Велинград - online - Ротари награди днешни победители и бъдещи лидери 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Ротари награди днешни победители и бъдещи лидери
Публикувано 2011-02-21 22:26:13 от темпо

На 15 февруари в хотел “Олимп” местният Ротари клуб награди 9 деца от Велинград и Ракитово за техните постижения в науката, изкуството и спорта през 2010 г. Средствата бяха събрани на Коледния благотворителен бал, който въпреки трудната кризисна година успя да привлече дарители. Затова първата благодарност от името на Ротари клуб - Велинград беше към хората, които дават своята лепта за идеята, че талантът трябва да бъде подкрепян.
Присъстващите бяха поздравени от настоящия президент на клуба Борислав Борисов и видяха филм за историята и мисията на най-многобройната хуманитарна организация в света “Ротари Интернешънъл”.
“Талантливите деца във Велинград и Ракитово са много, много повече”, отбеляза д-р Илза Попова, която за пореден път води церемонията с огромен заряд от искрена емоция и топлина. След трудно пресяване, решението на клуба е тази година парични награди в различен размер да получат: Вангелина Драганова, Верка Костандовска, Никола Вардев и Венцислава Бормалийска, Христо Бозаджиев, Спасимира Корунова, Мариам Маврова, Милена Кадреева и Божидар Гивечев.
На тържеството присъстваха техните треньори, художествени ръководители и родители, които имаха възможността да си припомнят многото успехи на децата от 2010 г. и да получат своята морална награда - произнесените от наградените с много вълнение думи на благодарност. Обща бе и благодарността към Ротари клуб - Велинград, който от години подава ръка на местни даровити деца.
Д-р Илза Попова открои постиженията на всеки от наградените и подчерта, че това, в тяхно лице Ротари клуб - Велинград подкрепя и бъдещите лидери на общините- Тя им пожела никога да не казват и да не мислят за България и Велинград като за “тая държава и тоя град”, а да знаят, че това са нашата родина и нашият град.
Като пример за нужната сила, воля и амбиция д-р Попова разказа за Верка Костандовска - сляпо момиче от ромската махала Анезица, което с всички сили не просто надмогва тежката си съдба, а печели математически и шахматни състезания, рисува, спортува, играе на театралната сцена. Верка, която учи в училището за незрящи деца “Луи Брайл” в столицата, отсъстваше от церемонията, но всеки от хората в залата усети със сърцето си присъствието на нейната изключителна духовна сила, зареждаща с вяра в чудото на доброто.
Наградените поздрави и г-жа Валентина Цветанова, заместник-кмет на Община Велинград. Към ротарианците тя се обърна с думите, че това, което правят е значимо и има смисъл, а на децата пожела са се гордеят, че днес точно те са първенците сред толкова таланти в двете общини.
Елена Баева

ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА, НАГРАДЕНИ ОТ РОТАРИ КЛУБ ВЕЛИНГРАД ЗА 2010 г.
ВАНГЕЛИНА ДРАГАНОВА - състезател на ПК “Белмекен” с треньори Йорданка Пенина и Велчо Клешков. Шесткратен държавен шампион по плуване за девойки мл. в. на 50, 100 и 200 м бруст; носителка на 3 сребърни и 2 бронзови медала от ДП; финалист на 200 м бруст на Балканските игри; участник в националния отбор по плуване.
ВЕРКА КОСТАНДОВСКА - възпитаник на училището за незрящи “Луи Брайл” в София, два пъти участник в национален кръг на олимпиадите по математика, свири на пиано, кара ски, актьор в уникалния театър за незрящи “Невиждан театър”.
НИКОЛА ВАРДЕВ - ВЕНЦИСЛАВА БОРМАЛИЙСКА - състезатели на КСТ “Импулс” с треньори Петър Милчев, Десислава Петачка и Мая Кондарева. Шампиони на България за 2010 г. по стандартни и вицешампиони по латино танци, четирикратни златни медалисти в национални турнири, сребърни и бронзови медалисти от Хърватия, финалисти на откритото първенство на Унгария.
ХРИСТО БОЗАДЖИЕВ - състезател на ПК “Чепинец” с треньори Любов и Христо Доксинови. Трикратен държавен шампион по плуване за 2010 г. на 50, 100 и 200 м бруст, четвърти на 200 м гръб при огромна конкуренция от 352 състезатели от 37 плувни клуба.
СПАСИМИРА КОРУНОВА - състезател на СК “Атлас” с треньор Тодор Гълев. Носител на златен медал от държавното първенство по ски-бягане 2010 в щафета девойки мл.в. заедно с Васка Благоева и Белослава Неделчева; бронзов медал на 500 м; два златни медала от лятното първенство по ски бягане с ролери на Белмекен; златен медал и сребърен от купа “Сивен”; първо място в националния крос “Златна Тракия”; участник в националния юношески отбор по ски-бягане.
МАРИАМ МАВРОВА - възпитаник на Музикална школа “Звънче” с художествени ръководители Йорданка и Иван Казалиеви. Първо място на международните конкурси за популярна музика в Сливен и Петрич, второ място в Петрич и Кранево, трето място в Пазарджик, Велинград, Кюстендил, Гранд при от националния конкурс “С труд и обич правим добро” в Пловдив.
МИЛЕНА КАДРЕЕВА - възпитаник на Вокална група “Караоке” с музикален ръководител Юлиана Ковачева. Златен медал от Първия фестивал за млади изпълнители “Дъга над Клептуза” и конкурса “Медени звънчета” Пазарджик, четвърто място на международния детски фестивал в Несебър.
БОЖИДАР ГИВЕЧЕВ - възпитаник на Основно училище “Христо Ботев” в Дорково. Отлично представяне в националния кръг на състезанието “IT Знайко”, организиран с подкрепата на “Майкрософт България”; победител в националното състезание “Знам и мога”, грамоти за достойно представяне в състезанията “Аз, природата и светът”, “Аз и числата”, “Аз общувам с Европа”, “Аз и буквите” през 2010 г. Състезател на КСТ “Импулс”.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 86.23 %
PM 2.5 µg/m3 38.45
PM 10 µg/m3 41.07

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай