център за производство ел. енергия от биомаса. Трите инсталации за пиролиза на биомаса ще са в местността Стража и според РИОСВ няма да окажат негативно влияние върху екологията.

КОЗЛОДУЙ В Дома на енергетика в Козлодуй за поредна година се проведоха традиционните театрални срещи. В тях се включиха със спектакли самодейни театри от Нови пазар, Каварна, Велинград, читалище “Славянска беседа” в София и домакините от Дома на енергетика. Велинградските театрали изиграха своята нова постановка “Само за мъже” на 13 октомври пред препълнен салон и пожънаха голям успех на сцената в Козлодуй. За всички участници бе голяма чест да играят редом с актьорите от Народния театър “Иван Вазов” Мариус Донкин, Елена Петрова и Валентин Танев, който закриха театралните срещи със спектакъла “Брачна илюзия”.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай