Велинград - online - Кметът и екипът му набелязаха неотложните задачи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 02
· Нова система за футболното първенство в област Пазарджик
· Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Митко
Tuesday, July 26
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.2022
· Половин година развален асансьор затруднява ваксинирането
· Въпрос с повишена трудност: как пешеходец да пресече кръстовището при Клептуза?
· Защо някои влакове не спират на Велинград-Юг (Чепино)?
· ДА ПОМОГНЕМ НА МИТКО!
· Как върви приемът на ученици след 7. клас
· КРИМИ ХРОНИКА 26.07.2022
· Дали и кога светилището на бесите ще стане обект за културен туризъм?
· От малките стъпки към големите ефекти
· Сърница ще има програма за нулеви отпадъци
· В Художествената галерия откриват изложба с литографии на Марк Шагал
· Чудотворната икона „Златната ябълка“ идва във Велинград на 7 август
· Безплатно лятно училище за 132 ученици от НПГГС „Хр. Ботев“ в Пирин
· Малки обяви: 26.07.2022
· Концерт в помощ на живота
· Силен дебют на млади джаз музиканти във Велинград
· Антон Тупаров - трикратен държавен шампион
· Петър Мицин се движи по възходяща линия

Кметът и екипът му набелязаха неотложните задачи
Публикувано 2007-12-24 10:50:18 от Темпо

Ще бъдем отворени към медиите и обществеността, ще осигурим коректност и прозрачност - така кметът Иван Лебанов започна своята първа пресконференция след встъпването в длъжност. Тя се състоя на 19 декември с участието на зам.-кметовете Валентина Цветанова, Ангел Даскалов и Исмет Бабучи, началникът на канцеларията Никола Вецов и секретарят на общината Стоянка Кърпачева. Зам.-кметът Георги Янчев отсъстваше заради служебна заетост.
Кметът съобщи, че е в ход разработването на програма за управление през 4-годишния мандат, която ще бъде готова през февруари 2008 г. и ще е съобразена със съществващата стратегия на общината. Като основни текущи проблеми той открои няколко. Първо, снегопочистването - има сигнали, че в отделни села не се чисти и ще се водят разговори с натоварените със задачата фирми. Второ, започват сериозни финансови проверки по всички кметства, тъй като в много от тях са установени липса на твърдо гориво, незаконосъобразно ползване на училищните автобуси, финансови нарушения. Трето, готово е парковото осветление на Вельова баня и се работи по заграждането на централните гробища. Четвърто, подготвя се предложение за данъка върху недвижимите имоти за 2008 г., което ще бъде предоставено на вниманието на Общинския съвет.
Заместник-кметовете представиха основните проблеми и задачи в своите ресори. Г-жа Цветанова разказа за многото интензивни срещи на различни нива, включително с премиера Станишев и министри от кабинета. Общото впечатление е, че всички те са отворени за проблемите на община Велинград и готови да съдействат. Разговорът със социалната министърка Емилия Масларова е показал, че преди изборите през октомври т.г. община Велинград е представила проект за наемането на 5 (!) човека по програмата “От социални помощи към заетост”. След намесата на министърката общината ще може да разшири своя “минипроект”, за да има работа за повече нуждаещи се хора. Срещата с министъра на регионалното развитие А. Гагаузов е завършила с уверение, че през 2008 г. община Велинград може да разчита на средства за проучване и проектиране на нов околовръстен път - мащабна идея, за чието осъществяване ще са нужни години. Общината е поискала преди да започне ремонта на сегашното околовръстно шосе от гробищата към Клептуза да бъдат отпуснати 3.7 милиона лева за канализацията в този район. Като голям проблем г-жа Цветанова посочи задлъжнялостта на фирми към общината в размер на повече от 200 000 лева. Фирми дължат тези пари за тротоарни права, реклама, такса смет. Изпратени са им писма и за две седмици има внесени 1000 лева. От своя страна общината ще направи конкретен анализ на всеки договор за наем, реклама и т.н. Все още няма пълна яснота за финансовото състояние на общината, тъй като буквално всеки ден изникват нови и нови искания за стари разплащания. От Министерския съвет е отпусната за община Велинград финансова субсидия от 300 000 лева. С част от нея ще се покрият разходите на фирмите, работили по ликвидиране на щетите от наводненията през лятото на 2005 г. и неплатени и досега. Зам.-кметът Ангел Даскалов благодари на всички фирми, отзовали се на поканата на общината да дарят средства за коледната украса. Резултатът е налице, а дано това е крачка и по посока по-висока събираемост на курортната такса. Предстои среща със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, на която ще се търси разумно решение, като общината гарантира средствата за развитие на туризма. Започва работа и по изграждане на система за ранно оповестяване на стихийни бедствия, за видеонаблюдение и за засилване на мерките за полска охрана. В социалната сфера на дневен ред е интеграцията на хората с увреждания, а от януари - мобилни екипи ще правят здравни прегледи на ромите.
Зам.-кметът Исмет Бабучи е направил заедно с управителя на “Стройком” Иван Бояджиев обход на целия град и градското сметище, където има много нерешени проблеми. Уличните платна са претоварени с контейнери, затова ще трябва да се направят повече “джобове”. Много още има да се желае от разделното сметосъбиране, което не е на ниво. Трябва да се осигурят бройките за екопатрили и те да заработят с отличителни знаци, съдействие на полицията и възможност да пускат актове. Г-н Бабучи е провел среща с екоминистъра Джевдет Чакъров и е входирал в МОСВ проект за 285 000 лева за външен и вътрешен водопровод в Чолаково.
Г-н Лебанов и неговите заместници споделиха, че оценяват големия кредит на доверие, който са получили от жителите на общината и подкрепата за много от техните инициативи. Предстои да бъде изготвен график, според който кметът и четиримата му заместници направят разпределение така, че всеки работен ден от седмицата някой от тях да има приемен ден.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай