Велинград - online - Една година Общински съвет - Велинград:Общинският съвет дава лош пример, в града 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Една година Общински съвет - Велинград:Общинският съвет дава лош пример, в града
Публикувано 2009-01-06 09:40:44 от Темпо

“Заклевам се в името на Р България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Велинградска община и да работя за тяхното благоденствие. Заклех се!”, казаха в хор всички избрани от нас, жителите на общината, общински съветници на 27 декември 2007 г. Ние, жителите на общината, приехме с надежда и вяра новия Общински съвет - че ще се промени стилът на управление, че 60-годишният юбилей на града ще постави ново начало в развитието на общината, защото хората го заслужават. След като последните 20 години имахме управления, преминали в борба за защита на лични интереси и потъпкване правата ни за законно, открито и честно управление.
През 2008 г. с умелото ръководство на председателя на Общинския съвет Борис Голомехов стартираха полезни инициативи и обединиха усилията на всички за приемане на Правилник за работата на Общинския съвет, който не е променян от 2003 г. Приеха се програми, наредби, правилници, решения със социална насоченост, делегирани бюджети на училищата и много други решения за развитие на цялата община. Реално и отговорно се отчете работата през първото полугодие от г-н Голомехов.
Положителното през второто полугодие беше приемане на Решение 388/24.09.08 г. за забрана на високото строителство над 4 етажа.
И така до 6 юни 2008 г.
С Решение 236/6.06.08 г. без обосновка извън борда на управлението е извадена г-жа Екатерина Каферинова от ЗНС и на нейно място след 3 месеца е поставена г-жа Снежана Велева от БЗНС с местен лидер г-н Георги Велев.
С Решение 315/31.07.08 г. се сменя председателят на Общинския съвет Борис Голомехов от “Зелена България” - без обосновка пред обществеността. На мястото му с Решение 317/31.07.08 г. се постави Мустафа Джамбаз от ДПС.
От 31 юли до 30 декември 2008 г. г-н Голомехов е извън комисиите, което е нарушение на чл.33 ал.1 т.1 от ЗМСМА с обосновка от г-н Гагов - ВМРО, че “няма необходимия образователен ценз”, за да бъде включен в комисията по ТСУ и комисията по общинска собственост, макар че и двете комисии са с по 10 членове и г-н Голомехов би бил 11-ият, както е по изискване.
С Решение 422/30.10.08 г. извън борда на управлението на общината е г-н Тома Пачалов - БСП и на негово място е поставен г-н Александър Гагов - ВМРО с Решение 423/30.10.08 г. Г-н Гагов става заместник-председател на Общинския съвет и председател на комисия, което според нас не бива да остава така.
С Решение 418/24.09.08 г. е сменен от председател на комисията по обществен ред г-н Георги Ачев - ЗНС и на негово място е поставен г-н Георги Панов - БЗНС с местен лидер Георги Велев.
И така, длъжностите на управленския екип на Общинския съвет и комисии са разпределени и се утвърждава твърдо мнозинство от ДПС, БЗНС и ВМРО - 16 души, за които няма наредби и закони, както казва техният лидер и председател на Общинския съвет М. Джамбаз - “Каквото реши мнозинството”.
В последните за годината заседания на комисии и сесия към това мнозинство неочаквано се присъединиха общинските съветници д-р Жеко Чешмеджиев и г-н Владимир Коцев от ГЕРБ за вземане на рашения в защита на личните интереси на депутата г-н Фидел Беев, които противоречат на вече взети решения, преди да са изтекли 6 месеца от вземането им. Както и за решения против интересите на Община Велинград за актуализиране на разходите в Бюджет 2008, което води до тежки последици за предстоящата финансова година. Изразходените допълнителни средства през 2008 г. са били неотложни разходи в училища, детски градини, застраховки, за които има решения на Общинския съвет и други, които неминуемо се извършват в края на финансовата година, което е отчетено и в Програмата за развитие на Велинград.
Тук Общинският съвет даде най-лошия пример за безотговорност, защото неприетото актуализиране на бюджета води до санкции и наказва потребителите данъкоплатци, които нямат вина. Същите общински съветници не познават системата на вътрешен и външен контрол на изпълнение и промяна на бюджета, кой осъществява вътрешноведомствен контрол и кой външен от органите на Сметната палата, Данъчна администрация, Социално осигуряване и др. компетентни органи.
Следва сагата с общинските дружества:
С Решение 416/24.09.08 г. е прекратен трудовият договор с г-жа Атанаска Хрисчева - управител на “Спортни имоти и пазари”, отново с измислено основание и без обосновка и веднага с Решение 417/24.09.08 г. за управител е назначена г-жа Ана Кондарева. Решенията стоят неотменени, но не са влезли в сила, защото са незаконни.
С Решение 414/24.09.08 г. без обосновка е освободен управителят на “Стройком” г-н Иван Бояджиев и назначен г-н Борис Станудин. Следват срамни сцени в “Стройком”, непристойно поведение на общинския съветник Александър Гагов и обиди на общински служители.
По същия начин е освободен управителят на “ВКТВ” г-н Иван Пукнев и поставен нов управител от ДПС г-н Ибрахим Бухов.
В заключение: постовете са разпределени между ДПС, БЗНС и ВМРО. Мнозинството гласува решения, които са в защита на техните интереси и са в противовес с интересите на гражданите на общината. Общинският съвет не отговаря на законно поставени питания, жалби и други, които са натрупани в папка от м. юни до края на годината - има и такива, за които е трябвало да се даде отговор на областен управител, но това не е сторено. Общинските съветници не познават ЗМСМА и други закони и правилници за управление, както и за взаимодействие с Общинска администрация. В града има липса на доверие във властта, апатия и отчаяние. Не е координирана дейността между Общински съвет и комисиите.
Апелираме за отговор на всички поставени питания. Спешно приемане на Етичен кодекс за общинските съветници, извършване на обучение на Общинския съвет за начин на поведение при провеждане на комисии и сесии и спазване на изискванията на ЗМСМА и правилника за приложението му, който се нуждае от спешни допълнения и промени в интерес на обществото.
Инициативен комитет “Да поработим за Велинград”: София Ключкова - председател, Божана Маркова - секретар

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica