Велинград - online - Аплодисменти за Балканския фестивал по класическа китара 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Култура: Аплодисменти за Балканския фестивал по класическа китара
Публикувано 2002-04-08 13:02:40 от Темпо

От 3 до 6 април нашият град стана столица на Първия Балкански фестивал по класическа китара. Конкурсните и фестивални дни отминаха, раздадоха се наградите. Дойде време за оценки и мнения: Снежана Велева, зам.-кмет: Този фестивал трябва да го има. Велинград направи една много важна крачка по пътя на културния си живот, в който трябва да има нещо, което да е специфично и открихме формулата: Балкански фестивал-конкурс. Фактът, че фестивалът е Балкански, задължава още повече. Направихме добър опит поставяйки началото, опит, който ще превърнем в традиция.
Хикмет Капсъзов, отдел “Култура”: Щастлив съм, че осъществихме на практика този фестивал. В него участваха 24 китаристи в конкурса, 16 във фестивала и 15 гости. Успяхме да доведем тук китаристи от 6 страни: Гърция, Кипър, Македония, Сърбия, Турция и Германия. На практика отсъстваха представителите на Румъния и Албания, но се надяваме на Втория Балкански фестивал да осигурим представители и на тези страни. Казвам Втори, защото вярвам, че положихме добри основи на една нова традиция.
Ева Фампас, Гърция - носителка на статуетката на Община Велинград: Първият Балкански фестивал по класическа китара “Велинград 2002” беше много хубав и красив като вашия град и публика. Съжалявам, че времето, с което разполагах, беше толкова малко. Вие сте топли хора, а това, което видях, много ми хареса. Следващата година ще си осигуря повече време, за да се запозная с повече хора, за да ви обикна повече. Вярвам, че фестивалът ще се превърне в традиция и следващата година участниците ще бъдат още повече. Герхард Ранхембах, Германия - носител на Специалната награда за принос в културното развитие на Балканите: Благодарен съм на проф. Дойчинов, че ми предложи участие в този фестивал. Благодарен съм на кметството на Велинград, че организира фестивала. Благодаря на Велинград за това, че е толкова красив и топъл и на публиката за аплодисментите й. Надявам се,че ще дойда и догодина.
Христина Пещерска, ученичка в СОУ “В. Левски”: Според мен нивото на фестивала беше много високо. Организацията беше много стабилна. Най-хубавото обаче е неочакваният за мен голям интерес на публиката. Този фестивал трябва да стане традиция, защото носи на града ни популярност и извън пределите на България. Стоянка Енчева, учител по пиано: Във Велинград много рядко може да се чуе “жива”музика. В този смисъл фестивалът запълва отчасти необходимостта от концерти на живо. Руският клавирен педагог Перелман казва: “Прослушването на качествен музикален запис първият път е сюрприз, вторият-назидание, а третия-инквизиция”. За това е хубаво да има концерти на живо. Вярвам в бъдещето на фестивала, защото хората на Велинград го заслужаваме. Дискретният и нежен звук на класическата китара остава голям простор на въображението ни и с това се отличава от другите концерти. На вечерните концерти правостоящите бяха повече от седящите. За мен фестивалът е много радостно и престижно събитие и вярвам,че ще стане традиция.
Таня Благова, учител: Нашият красив град с богати културни традиции, с жадните за красота велинградчани, заслужаваме да станем основоположници на такъв фестивал. Това е една приказна идея, за радост достойно осъществена и аз поздравявам организаторите и от сърце благодаря на изпълнителите. Проф. Димитър Дойчинов, почетен председател на фестивала: Щастлив съм! Не съм очаквал, че ще бъде толкова сполучливо и красиво. Надявам се, че ще бъде традиция. Китарата е един от най-вълшебните инструменти и съм щастлив, че през тези дни доставихме радост на Велинград и на себе си. Радвайте се с нас, защото ние много ви обичаме.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.42 %
PM 2.5 µg/m3 32.84
PM 10 µg/m3 35.62

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води