Велинград - online - Новият кмет Иван Лебанов положи клетва 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Новият кмет Иван Лебанов положи клетва
Публикувано 2007-11-20 09:07:08 от Темпо

За първи път в историята на Велинград почетен гражданин на града стана кмет на общината. На 16 ноември новоизбраният кмет Иван Лебанов положи клетва и встъпи в длъжност. В словото си самият той припомни, че преди 27 години велинградчани са му дали обичта си, обявявайки го за почетен гражданин в чест на неговия олимпийския медал и тогава е получил символичния ключ на Велинград. “27 години по-късно ми давате нещо още по-важно - вашето доверие и аз ще вложа всичко от себе си Велинград да промени посоката и темпа си на развитие и да бъде европейски град”, каза Иван Лебанов.
Официалната церемония по встъпването в длъжност на новия кмет започна пред сградата на общината, където г-н Лебанов и съпругата му Росица бяха посрещнати от изпълняващия длъжността кмет Реджеп Ходжов и от зам.-кмета Милиян Арсов. Деца в народни носии поднесоха хляб и сол, дадоха китка здравец и лиснаха 3 менчета с вода, за да върви по вода управлението на общината.
Последва тържествената сесия на Общинския съвет. В залата присъстваха старите общински съветници, чийто мандат ще продължи, докато е в сила определението, с което Пазарджишкият административен съд спира клетвата на новоизбрания Общински съвет. Много от новите общински съветници също дойдоха на церемонията, а залата бе препълнена с граждани. Сред официалните гости на трибуната бяха депутатите от Коалиция за България Костадин Кобаков и Марко Мечев, областният управител Ангел Чолаков и зам.-областният управител Слави Генов. Присъстваха областният координатор на ДПС Ахмед Хаджийски и депутатът от ДПС Фидел Беев, който обвини организаторите в незачитане на институцията Народно събрание, защото не е бил поканен сред официалните лица и по-късно също зае място на трибуната.
Председателят на Общинската избирателна комисия Заварин Маров отчете, че в кандидат-кметската надпревара са участвали 13 кандидати за кмет на общината и 63 кандидати за кметове на 17-те населени места. Той връчи удостоверенията, че са избрани на кметския пост, на Иван Лебанов и на 17-те кметове на кметства. Пожеланието към всички тях беше да са кметове и на тези, които не са гласували за тях, да помнят, че управлението не започва от тях, а да се поучат от грешките и община Велинград най-после да излезе от застоя. Новите кметове произнесоха текста на клетвата, според който във всичките си действия ще се ръководят от интересите на общината и на нейните жители.
В първото си слово като кмет Иван Лебанов развълнувано благодари на гражданите на Велинград, на Каменица, Лъджене и Чепино за мощната им подкрепа и на онези 3055 човека от кметствата, който са гласували за него на втория тур. Аз съм и ваш кмет и като такъв ще бъда гарант за етническа толерантност, обяви г-н Лебанов (обръщението на кмета публикуваме отделно).
Първият поздрав към Иван Лебанов и новите кметове отправи областният управител Ангел Чолаков. Той заяви, че жителите на община Велинград добре са преценили кои кандидати са най-достойните и в кои може да бъде инвестирано най-голямо доверие. Но тежката работа започва сега: ако досега е имало оправдания, че не достигат средства, то занапред такова оправдение няма: България е в ЕС, има пари от оперативните програми и еврофондовете, има възможности за предприемчивите, а Велинград има и дадености, които позволяват да ес печелят много проекти. Г-н Чолаков подари на Ив. Лебанов българската Конституция, за да се ръководи по нея, а велинградчани призова да са изключително критични към работата на новите кметове, за да станат предизборните им програми и обещания действителност.
Депутатът Марко Мечев посъветва кметовете винаги да са обърнати с лице към хората, а гражданите да не бъдат пасивни критикари, защото това не е помогнало никому. Костадин Кобаков допълни, че встъпвайки на кметския пост, Иван Лебанов получава и ключ, с който да отвори затворени досега врати. Лидерът на БСП-Велинград Тома Пачалов пожела след 4 г. Иван Лебанов да спечели втори мандат. След изборите велинградската община не е същата, ако работите както трябва, в мое лице ще имате човек, който помага, каза депутатът Фидел Беев. Влязохме в Европа, но дали ще работим по европейски, попита Борис Костов. Избраният за общински съветник с листата на Зелена България творец припомни своята дългогодишна идея в община Велинград да се въведе практиката на специална стена в отделни графи да бъдат записани обещанията на кметовете и тяхното изпълнение; да се направи “стена на славата” и “стена на позора”, на която всеки управник да получава своето място според свършената и несвършена от него работа. С пожеланието Иван Лебанов да поеме този почин и да въведе модела във Велинград Борис Костов поднесе на кмета внушителна купа. Председателката на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова връчи на кмета поздравителен адрес и диск със снимки, показващи състоянието на Велинград през лятото на 2007 г. с пожеланието това състояние повече да не се повтаря. Ще бъдем ваш коректив, обяви г-жа Ключкова. Неджат Кехайов, председател на все още действащия Общински съвет, пожела на кмета Иван Лебанов да сформира много добър екип и да спечели поне 10 възлови за развитието на общината проекти. Той пожела успех и на следващия местен парламент.
След тържествената сесия Иван Лебанов бе посрещнат в кметския кабинет от екскмета Стоян Дулев, който му връчи кметската огърлица и символичния ключ на Велинград и пожела ползотворна работа. Винаги сте добре дошли със своя опит и предложения, каза Иван Лебанов на хората от досегашния кметски екип. Отец Иван и отец Стоил извършиха водосвет и поръсиха със светена вода кметския кабинет - церемония, която от години не бе правена на това място. Десетки общинари и граждани се стекоха в кабинета и на последвалия коктейл в общината, за да честитят на новия кмет. Първата работа, която свърши като кмет Иван Лебанов бе да честити рождения ден и да поднесе подарък по този повод на директора на СОУ “В. Левски” Емил Моллов. Кои ще са заместник-кметовете, какъв ще е екипът, какви ще са разместванията в администрацията - отговорите на всички тези въпроси, които в момента най-много вълнуват велинградчани, г-н Лебанов остави за тази седмица.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.02 %
PM 2.5 µg/m3 32.90
PM 10 µg/m3 45.90

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай