Велинград - online - Лекари пенсионери спасяват общинската болница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Лекари пенсионери спасяват общинската болница
Публикувано 2008-10-14 08:57:20 от темпо

Уважавани лекари пенсионери се притекоха на помощ на общинската болница “МБАЛ Велинград”: д-р Александър Попов, д-р Мария Касабова, д-р Ганка Филипова, д-р Наска Гагова, д-р Иван Личев. Без тяхната подкрепа в първите дни на октомври болницата бе заплашена не просто от дълбока криза, а от закриване на клиничните пътеки и фалит. Лекарите от старата школа, чийто трудов път е тясно свързан с общинската болница, направиха своя морален избор. Същото сториха д-р Балтаджиева, началник Клинична лаборатория, в чието оставане бе разковничето за съществуването на “МБАЛ”; д-р Хрисчев, председател на КНСБ в болницата; д-р Весел Хърльов, който пое Хирургично отделение; д-р Ванков и д-р Вакльова, които останаха начело на Неврологично и Вътрешно отделение; д-р Мариела Топалова, която отложи важен курс, за да заработи оголеното откъм лекарски екип Детско отделение; д- Стайков от София, който зае поста шеф на Акушеро-гинекологично отделение. От различни градове в общинската болница на Велинград дойдоха да работят още д-р Тончева - анестезиолог, д-р Стоянчева - детски лекар, д-р Крумов - вътреши болести.
На всички тях новият управител д-р Атанас Ташев благодари буквално през сълзи на общо събрание на колектива, което на 9 октомври импровизирано се проведе в задния двор на болницата. Персоналът на здравното заведение посрещна с много аплодисменти и овации “Браво, докторе!” имената на лекарите, останали да работят в “МБАЛ Велинград”. Градусът на емоциите наистина беше висок, защото на 30 септември стана факт разделянето на медицинската общност на две: част от лекарите, сестрите и акушерките отидоха в частната “Здраве”, другите решиха да останат верни на общинската “МБАЛ”.
Бяхме пред провал и приключване на договора със Здравната каса, но окомплектовахме отделенията - сега всички те работят и са пълни с пациенти, каза д-р Ташев. Управителят не обеща високи заплати, но гарантира бъдеще на избралите да останат на работа в общинската болница. Към това прибави подкрепата от кмета на общината Иван Лебанов и ресорния зам.-кмет Ангел Даскалов, Общинския съвет и цялото гражданство. С аплодисметни бяха изпратени думите му: “Имаме историческата мисия да съхраним общинската болница и да се преборим тя да оздравее!”.
Д-р Ташев призова колегите си да се отнасят толерантно към отишлите да работят в “Здраве”, защото някои от тях заслужават уважение и не са продали болницата. Той сподели и очакванията си, че в близките месеци част от напусналите лекари ще се върнат в “МБАЛ-Велинград”. Медицинският съвет на общинската болница е взел единодушно решение, че на този етап няма да дава разрешение медицински сестри от “МБАЛ-Велинград” да работят и в частната болница “Здраве”. Те са свободни да работят в “ДКЦ-1”, в други здравни заведения, хотели и т.н., но не и в конкурентната болница.
Чуха се и гласове, че на проявената от общинската болница толерантност не се отговаря със същото от “Здраве”. Д-р Ташев обясни, че под благовидния предлог да се прави ремонт Клинична лаборатория остава без помещение и трябва да спре да работи. Но решение е намерено: Клинична лаборатория се мести в общинските помещенията на Химическата лаборатория в приземния етаж на сградата на бившата поликлиника. За първи път е подписан договор и от другото лечебно заведение ще ни плащат, за да ползват те Клиничната лаборатория на общинската болница, подчерта д-р Ташев.
В момента основната цел на колектива на болница е да се преборят тя да оздравее. Първата задача - окомплектоване на отделенията и подписване на договор със Здравната каса, макар и с отпадане на някои клинични пътеки, е изпълнена. Идва втората - да се изкарат трудните зимни месеци. В “МБАЛ-Велинград” е започнала и ревизия, за която колективът настоява отдавна, за да се види как е управлявана болницата в предишните години.
Вратите на “МБАЛ-Велинград” са широко отворени за хората, във всяко отделение приемно-консултативните кабинети на лекарите са отворени за всеки пациент с талон от специалист или без такъв - няма да бъде върнат никой, каза д-р Ташев. И допълни: “Искаме да покажем на хората, че ние сме с тях, за да бъдат и те с нас!”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.38 %
PM 2.5 µg/m3 32.98
PM 10 µg/m3 46.06

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай