Велинград - online - Сериозни противоречия разтресоха “Чепинец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори
· Пещерната Родопа в уникални снимки
· Връчват Националната литературна награда „Милош Зяпков“ в деня на будителитe
· 30 наши творци разкриват таланта си в юбилейния сборник „Проникновения“
· Тежко състезание и вицешампионска титла за ПК „Чепинец“
· От ПК „Белмекен“ не са доволни от представянето си във Варна

Сериозни противоречия разтресоха “Чепинец”
Публикувано 2007-12-04 08:24:45 от Темпо

С много остри реплики, взаимни обвинения и най-вече с искане за смяна на треньорския пост премина последната сбирка за полусезона на играчи и ръководители от ФК “Чепинец”. Срещата се проведе в понеделник (26 ноември) в конферентната зала на Спа-хотел “Рич”. На нея присъстваха по-голямата част от футболистите на тима, новоизбраният заместник-кмет Ангел Даскалов, председателят на Управителния съвет Христо Илинов и членовете Костадин Ачев и Златко Златанов.
Срещата продължи повече от два часа и на нея бяха разисквани причините, довели до последното място в класирането на “Чепинец” след края на есенния полусезон. Успоредно с това възникнаха доста разгорещени спорове между част от играчите и треньора Ангел Минчев - Гиби. В прав текст трима от състезателите в лицето на Иван Златанов, Марин Пашев и Николай Байраков поискаха Минчев да освободи поста треньор, като начело да бъде избран нов чрез гласуване от футболистите. В основен мотив за исканата треньорска рокада тримата изтъкнаха недобрата атмосфера в отбора, която съществува от известно време. Чашата на търпението преляла, когато треньорът им вдига сериозен скандал по повод на това, че тримата плюс част от другите футболисти решават да вземат участие в приятелска среща в София няколко дни преди мача с “Локомотив 101”, без да са го уведомили. “Ние сме непрофесионални футболисти и никой не може да ни каже кога и срещу кого ще играем”, заявиха тримата. “За мен това е несериозно отношение и проява на неуважение”, пък се защити Минчев. Друг сериозен проблем, който се развихри на срещата, бе свързан с изплащането на премиите. Играчите обвиниха Минчев, че раздава пари на когото си иска, а той отрече тези обвинения, като все пак допълни, че е нормално някой, който се е представил по-добре от другите, да вземе повече.
В крайна сметка след проведени консултации между играчи и ръководство бе решено Иван Златанов и Марин Пашев да поемат отбора за пролетния полусезон. Част от противоречията между играчите бяха изгладени на провелия се в сряда банкет в таверна “Омар”, където състезателите получиха и последните неизплатени премии.
Николай Стойнов

Мненията на страните по спора.
Ангел Минчев:
Несериозни тренировки и финанси са причините за неуспеха
Като основна причина за последното място изтъквам слабия тренировъчен процес, който се водеше. На тренировка идваха не повече от 4-5 човека. По време на мач аз, който съм на 41 г., тичах повече от някои, които са на 20. Друг проблем са финансите. В началото бяха обещани по 100 лв. на месец и минимални премии, но това не се изпълни. Аз не мога да накарам никого да играе без пари. Дори се е налагало да давам пари от моя джоб, но така не става. Твърдя, че имаме играчи, които стават и за “Б” група, но няма дисциплина. Много хора обещават да дойдат на мача и не идват. Други пък три дни преди отговорен мач тръгват да си играят приятелски срещи без да ме уведомят. Това ме обижда и аз в такава обстановка не желая да работя.
Марин Пашев:
Минчев дава пари на свои хора
Аз съм най-засегнатият в този отбор. При положение че идвам да тренирам на добра воля, пътувам със собствен транспорт и не искам нищо, не може Минчев да ми държи сметка защо съм отишъл да играя приятелски мач. Много хора не идват на тренировки, Гешев е един от тях, но за него винаги има титулярно място и премии. Твърдо заявявам, че след мача със “Септември” (Сф) (2:1 за “Чепинец”, бел. ред.) Минчев даде премии само на определени хора.
Иван Златанов:
Имам желание да поема отбора
Няма добра атмосфера в отбора и мисля, че трябва да има промяна. Имам желание заедно с Марин Пашев да ръководим “Чепинец” през пролетта. Дали ще се справим, ще покаже времето. Правели сме разговори с много от напусналите играчи като Николов, Пейков и други, които казват, че ще се върнат, ако Минчев не е треньор.

Николай Байраков:
Минчев е конфликтен
Треньорът Ангел Минчев се скара с много играчи и ги изгони. Първо беше Георги Пейков (Панчата), после Георги Николов, а има и други, които не искат да играят заради него. Не може заради лични интереси да се отслаби така “Чепинец”. Не може и да се вдига такъв скандал около това защо сме играли в приятелски мач в София. Ние сме непрофесионални играчи, нямаме договори и никой не може да ни спре да играем, когато поискаме.
Мнението на Управителния съвет:
Златко Златанов:
Да се назначат играчите на работа
Доколкото чувам от разразилите се спорове, основният проблем са парите. Преди да говорим за пари обаче, вие трябва да осъзнаете, че с пари или без тях трябва да оставите “Чепинец” в групата. Това е вашето основно задължение. Парите не могат да дойдат с магия, трябва да дадете някакво конструктивно предложение как да стане това. На първо време аз предлагам безработните от вас да бъдат назвначени на работа. Поемам ангажимент да помогна в това отношение. Могат и да се подсигурят премии, но не забравяйте, че вашата основна цел е да останете в групата.
Зам.-кметът Ангел Даскалов:
Ще търсим начин да преразгледаме договора за стадиона
Едно от нещата, което община Велинград ще опита да направи в полза на футбола в града ни, е да преразгледа договора за ползването на Градския стадион. Ще се търсят контакти и със собствениците, за да се постигне някакво споразумение. Имаме и идея да търсим начини на мястото на Конския пазар да се кандидатства с проект до БФС и г-н Михайлов за изграждане на спортен комплекс със стадион.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.22 %
PM 2.5 µg/m3 31.05
PM 10 µg/m3 33.54

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води