Велинград - online - За 24 май - морална награда за труда на учителите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център
· Велинградчанин спечели златен медал за модел на легендарен испански кораб
· Малки обяви: 24.01.2023
· Празник за 154 бабинчета в община Ракитово
· Награди за спортисти с велинградски корени
· Шест отбора се включиха в турнира по тенис на маса

За 24 май - морална награда за труда на учителите
Публикувано 2008-05-28 20:15:28 от темпо

Учебната 2007/08 г. не беше като всяка друга, тя ще се запомни с голямата учителска стачка. Затова и в началото на тазгодишната церемония за връчване на наградите “Учител на годината 2008” от името на колегите си водещите Маргарита и Иван Гергеви казаха: месечните възнаграждения отново не ни карат да се чувстваме комфортно, но го надживяхме.
Въпреки всичко, което се изговори и изписа срещу нас, и днес в живота на детето учителят е след майката: тя дарява живот, учителят осветява пътя. В думата “учител” е закодирано: Умни, Честни, Интелигентни, Толерантни, Емоционални, Лъчезарни. А като признание за учителския труд на 24 май цветята са повече от написаните отлични оценки.
В словото си кметът Иван Лебанов също се върна към дните на стачката и поздрави учителите от общината за тяхното достойно поведение. Той им благодари за разбирането при въвеждането на делегираните бюджети, за резултата от труда им - випуск с десетки отличници, които ще станат и студенти.
В залата на общинския Информационен център на 22 май се събраха всички педагози, номинирани за званието “Учител и директор на годината”. Поздрав към тях с песен и танц отправиха децата от музикална школа “Звънче” и възпитаниците на Клуба за спортни танци “Имуплс”.
От предложенията на всички учебни заведения в общината комисия начело със заместник-кмета Георги Янчев определи носителите на тазгодишните награди. Плакетите бяха връчени от кмета Иван Лебанов, а председателят на Общинския съвет Борис Голомехов поднесе на наградените букети цветя.
За “Учител на годината” в категорията “Предучилищно възпитание” бе определена Красимира Фъртунова от ОДЗ “Слънчице”; в “Начална степен” - Исмет Мехмедов от училището в Сърница; в “Прогимназиална степен” - Митка Боснева от ОУ “Н. Рилски”; в “Гимназиална степен” - Людмила Кьосова от СОУ “В. Левски”; в “Професионално обучение” - Сийка Цопанова от ПГИТ “Ал. Константинов”. За първа година бе връчена и награда за най-добре работещ педагогически съветник, която заслужи Цветанка Грозева от СОУ “В. Левски”.
Класацията при директорите: в “Предучилищно възпитание” - Таня Голомехова, ЦДГ “Радост”; основно училище - Димитър Аршинков, ОУ “Хр. Ботев” Абланица; СОУ и ПГ - Стефан Шулев, ПГГС “Хр. Ботев”.
Стефан Шулев, Людмила Кьосова и Сийка Цопанова получиха и грамоти от Регионалния инспекторат по образованието, който в своята класация ги определи за директор и учители на областно ниво. Г-жа Кацарова, експерт в РИО, връчи грамотите и поздравителен адрес до инж. Шулев и целия колектив на ПГГС “Хр. Ботев” за отличната организация на националния горски многобой в началото на месеца.
С грамоти “Учител на годината” бяха наградени 47 педагози:
“Предучилищно възпитание”: Дора Атанасова, Красимира Фъртунова, Янка Иванова, Живка Иванова, Светла Батачка, Фатиме Купенова, Ирена Трендафилова.
Учител начален етап: Стоилка Бозева, Лиляна Ташева, Мустафа Бахчели, Иванка Шопова, Ангелина Караджова, Мустафа Шебер, Исмет Мехмедов, Димитрина Обретенова, Решиде Вератова, Антон Мехов, Велизара Двуякова, Емине Марьок, Мехмед Кенан, Величка Мадина. Учител прогимназиален етап: Радка Ямакова, Митка Боснева, Михаил Мариновски, Елена Василева, Мустафа Моллов, Фатме Ахмед, Манчо Радков, Севда Илинова, Хава Дурлева, Фикрет Ибрахимов, Хава Мечкарова, Мустафа Бошнаков, Айше Еюпова, Мария Кюлюмова, Иван Казалиев.
Учител гимназиален етап: Василка Главеева, Людмила Кьосова, Магдалена Аршинкова, Ахмед Сиджимов, Васил Шулев, Медиха Бенан, Сийка Цопанова, Надежда Мичева.
От името на Съюза на работодателите в образованието Дамяна Кандева награди Боряна Петричева, ОДЗ “Слънчице” като директор на годината и Цвета Гергева, ОУ “Н. Рилски” като учител на годината.
В навечерието на празника на българската просвета и култура общината зачете и труда на хората и и институциите, работещи в сферата на духа. Грамоти за принос в културата получиха всички читалища в общината, Историческия музей и Художествената галерия.
Възпитаниците на ПГИТ “Ал. Константинов” бяха подготвили за тържеството коктейл, на който кметът и общинското ръководство вдигнаха наздравица с всички учители и директори.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 75.28 %
PM 2.5 µg/m3 21.46
PM 10 µg/m3 27.03

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води