Велинград - online - За хонорарите на един адвокат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

За хонорарите на един адвокат
Публикувано 2009-11-03 00:02:42 от Темпо

Встъпление към сесията на 29 октомври бе изявлението на адвоката на Общинския съвет Лука Бельов, чийто хонорари от около 80 000 лева разпалиха страстите преди месец. От името на кмета Иван Лебанов, който служебно пътува в Гърция, бе внесено предложение за сезиране на прокуратурата да провери дали председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз е превишил правомощията си, като е сключил договор с адвоката. Въпреки че бе внесена по надлежния ред и в срок, г-н Джамбаз отказа точката да бъде включена в дневния ред. Причините: Оперативното бюро я било отхвърлило, а прокуратурата вече била сезирана.

Председателят предостави думата на адвокат Бельов, който заяви, че е упълномощен от г-н Джамбаз да оказва юридическо съдействие на Общинския съвет. Той посочи, че в окръжните и Върховния съд има 126 дела с участието на Общинския съвет. Само 7 решения на местния парламент са отменени, така че аз съм си свършил работата, заяви г-н Бельов. Според него се спекулира с хонорарите му, тъй като кметът отказва да ги плаща - към момента от 80 000 лева били платени около 45 000, от които 8000 са държавни такси, блокирани от съдия-изпълнител. Адвокатът попита какви са хонорарите на юристите от София, които обслужват Общинска администрация. “Ще се схванете, ако се извади какви пари плаща ОА на адвокати!”, обърна се към съветниците юристът.
Екатерина Каферинова зададе поредица от риторични въпроси: дали съветниците имат спомен да са гласували адвокат Бельов да ги представлява; дали имат решение, с което са упълномощили председателя М. Джамбаз да сключва договор за адвокатски услуги; кой и как е избрал точно този адвокат. За себе си г-н Бельов е прав да си търси хонорарите, но същността на проблема е в това, че председателят М. Джамбаз си е превишил правата.
Г-н Джамбаз изтъкна, че Общинският съвет има нужда от правна помощ и че кметът е отказал да се сключи договор с адвокат Бельов. Той припомни, че докато е бил председател Борис Голомехов също е имало договор с адвокат. Г-н Голомехов се намеси, за да обясни разликата: въпросният договор тогава е бил преподписан от кмета на общината. Председателят М. Джамбаз попита защо още нямат отговор какви са хонорарите на адвокатите на ОА, след като са изпратили искане за такава информация още през април т.г.
Заместник-кметът Валентина Цветанова оповести данни за делата, които съществено се различаваха от цифрите, обявени от адвокат Бельов. От 1 юли 2008 г. досега са заведени 25 дела по решения на Общинския съвет, 2 от тях са спечелени от Общинския съвет, а 9 от кмета. Големият брой дела се получава заради 42 процедури, заведени от кмета срещу решенията, взети на скандалната закрита сесия през януари. 13 дела срещу решения на ОбС са заведени от областния управител, в момента има 8 дела във Върховния съд.
Дебатът бе прекратен, след което Тома Пачалов постави един съществен въпрос: редно е проектите за решения да бъдат по-добре юридически подработени и тук е ролята на юриста на ОбС, за да не се стига до съда. В противен случай излиза, че умишлено се работи така.
Съветникът Али Мареков от своя страна изтъкна, че темата се е превърнала в повод за пиар-кампании в залата. Темата остава отворена и ще продължи. По-важното е дали ще продължи и практиката в комисиите на ОбС да се работи без юрист и постфактум да ставаме свидетели на недоизпипани решения.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 69.54 %
PM 2.5 µg/m3 35.23
PM 10 µg/m3 37.57

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай