Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ:13.06.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

СЕСИЕН ОБЕКТИВ:13.06.08
Публикувано 2008-06-10 09:13:11 от темпо

НАРЕДБА Съветниците приеха Наредба за принудителното изпълнение на заповеди, издадени от кмета на община Велинград за премахване, преобразуване или ремонтиране. Тя ще се прилага при строежи, опасни за здравето и живота на гражданите, негодни за използване, застрашени от самосрутване, вредни в санитарно-хигиенно отношение, създаващи условия за възникване на пожари и др. В наредбата е указан редът, по който ще се изпълняват заповедите за принудително премахване или ремонтиране на такива строежи.

ПРАВИЛНИК По предложение на Тома Пачалов бе направена промяна в Празилника за дейността на Общинския съвет. Решено бе, че проблеми, по които съветниците са се произнесли с решение, могат да бъдат вкарвани в дневния ред най-малко след 6-месечен срок. По настояване на ОА изключение ще се прави при наличие на новооткрити обстоятелства или при допусната явна техническа грешка.
ЗЕЛЕНО Програмата за опазване и развитие на зелената система на община Велинград бе приета с множество допълнения от страна на Комисията по туризъм и околна среда. Комисията предложи в 3-месечен срок да се провери как се изпълнява програмата. Съветниците поискаха точна информация за зелени площи, които са обект на отчуждаване и каква е волята на собствениците им. Предложено бе за поддръжката на парковете да се обмислят форми за публично-частни партньорства.

НАРКОТИЦИ Новият Общински съвет по наркотичните вещества ще бъде с председател зам.-кмета Ангел Даскалов и 18 членове. По предложение на съветниците за членове на съвета бяха допълнени шефовете на полицията, прокуратурата и съда и педагогически съветник от училището в Сърница. Приета бе и програма за работата на съвета през 2008 г.

“ТОЛЕРАНТНОСТ” За представител на община Велинград в сдружение “Толерантност” бе избран общинският съветник от ДПС Мустафа Бухов, помощник-директор на СОУ Хр. Смирненски” в Света Петка. В сдружението членуват 50 общини със смесен етнокултурен и етнорелигиозен състав на населението.

ВОДОПРЕКАРВАНЕ “Орхидея” ЕООД с управител Сергей Пенин получи право за прокопаване, водопрекарване и полагане на трасе за минерална вода от топлопровод Власа до семейния хотел “Орхидея”. Дължината на трасето е 37 метра, а фирмата има разрешение за водовземане, издадено от министър Джевдет Чакъров.

КОНКУРСИ Въпреки спорове дали е приключила съдебната процедура, съветниците решиха да обявят конкурс за отдаване под наем за срок от 5 години на кафе-бар до общинския бизнес-център. Предишният Общински съвет даде помещението за безвъзмездно ползване на Местна инициативна група “За Община Велинград”, но по закон безвъзмездното отдаване е невъзможно. Кметът Иван Лебанов подчерта, че с такова предизборно раздаване на обекти е приключено. Конкурс ще бъде обявен и за отдаване под наем на 42 кв.м. общинска земя на ъгъла на ул. “Юндола” и “Бачо Киро”.

БЛАГОВОТО За пореден път съветниците не разрешиха продажбата на земеделски имоти в местността Благовото по молба на Ценко Дрънков и Исмаил Газаренов.

ПОПИН КАМЪК След като не одобриха определената от лицензиран оценител цена 3 лева за квадратен метър земя в м. Попин камък, съветниците приеха обща цена 15 927 лева за двата общински имота от 0.585 и 0.724 дка. Фирмата-купувач ще изгражда вилно селище на Попин камък и дарява на общината свой имот от над 300 кв.м., който попада в регулацията на Дома за деца, лишени от родителски грижи.

ВОДОЕМ Общината отпусна 20 000 лева без ДДС за довършителни работи, за да се пусне в експлоатация водоем № 2 в Драгиново. Без пуснате на обекта селото е застрашено от тежък режим на водата през лятото.

ТУРИСТИ Туристическо дружество “Юндола 1919” ще ползва възмездно стая в Старата сграда на общината. Председателят на Общинския съвет Борис Голомехов, който оглавява и дружеството, съобщи, че има принципно съгласие за обединение на трите туристически дружества във Велинград. Освен това УС на БТС ще финансира една щатна бройка, за да подпомогне дейността на местните организирани туристи.

ЧИТАЛИЩЕ Народно читалище “Св.св. Кирил и Методий” получи безвъзмездно право на ползване на имота на Зала на мира в центъра на Чепино. Правото на ползване е до прекратяване на читалището, кметът ще подпише договор с председателя на настоятелството.

КОНЦЕСИИ Кметът Иван Лебанов представи пълна информация за изпълението на договорите за четирите концесии (трите бани и “Милениум”). Това стана по повод питане от съетници. Най-много нарушения по договора са констатирани за концесията на Кална баня, спечелена от СД “Братя Бееви”.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.43 %
PM 2.5 µg/m3 32.86
PM 10 µg/m3 35.64

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica