Велинград - online - Фирма получи безсрочно ОПС до Клептуза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Фирма получи безсрочно ОПС до Клептуза
Публикувано 2011-02-28 22:41:36 от темпо

21 общински съветници подкрепиха искането на “Клептуза лимитед” ЕООД - Велинград договорът за учредено през 2001 г. право на отстъпено право на строеж в района на паркинга на Клептуза да стане безсрочен. Предложението бе внесено от общинския съветник от “Зелена България” Лазар Белев и доведе до спор в залата.

Недовършеният строеж на паркинга на Клептуза има дълга предистория. На 21 февруари 2001 г. тогавашният Общински съвет преобразува от публична в частна общинска собственост площта от 180 кв.м. Започва процедура за създаване на постоянен статут на постройката, собственост на Владимир Иванов и се дава отстъпено право на строеж (ОПС) за срок от 3 години. Решението е взето след бурни спорове, тъй като с мотив за облагородяване на района общината премахна намиращите се там десетина търговски обекта. Само 7 месеца по-късно, на 26 октомври 2001 г., съветниците удължават срокът за ОПС от 3 на 10 години и на 21 февруари 2002 г. е подписан договор между общината и ЕТ “Влади комерсиал”, който заплаща 2060 лева за ОПС. През 2006 г. следват нови спорове в Общинския съвет, след които е одобрено обособяването на застроително петно с площ от 180 кв.м, като изменението на плана не е обжалвано.
“Клептуза лимитет” ЕООД се явява правоприемник на ЕТ “Влади комерсиал” и като такъв поиска срокът на учреденото ОПС от 10 години да стане безсрочен. Искането получи подкрепата на кмета Иван Лебанов, който каза, че така ще се подпомогне местния бизнес и ще влязат пари в общината. Кметът настоя в скоро време да се реши и съдбата на “две полузаконни сгради” в района на парка Клептуза.
По темата се изказаха двама граждани - Фидел Беев и София Ключкова. Г-н Беев каза, че се гласи огромна кражба - преди време Общинският съвет е ликвидирал 20 павилиона, които са хранили 20 семейства в Чепино, а сега ще даде имота на “спонсор на една група общински съветници”. Г-жа Ключкова попита председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз дали има конфликт на интереси между вносителя и искането в точката. На въпроса г-н Джамбаз отговори: “На мен не ми е известено да има конфликт на интереси”. Като председател на инициативния комитет “Да поработим за Велинград” от името на велинградчани София Ключкова настоя решението да не се приема и общината повече да не сключва никакви договори с частни лица на Клептуза.
При гласуването искането бе подкрепено от групите съветници на ДПС, “Зелена България” и ЗНС. “Шарено” гласуваха БЗНС, БСП и ВМРО, а групата на ГЕРБ бе против. В залата тримата съветници от ГЕРБ не се изказаха по темата, а след сесията писмена позиция изпрати местното ръководство на ПП ГЕРБ - публикуваме я отделно.
Приетото решение задължава “Клептуза лимитед” да поддържа и благоустрои безвъзмездно терена около сградата с площ 760 кв.м по проект, нарочно одобрен от Общинския съвет и в публичен обществен интерес, като се постигне “икономическа и социална полза за Община Велинград”.
Елена Баева

ГЕРБ настоява за връщане на решението
Ние от ръководството на ПП ГЕРБ - Велинград изразяваме несъгласие с взетото решение на Общинската сесия на 24.02.2011 г. за изменение на решение №238 на ОбС Велинград от 26.10.2001 година за отредено Отстъпено право на строеж за 10 години – в трансформирането му в безсрочен. Заявяваме, че от частна сграда в началото на парк Клептуза Общината няма никаква икономическа и социална полза. Изгонените от там търговци щяха да донесат много повече полза на Общината, както икономическа, така и социална.
Възмутени сме от искането за подържане на 760 кв.м. в парка, които сега ще бъдат благоустроени по проект. Ние сме против нанасяне загуби за общината.През тази година Община Велинград трябваше да придобие собствеността на сградата и земята, поради изтичане на договора. Настояваме за връщане на решението и вземане на такова в полза на жителите на Велинград.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 86.29 %
PM 2.5 µg/m3 38.65
PM 10 µg/m3 41.30

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай