Велинград - online - Не може хората да мизерстват, а да се оправдаваме с Прага 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Политика: Не може хората да мизерстват, а да се оправдаваме с Прага
Публикувано 2002-09-22 23:23:09 от Темпо

НДСВ е измислена партия, която няма да набере членска маса
Д-р Надка Пангарова посети Велинград на 16 септември, за да поднови приемните си за граждани. Тя влезе в Народното събрание като втора в листата на НДСВ в Пазарджишки избирателен район. През март 2002 г. напусна Парламентарната група на НДСВ и стана независим народен представител, декларирайки, че остава вярна на каузата НДСВ и че дадените предизборни обещания трябва да се изпълняват. Разговаряме с д-р Пангарова в началото на новия политически сезон:
- Д-р Пангарова, как ще коментирате бурното начало на настоящия политически сезон? Разнобоят в Народното събрание и особено в групата на управляващите изглежда твърде сериозен.
- Разнобоят дойде по конкретен повод: създаването на постоянна комисия за борба с корупцията. Той помогна да излезе на повърхността същността на отношенията в НДСВ. Борбата с корупцията беше едно от възловите намерения на НДСВ преди изборите. Ако се изчаква с мотива, че досега тази борба не е била ефективна, това не може да продължава. Ако човек е тръгнал с добри и почтени намерения, трябва да си довърши работата. За мен е логично да има такава комисия. Не приемам аргумента, че е все едно дали ще е комисия или подкомисия. Мисля, че началото на политическия сезон нещата започват да изкристализират. Ние като независими депутати сме подкрепили съществуването на комисия за борба с корупцията. Моето лично мнение е, че трябва да има такава комисия.
- Силна позиция ли е “независим депутат” в настоящето Народно събрание?
- Трудно е да отговоря еднозначно. Практиката показва, че където има политическа сила, има повече хора зад нея. Позицията “независим депутат” е силна от друга гледна точка: казваш собственото си мнение, не приемаш механично наложени решения, казваш, че е крайно време да се изпълнява обществения договор с българските избиратели. В това отношение позицията “независим депутат” е достатъчно силна и положителна.
- Очаквате ли значими размествания и прегрупирания в парламента? Преди седмици във Велинград колегата ви от СДС Панайот Ляков прогнозира ново управляващо мнозинство с част от депутатите от НДСВ плюс групите на БСП и ДПС? - На мен ми е трудно да направя такава прогноза. В момента текат процеси. Нашето намерение никога не е било да разцепим групата на НДСВ, а да я върнем в изходна позиция и да започне изпълнение на обещаното. Ние не сме правили споразумения с други политически сили, целта ни е НДСВ да работи като в началото. Затова продължаваме да работим за каузата НДСВ. Естествено е г-н Ляков да даде такава прогноза, за да оправдае главозамайващата загуба на своята политическа сила на изборите. Това са оправдания за печалната слава на управлението на СДС в последните години. Няма схема за такова поведение от БСП. В момента трудно ще се намери някой, който да прогнозира какво точно ще се случи.
- Тъй като декларирате, че работите за каузата НДСВ, ще попитам как върви набирането на членска маса на новата партия в нашата област.
- Никак не върви. Самото създаване на партия НДСВ има негативен ефект върху хората. Създаването на партия качествено подмени нещата така, както бяха поднесени на българския народ със създаването на Националното движение “Симеон Втори”. Това е измислена партия, която не може и няма да набере членска маса. Навсякъде в областта, а и в страната.
- Винаги щекотливият въпрос - ще се върне ли Стоян Ганев?
- Не поддържам контакти със Стоян Ганев и не мога да дам информация, защото я нямам. Нищо не му пречи да се върне по частен път, а като политическо лице - не знам. Царят публично призна, че са имали телефонни разговори, но какво си говорят, те си знаят.
- Какъв е печелившият ход на премиера Симеон Сакскобургготски в този труден за българите момент?
- Печелившият ход на премиера е да направи така, че да накара народа да му повярва - така, както му повярва на изборите. Как ще го направи - той знае.
- Месеци след като напуснахте ПГ на НДСВ има ли опити да бъдете върнати отново в групата?
- Официално не. Изпращат се неофициални пратеници да ни подпитват да се връщаме в групата. Не смятам, че разговори от този тип трябва да се водят по този начин, да се изгражда образа на врага, да се заклеймява инакомислието. Това е поведение, което задължително ще има негативни последици. Започвам да се питам дали това е случайно поведение от страна на ръководството на ПГ на НДСВ.
- Ще има ли ефект новата позиция на депутатите от “Оборище” и Партия на българските жени, които започнаха публично да изразяват различното си мнение?
- Смятам, че ще има, тъй като те също заявиха, че стоят зад намеренията на НДСВ преди изборите. Ако се държи на тези заявени пред нашите избиратели намерения, трябва да има положителен резултат. Прага е измислен повод, отлагане на агонията. Не може хората да мизерстват, да нямат пари за лекарства, а ние да се оправдаваме с Прага. Един проблем се решава, когато влезеш в него, а не като го отлагаш!
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.15 %
PM 2.5 µg/m3 32.40
PM 10 µg/m3 35.15

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай