Велинград - online - Кметът Иван Лебанов след една година управление: Идея на болни мозъци е, че ще с 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Кметът Иван Лебанов след една година управление: Идея на болни мозъци е, че ще с
Публикувано 2008-11-18 08:45:51 от Темпо

“Аз имам отговорност и заявявам, че ще бъде кмет на община Велинград, а не народен представител!”, каза Иван Лебанов на пресконференцията на 17 ноември, когато отчете първата година от своето управление. Тиражираните от “ББТВ” твърдения, че ще се кандидатира за депутат, кметът определи като идеи на болни мозъци и болни глави. Той обеща през оставащите 3 години от кметския му мандат да се спукат още много балони и в резултат Велинград да стане друг град: чист, осветен, приветлив, с добро водоснабдяване и развит туризъм.
Отчетът за работата на Общинската администрация наброява 38 страници и обхваща свършената работа от ноември 2007 до ноември 2008 г. В края на първата година управление според кмета общинското ръководство може отговорно да заяви: “Ние намерихме верния път за решаването на важни за населението въпроси, които са чакали своето решение през няколко мандата”.
Всеки от четиримата зам.-кметове представи работата на своите ресори. Г-жа Валентина Цветанова постави на първо място огромните усилия за подобряване на инфраструктурата. За асфалтиране и ремонт на пътни настилки са заделени 620 000 лева, за реконструкцията на околовръстния път до момента са осигурени 750 000 евро, като успоредно се прави и канализация. Ремонтните дейности по пътищата се извършват от “А.Б.С.-Асфалт-бетон-София”, с която договор след обществена поръчка през 2007 г. е сключил тогавашният кмет Стоян Дулев. Много работа е свършена по водоснабдяването: водопровод “Чукура” е финансиран от САПАРД с 3 731 000 лева, нужни са още 2 300 000 лева, които ще дойдат от ПУДООС; за водопровод “Анезица”, чиято стойност е около 500 000 лева, престои избор на изпълнител; с нова водопроводна мрежа и два нови водоема Сърница е селището с най-добро състояние на водопроводната мрежа; нова канализация се прави в Света Петка и Драгиново, а най-мащабният проект предстои - конкурс за пречиствателна станция на Велинград и Драгиново.
Зам.-кметът Георги Янчев отчете като успешно отбелязването на 60-годишния юбилей на Велинград, новия формат на Празниците на културата, откриването на паметник на Н. Гяуров. В сферата на образованието община Велинград може да се похвали, че няма закрито училище, а от 174 защитени училища в цялата страна 4 са на наша територия. Във всички общински училища системата на делегираните бюджети бе въведена без сътресения. На този етап общината няма идея за делегирани бюджети и в детските градини, където успех е откриването на нова яслена група в ОДЗ “Слънчице” и на предучилищна група в Цветино. По отношение на евроинтеграцията г-н Янчев изтъкна, че за 9 месеца новата дирекция е изработила над 30 проекта.
Въвеждането на синята зона, добрата координация с туристическия бранш, увеличението на парите от курортна такса (до октомври са събрани 184 000 лева при планирани 180 000 лева за 2008 г.), първото общо участие на Велинград на туристическата борса “Ваканция” - това бе част от отчета на зам.-кмета Ангел Даскалов. Той посочи и свършеното в социалната област: създаването на Център за обществена подкрепа, “пионерската” дейност на общината с осигуряване на външен доставчик на социални услуги за Дома за деца, лишени от родителски грижи, организираните безплатни медицински прегледи, които се радват на огромен интерес от страна на хората.
Работата на новата дирекция “Данъци и такси” бе отчетена от зам.-кмета Исмет Бабучи като успешна, защото има ръст в събираемостта на местните приходи и изчистване на стари задължения на фирми. Решение по основния екологичен проблем - бездомните кучета, ще се търси отново чрез партньорство със “Зооветеринарен комплекс” Пловдив, но до 2010 г. общината трябва да изгради приют за временно настаняване на кучета и усилено търси подходящ парцел. В областта на спорта общината е разпределила пропорционално между клубовете 90 000 лева, каза г-н Бабучи.
Една от големите новини през първата година от кметския мандат бе, че емблемата на Велинград - Клептуза премина от държавна в общинска собственост. На въпрос какви са плановете на общината за Клептуза кметът отговори, че в момента се уточнява собствеността на извършените през последните години нови строителства. Водят се и разговори с фирма за изготвяне на цялостен проект (фирмата е направила такъв за парк Острова в Пазарджик).
От 18 ноември ще заработи новият Консултативен съвет по туризъм. Г-н Лебанов бе категоричен, че ОА е съгласна с искането на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите приходите от курортна такса да се разпределят и с тяхно участие.
Кметът коментира предстоящата обществена поръчка за чистотата, като подчерта, че е длъжен да обяви такава по закон и че много велинградчани изразяват недовоство за чистотата на града и за зимната поддръжка на улиците. Иван Лебанов заяви, че ще се спука балона, че поръчката се прави, за да се затвори общинската фирма “Стройком”. Общината е заложила и ще отстоява 3 важни параметри: запазване на работните места, нова техника за почистване, никаква продажба на сградния фонд.
На въпрос на “Темпо” дали ще работи за промяна в отношенията Общинска администрация - Общински съвет, кметът отговори, че трябва да отговорят първо общинските съветници. Ние ще работим в интерес на гражданите, не на лични фактори и когато се внасят проекти в ущръб на хората, няма да ги подкрепяме, каза Иван Лебанов.
На финала на пресконференцията той благодари на своите заместници и екип за успешната първа година. В нейния край финансовото състояние на общината е добро, като са разплатени и 800 000 лева стари задължения, останали от предишни управи.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води