Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.03.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.03.10
Публикувано 2010-03-23 09:59:56 от Темпо

НАДЗОР Чрез договаряне с покана Община Велинград възложи авторския надзор по проекта за облагородяване на паркове на “Арх-Проект консулт” ЕООД - София. Общата сума за надзора не може да надвишава 15 000 лева.


ЕНЕРГИЯ Старозагорската фирма “Еко Енерджи мениджмънт” ООД ще изгради електрическа централа в местността Кутлова край Сърница без да се извършва оценка на въздействието върху околната среда, реши РИОСВ - Пазарджик. Мястото попада в защитената зона НАТУРА, но според еко-инспекцията централата няма да окаже значително отрицателно въздействие върху природната среда. В ел. централата ще се произвежда енергия чрез изпозване на отпадъчна биомаса от горски произход, която ще се събира при почистване на горите и от дърводелската промишленост.

СПОР Административният съд в Пазарджик прекрати делото, образувано по жалба на “ДКЦ-1” Велинград срещу решението, с което Общинският съвет обяви за частна общинска собственост помещения с обща площ 1050 кв.м в сутерена на бившата поликлиника. Според съда в сградата не са налице общи вещи, върху които общината и “ДКЦ-1” да са собственици и затова решението не засяга законни интереси на дружеството. Определението може да се обжалва пред ВАС.

ПРИЕМНА Областният управител д-р Дончо Баксанов ще има приемна в Ракитово на 26 март от 10.30 часа. Жителите на община Ракитово, които желаят да се срещнат с д-р Баксанов, могат да се запишат предварително в Общинска администрация.

ЛИСАБОН Пет ученици от ученическата компания “GREEN TEAM” в СОУ “В. Левски” - Анна Кьосова, Ангел Дошев, Весела Апостолова, Джоана Меджит и Евгени Маргов на 18 март заминаха за Лисабон, водени от преподавателката Людмила Кьосова. В португалската столица те се борят за приза “Най-добра ученическа компания” на Европейския панаир на ученическите компании, органазиран от “Джуниър Ачийвмънт”.

БИЛКИ Разпределени са квотите за лечебни растения, които ще се берат и изкупуват през тази година в област Пазарджик. Те са поименни и без право за преотстъпване и за нашия район бяха спечелени от ЕТ “ВЕ ПЕ ПИ - Веско Пипев” с пункт за изкупуване в с. Варвара и Сабин Дурльов с пункт в Дорково.

ВЪЗПИТАНИЕ Велинград ще бъде домакин на областна конференция по предучилищно възпитание под наслов “Водим бъдещето за ръка”. Тя ще се проведе от 24 до 26 март в хотел “Аура”.

БИЗНЕС За девети път “Джуниър Ачийвмънт” проведе своята инициатива “Мениджър за един ден”, подкрепена от Министерството на финансите. Отново в нея се включиха ученици от СОУ “В. Левски” - Велинград, които на 22 март проведоха един работен ден в различни фирми и институции. Гост на младите мениджъри във Велинград беше Ирена Тахова, предприемач и член на Клуба на завършилите към Българското училище за политика. Репортажите на бъдещите журналисти, които работиха в “Темпо”, ще прочетете в следващия брой.

ВЕЛИКДЕН В деня на Благовещение 25 март в 11 часа в Историческия музей ще бъде открита традиционната изложба “Велинградски майсторки на писани яйца”. За следващия ден в ОДК е планиран конкурсът между учениците за писане на великденски яйца, а от 27 март майсторки от Велинград ще участват във Великденски базар в Етнографския музей в София.

НАГРАДА На 20 март велинградският поет Ангел Горанов бе удостоен с първа награда от националния литературен конкурс, организиран от столичното читалище “Никола Вапцаров”. Това е 12-та награда, която Ангел Горанов печели от национални конкурси.

СВЕТЛИНИ В 20.30 часа на 27 март светлините на сградата на община Велинград ще бъдат загасени. Така общината ще подкрепи инициативата на природозащитната организация WWF “Часът на Земята”. В този час светлините ще бъдат загасени в над 100 държави като знак, че е време за общи действия, за да спрем негативните промени в климата. Общината призовава велинградчани също да участват в символичното загасване на осветлението за един час.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай