Велинград - online - БСП - вяло и без изненади 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

БСП - вяло и без изненади
Публикувано 2008-11-04 09:17:55 от Темпо

Отчетно-изборната конференция на БСП във Велинград се проведе в извънредна ситуация: само два дни след свалянето на лидера на червените Тома Пачалов от заместник-председателския пост в Общинския съвет и в присъствието на необичайно голям брой гости: Георги Пирински - председател на Народното събрание, депутата Костадин Кобаков, началника на кабинета на министър-председателя Веладин Битолски, шефа на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, областния управител Георги Петърнейчев, Ангел Чолаков от Висшия съвет, партийните лидери в Пазарджик Димитър Димитров и в Септември Георги Мърков. Гости на конференцията бяха коалиционните партньори - председателят на НДСВ Иван Мавриков и на ДПС Али Мареков. В конференцията участва и кметът Иван Лебанов.
Присъствието на делегатите също бе на ниво: от избрани 148 в залата бяха 139. Пред тях председателят Тома Пачалов направи отчет за 3-годишен период от ноември 2005 г. насам. Той проследи организационното състояние на партията и представянето на изборите за президент, Европейски парламент и местна власт. Най-критичен бе тонът по отношение на изборите за съветници, в които със спечелените 1202 гласа БСП стана четвърта политическа сила в общината. Опарихме се от ударите на свои и чужди, разпиляхме гласове, отчете Т. Пачалов. В същото време за втори път след 1989 г. БСП постигна победа в изборите за кмет, подкрепяйки Иван Лебанов.
Отчет за работата на общинските съветници направи Венко Бозев. Той проследи процесите в настоящия местен парламент и изтъкна, че от самото начало в предишната коалиция е имало противоречия и е било ясно, че ВМРО ще преследва свои цели и ще я напусне. Поканихме ДПС, но те отказаха заради председателския пост, обясни г-н Бозев. Според отчета БСП е загубила заместник-председателското място заради засегнати лични интереси, най-вече във връзка със стопирането на високото строителство.
По повод изострянето на политическата конфронтация бе огласено становище на делегатите на конференцията, прочетено от Васка Милушева. В него се изразява тревога от прокарването на лични икономически интереси, уронване престижа на кмета, грубо вмешателство и незаконно разпореждане в “Стройком”, възпрепятстване решаването на жизнено важни проблеми на общинската болница. Председателството на Общинския съвет показва пълно безхаберие и нежелание да спазва законите, което води до пълна анархия и спъва развитието на Велинград. Авторите на сценария за обслужване на лични интереси трябва да разберат, че всеки опит БСП да бъде въвлечена в нечиста игра ще срещне отпор и институциите ще бъдат сезирани за всеки произвол и нарушаване на законите.
На фона на горещите проблеми на местно ниво бе изненадващо мълчанието на залата. Вместо разгорещените дискусии от предишни години този път изказванията се брояха на пръсти. Най-критично бе това на Костадин Златев, който напомни, че БСП не трябва да си приписва 100% успеха на кмета Лебанов и че щом в момента съветниците на партията не са в управляващото мнозинство, резултатът е никакъв. Замисълът на ВМРО, за които знаем как влязоха с пари, беше известен и трябваше задълбочен анализ и разговори с коалиционните партньори на високо ниво, каза Димитър Аршинков.
В изказването си Георги Пирински определи Велинград като красноречив пример за това в колко затруднено положение изпада изпълнителната власт, когато няма мнозинство в местния парламент. Той призна, че има дълг към Велинград по отношение подкрепата за проекти и ще помага. 20 дни преди конгреса на БСП Георги Пирински призова социалистите към нова степен на активност.
След таен вот с дълга и тромава процедура на броене, което продължи над 2 часа, бяха избрани 31 от предложените 69 кандидати за членове на общинския партиен съвет. Изборът на председател протече далеч по-бързо и без изненади. Самоотводи преди гласуването за председателския пост си направиха Венко Бозев, Иван Бандаков и Георги Янчев, а Васка Милушева и Георги Василев отпаднаха от участие, защото не попаднаха в състава на пленума. При тайното гласуване Васил Аврамов бе подкрепен от 32 делегати. БСП за пореден път избра да запази статуквото и с 92 гласа “за” отново повери ръководния пост на Тома Пачалов.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica