Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Общински сесии: СЕСИЕН ОБЕКТИВ
Публикувано 2002-05-20 11:37:08 от Темпо

СЪВЕТНИК Венко Бозев положи клетва като общински съветник от БСП след едноминутно мълчание в памет на починалия Георги Аврамов. Г-н Бозев ще бъде член на комисиите по икономика и екология.

ДЕКЛАРАЦИЯ Общинският съвет излезе с декларация до Министерството на труда в защита на директора на ОС “Социална политика” Ибрахим Тебер, който е съветник от ДПС. Декларацията е по повод информация, че в службата отново се готвят кадрови промени.

ОТЧУЖДАВАНЕ По предложение на кмета Общинският съвет гласува да започне производство по принудително отчуждаване на имот от 720 кв.м. на наследници на Боян и Иван Масларови и имот от 400 кв.м. на наследници на Александър Попов. Двата имота попадат в парцела на Културния дом и са реституирани на наследниците. Общината ще преговаря за покупко-продажба или друг начин на обезщетяване.

ФИНАНСИ Гласувано бе 5% увеличение на бюджетните заплати от 1 януари т.г., няколко актуализации на бюджета, решение за безлихвен заем. Отпуснати бяха 24 000 лева за закупуване на компютри за общината.

ДОМ Общината реши да поиска от Министерство на регионалното развитие безвъзмездно право на собственост върху имота Дом за стари хора във Велинград. Имотът е в капитала на “ПРО” ЕАД - Велинград (бившата почивна станция “Вела Пеева”).

РЕКЛАМА Одобрена е тарифата за разполагане на рекламни материали върху общинско имущество. Цената за рекламна площ до 8 кв.м. за един месец е 4 лева за кв.м. в първа зона и 3 лева във втора зона.

ДЪРВЕТА 2182 сухи и с повредени корони дървета ще бъдат отсечени по списък, изготвен от Н. Фендрина. Целта е подобряване състоянието на зелената система в града.

ПЛАЖОВЕ За предстоящия летен сезон Централният минерален плаж ще се стопанисва от ОП “Спортни имоти и плажове”. Междувременно продължава съдебният спор по проведения преди 2 години търг за отдаване на плажа под наем. При влизане в сила на съдебно решение, общината ще преговаря със спечелилия наемател за ползване до приключване на курорния сезон. За плажа в Чепино ОП “СИП” ще подпише договор за съвместна дейност с лице, което да поеме разходите за ремонт на плажа, заплати и разрешителни.

БДЖ Съветниците дадоха съгласие за образуване на имот с площ 57 553 кв.м. във Велинград, собственост на НК “Железовъпна инфраструктура” (БДЖ). Границите на имота бяха предварително договорени от експерти.

ПРИВАТИЗАЦИЯ Според одобрения списък на обектите за приватизация през 2002 г. общината ще обяви за продан 100% от дяловете на фирма “Стройком”. Нови обекти в списъка са два магазина в ЖСК “Гергана” и магазин “Домашни потреби”. По ЗОС ще се продават бившият музей “Заврат”, сладкарница “Спортна среща” и общежитието при болницата.

ТРАНСПОРТ До приключване на процедурата за възлагане на обществен превоз по линията Велинград - Костандово - Дорково превозите ще изпълнява “Чепино автотранспорт”. Общинският съвет предпочете фирмата на г-н Беев пред тази на г-н П. Манолев без обсъждане. Председателят на ОбС съобщи, че въпросът не е разглеждан предварително от транспортна комисия.

СТРОИТЕЛСТВО За да се отстранят допуснати технически грешки, съветниците прегласуваха поименен списък за капиталови разходи по строителната програма. Оказа се, че общината ще трябва да плати 3700 лева на фирма “Мавекс” за боядисаната стена на центъра, която обаче е на частна, а не на общинска сграда. Миналата година бе обявено, че фирмата боядисва стената като част от проекта “Красива България III”, но истината се оказа друга.

ДКЦ “ДКЦ 1 - Велинград” ще предостави на общината имущество за училищното и селското здравеопазване. Срещу това общината ще опрости част от дължимата през тази година парична вноска от 80 000 лева по приватизация на поликлиниката.

ПИТАНЕ Съветникът Р. Сиджим отправи питане до кмета д-р Дафов. Според съветника има данни за явни нарушения на кмета на Сърница Ш. Якубов. Д-р Дафов препрати отговора за имот към главния архитект, а за средствата за горива към кмета Якубов. Кметът на общината съобщи, че от 8 февруари 2002 г. е упълномощил г-н Якубов да сключва и подписва договори за общинско имущество.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води