Велинград - online - Зарази ме с любов, предпази ме от инфекция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Зарази ме с любов, предпази ме от инфекция
Публикувано 2010-02-23 08:25:03 от Темпо

Животът на всеки човек преминава пpез една вечна борба, която води със самия себе си. Битът ни е един океан от сблъсъци, отстоявания, крахове и надмогвания, които го мотивират да търси и открива себе си, да преосмисля собствената си съдба.

Забързаното и сиво ежедневие кара хората да не обръщат внимание на истински ценните неща в живота. Това са онези моменти, които ни карат да се чувстваме значими, за миговете, в които се усмихваме, за всички онези приятни емоции, породени по една или друга причина. А именно когато ги споделяме с близкия за нас човек, способен да проникне дълбоко в душевния ни свят, се сблъскваме с необяснимата стихия наречена любов. Защо казвам необяснима ли? Ами нима можем да кажем дали любовта е преднамерено лоша или умишлено добра? Не, тя е просто онзи дъх на невинност, който отваря очите ни, и пред нас се разкрива гледката на най-прекрасни светове. ‘’Зарази ме с любов, предпази ме от инфекция’’ трябва да е обръщението на всеки към половинката му. Единствено, когато сме сигурни в човека до себе си, можем да изживеем истински емоциите на любовта. Не бих могла да си представя живота без нея, без болките, свързани с нея и с всички прекрасни моменти, които я съпътстват. Често обаче се правят и грешки от любов. Преминавайки през пламъка на страстта, на замъгления поглед и опиянението, неусетният миг на блаженство с неподходящия човек, може да бъде фатален.
Всеки от нас е уникален сам по себе, има различно мнение за това как трябва да се живее и какво да постигне в този живот. Всяка възраст и отделен етап от развитието на човека има своите трудности и моменти на избор. Поведението ни зависи от всекидневните избори, които правим, независимо, че някои от тях са по-успешни, а други – не. Това се отнася и за нашия полов живот и сексуално поведение. В наши дни тийнейджърите си мислят, че знаят всичко, свързано със секса, а за съжаление реалността е друга. Знанията, които са придобили, са видени в някой филм, списание, дочули са нещо от приятели или имат не особено голям личен опит. Повечето обаче не са и чували за различните начини за контрацепция, а да не говорим, че единствената болест предавана по полов път, за която знаят нещо повече, е СПИН. Най-трудно е да се изкорени идеята, че сексът е една надпревара, самоизтъкване, показност, защото това са най-честите причини за първите опити в секса. Повечето юноши имат съзнанието,че трябва да се пазят, но пренебрегват риска, когато изпитват удоволствието от него. Нежеланата бременност обикновено е в следствие на неконтролируеми сексуални контакти или при инцидентен контакт между двама партньори, когато не се използват контрацептични средства. Неслучайно абортите вече са нещо нормално. Но така ли е наистина? Нима ние имаме правото да решаваме дали да прекратим живота на някого, та дори този някой да не се е появил все още на този свят? Не ни ли превръща това в убийци? Може би самите ние трябва да се предпазим от това, връщайки се назад, търсейки поне част от ценностите в миналото, защото днес тях просто ги няма. Надделяването над модите на обществото, над влиянието на средата, могат да бъдат решаващи за много личности. За СПИН не може да не се говори, хората вече не трябва да мислят, че имат избора да го пренебрегват или не. Това не е проблем само на засегнатите или итересуващите се, той засяга всички. А начините са хората да осъзнаят, че носят отговорности. Да не разчитат на случайността, защото постоянен късмет няма и всичко носи своите последствия. Да не се успокояваме, че това няма как да се случи на нас, няма как точно ние да бъдем заразени, да изпитаме онази непоносима болка, която носи болестта. Заслужава ли си един миг наслада толкова страдание? А близките ни? Каква вина имат те за нашите грешки ? Изобщо замисляме ли се за чувствата на другите или единствено ние сме от значение?
Това да споделяш живота и най-интимните си преживявания само с един човек е сложно, изисква воля и жертви. Но това е и начин да се предотврати разпространението на СПИН. Налага се мисленето и стремежа към по-трудните, но и по-истински неща да надделее над първоинстинктните удоволствия и стремежи.
Светът е устроен много сложно и ние само можем да гадаем какво ще ни се случи за в бъдеще. Нека грабим с пълни шепи от прелестите на живота, но не чак когато разберем, че сме обречени, а сега! Нека да живеем достойно и да не бъдем безразлични и лекомислени, а просто различни! Нека бъдем вечно заразени от магията любов, но винаги предпазени!
Нериман Болутова









 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 87.78 %
PM 2.5 µg/m3 26.66
PM 10 µg/m3 32.58

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води