Велинград - online - Двойни аплодисменти за двама 60-годишни артисти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон

Двойни аплодисменти за двама 60-годишни артисти
Публикувано 2010-03-30 09:24:37 от Темпо

Вечерта на 27 март е специална за театрите в над 100 страни по света. От 1962 г. тази дата се отбелязва като международен ден на театъра. Традиция е на 27 март една известна театрална личност да отправи своето послание към почитателите на това изкуство.

С гордост можем да отбележим, че 27 март бе истински празник и на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград, където местният театрален живот е започнал преди повече от 100 години. И че не една, а две театрални личности отправиха своето послание: столичният актьор и режисьор Мариус Донкин и велинградският самодеен актьор Цветан Котев заедно отпразнуваха факта, че през 2010 г. станаха на 60 години. Направиха го като истински театрални хора - с представлението на пиесата “Оркестър Титаник”, чийто режисьор е М. Донкин, а Цв. Котев изпълнява една от главните роли.
Този път публиката, сред която бяха народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов и директорът на Националната опера Пламен Карталов, аплодира двойно - и хубавата постановка, и юбилярите. Общинската администрация и Общинският съвет изпратиха кошници с цветя, а заместник-кметът Георги Янев поднесе на рождениците картини. Г-н Янчев каза, че 27 март е троен празник във Велинград, защото честваме не само деня на театъра, а и двама велики театрални дейци, с които цяла България се гордее. Снежана Велева поднесе цветя от името на Общинския съвет и Историческия музей, пожелавайки на М. Донкин и Цв. Котев творческо дълголетие и много успехи.
Весела Цинцева прочете поздравителния адрес на читалище “Отец Паисий” към Мариус Донкин, припомняйки съвместната работа на режисьора с местните самодейци от 2000 г. насам. Тази работа е скрепена с гневни режисьорски изблици, с много труд и споделени аплодисменти. Читалището изрази дълбока признателност и благодарност за труда на Мариус Донкин, допринесъл толкова много за развитието на театралното дело в нашия град.
В поздравителния адрес към Цветан Котев прозвуча пожелание да пази над 100 годишната театрална традиция и да постигне още много успехи на всички жизнени поприща. Той бе поздравен и от колегите от читалище “Васил Левски”.
“Приемете моя поклон за всички добри думи!”, каза Мариус Донкин и се поклони на велинградската публика. Той изненада Цветан Котев с уникален подарък - стар прожектор от Народния театър, който от 60-те години на миналия век досега е осветявал сцената за най-големите артисти на България. Г-н Котев благодари не само за скъпия дар, но и за възможността нашите театрални самодейци да рaботят с хора като Мариус Донкин. “Имаме нещо, което го няма никъде”, оцени Цветан Котев и припомни, че Народният театър е дарил оборудване от старите си гримьорни на читалището, че е сключил договор за съвместна дейност, че велинградският театър чества своята 100-годишнина и на сцената на Народния театър “Иван Вазов”.
Поздравът на доайена на велинградския театър Христо Семерджиев към Мариус Донкин бе в неговия неподражаем стихотворен стил. Той сравни работата на режисьора в нашето читалище с успехите на треньори като Нешка Робева и Пената и му благодари, че се е решил да оре театралната нива в провинцията дива. И Христо Семерджиев поднесе подарък-изненада за двамата юбиляри. Заедно с рецептата, че след 50 години трябва “За прослава на простатната жлеза да ядеме бобова храна” рождениците получиха и по пакет бял боб.
60 години е чудесна възраст за театър и творчество. Така че ние, театралната публика, чакаме новите върхове на Мариус Донкин и Цветан Котев на велинградска сцена!
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води