Велинград - online - По Коледа щедростта прави чудеса 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

По Коледа щедростта прави чудеса
Публикувано 2007-12-24 10:37:29 от Темпо

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ НА РОТАРИ КЛУБ
Ротари клуб - Велинград организира за втора поредна година Коледен благотворителен бал. Вечерта на 18 декември в Кавърдановата къща ротарианците събраха над 150 гости на бала, посветен тази година на талантливите деца, гордост за Велинград и Ракитово в областта на науката, изкуството и спорта. Средствата в тяхна помощ се събираха по няколко начина: като част от цената на куверта, чрез благотворителен търг, томбола, продажба на сувенири, кутия за дарения. Водещ на вечерта беше Димитър Туджаров-Шкумбата, а в концерта участваха възпитаници на музикална школа “Звънче” и клуба за спортни танци “Импулс” с оригинална програма с гръцки и балгарски народни танци.
Сред уважилите поканата на Ротари клуб беше кметът на община Велинград Иван Лебанов, който по време на търга откупи графика на велинградската художничка. Присъстваха зам.-кметът Ангел Даскалов, много бизнесмени, лекари, банкери, хотелиери, управители на държавни и частни фирми. Благодарност за тяхното присъствие и подкрепа на идеята изрази президентът на Ротари клуб Велинград Атанас Дамов. Предстои от клуба да обявят събраната сума и как тя ще бъде разпределена.
КРАСИВ КОНЦЕРТ НА ЦДГ “РАДОСТ”
Малгуганите от детска градина “Радост” поканиха своите родители, баби, дядовци и близки на благотворителен концерт на 18 декември. Салонът на читалище “Отец Паисий” едва побра всички гости, платили входен билет на избрана от тях сума от 2 до 10 лева. От прекрасно украсената сцена прозвучаха чудесните песни и стихове, подготвени от децата специално за празника. Заедно с тях в програмата участваха актьори от Пазарджик, които създадоха много настроение за присъстващите. На финала на хубавата програма на сцената заедно с децата бе и кметът на общината Иван Лебанов, който призна, че и той се е почувствал дете и поднесе цветя на директорката на ЦДГ “Радост” Таня Голомехова. Само два дни след концерта децата посрещнаха в детската градина и Дядо Коледа, който донесе пълен чувал с желаните подаръци.
ПОДАРЪЦИ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И “АДРА”
На 19 декември пакети с подаръци за децата изпратиха от Президентството и неправителствената организация “АДРА”. 56 пакета с дрехи, обувки, лакомства, играчки и книги зарадваха децата, с които работи отдел “Закрила на детето” към дирекция “Социално подпомагане” във Велинград. По 50 пакета с подаръци получиха възпитаниците на Дома за деца и юноши и Центъра за деца и младежи с увреждания “Надежда”. Изпратените от “АДРА” дарове са събирани от семейства в Германия, пожелали да зарадват българско дете за Коледа.
ЩЕДЪР ЖЕСТ ОТ “РАЗВИТИЕ”
Холдинг “Развитие” чрез фондация “Развитие 21” направи щедър жест към две нуждаещи се социални заведения във Велинград: Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда” и Дома за възрастни хора “Ела”. На 19 декември главният мениджър на “Развитие” Александър Александров, придружен от кмета на общината Иван Лебанов, донесе много подаръци. Дневният център “Надежда” получи готварска печка, музикална уредба и детски микрофони, миксери, прахосмукачка, лакомства и играчки за децата. С нови готварска печка, сушилня, апарати за кръвно налягане, скара, бойлер, чайници и кухненски инвентар се сдоби и домът за възрастни хора “Ела”.
ТЪРЖЕСТВО ЗА 60 ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ
На 20 декември почивна база “Марица Изток” с управител Георги Разсолков отново покани 60-те деца в неравностойно положение (деца от институции, с увреждания, отглеждани при близки и роднини и др.), за които се грижи отдел “Закрила на детето”. Тържеството започна в залата на комплекса, където децата бяха приветствани от заместник-кмета Георги Янчев, Сашка Жекова от “Закрила на детето” и Юлиана Ковачева от ОДК. Школите към Общинския детски комплекс “Звънче”, “Караоке”, балет “Мария” изнесоха изключително богата програма, а за празничната трапеза на децата щедрост проявиха Петя Маврова, Дора Терзиева, “Леброс инженеринг”, Илиян Тетимов, Петър Попов и Стоил Димитров. Около елхата бяха наредени многото подаръци от община Велинград - лакомства и книжки, Ротари клуб - лакомства, Стефан Зарев - подаръци, подготвени от деца в Германия. Празникът за децата приключи на плувния басейн на “Марица Изток”, където можеха да поплуват и да ползват фитнес-залата и джакузи.
В ЗНАК НА ЗАСЛУЖЕНО УВАЖЕНИЕ
Кметът на общината Иван Лебанов изпрати своите коледни поздрави и пожелания до г-жа Лиляна Захова - доайен на самодейното театрално изкуство във Велинград, създател и дългогодишен ръководител на школата по балет в нашия град. Заедно с поздравите от кмета Веселина Златева от Общинска администрация е поднесла на г-жа Захова и кошница с плодове и продукти за празничната трапеза.
“ПОДАРИ СВОЯ ИГРАЧКА”
За поредна година Общинският детски комплекс, СОУ “Св.св. Кирил и Методий” и ОУ “Христо Ботев” осъществиха инициативата “Подари своя играчка”. Идеята е ученици от различни класове да донесат своя играчка, с окято да зарадват деца, нуждаещи се от повече радост и топлина преди Коледа. Тази година събраните 65 играчки и подаръци бяха за децата в неравностойно положение към отдел “Закрила на детето”.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica