Велинград - online - Благодаря на моите съграждани 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Благодаря на моите съграждани
Публикувано 2007-11-20 09:03:15 от Темпо

С особено вълнение заставам днес пред вас. Съзнавам, че всеки кандидат-кмет мечтае за този момент, когато в нелеката предизборна надпревара един от нас е победителят, който ще поеме тежкия кръст и ще тръгне по отговорния път на местното самоуправление. Искам твърдо да заявя, че тази победа я дължа на вас, моите съграждани, които повярваха в мен и ми гласуваха доверие на изборите на 28 октомври и на 4 ноември.
Благодаря на 11-те кандидат-кметове, които ме подкрепиха на втория тур. Те напълно осъзнаха, че именно това е правилната посока за работа - в интерес на Велинград на на жителите на 18-те селища в общината.
Нека използвам мотото на моята предизборна кампания: “Сега е моментът” с общите усилия на всички вас, гражданите и представителите на институциите, на гражданските сдружения и обществени организации, да направим така, че Велинград да придобие европейски вид, общината да се превърне в модерен туристически СПА и зимен център, за да се върнем отново на световната карта.
Приемете моята подадена ръка за съвместно и открито управление. Ще работя с всеки, който милее за родния край, независимо от пристрастия и политически окраски. Ще управляваме заедно, защото Велинград заслужава да се превърне в европейски град и нашите деца и внуци да останат тук, при корените си, а не да търсят препитание по чужди страни. Затова ще разчитам на вас, на открития и честен диалог, на прозрачност и отчетност в управлението. Готов съм да правя компромиси, но разумни, в името на общото добро и развитието на общината.
Моята програма е насочена към всеки от вас, към осигуряване на по-добър и достоен живот. Нашата община, общината, в която живеем и работим, е дарена от природата с уникални ресурси и климат. Наше задължение е да ги стопанисваме, пазим и използваме рационално, за да стане община Велинград притегателен център за чужди инвестиции.
Гарантирам на велинградчани и на жителите от останалите селища в обината, че всички ще живеем в мир и разбирателство през следващите 4 години. Не искам да има противопоставяне на хората в града и на тези, живеещи в селата, защото много избиратели от селищата в общината имаха доблестта, смелостта и морала да гласуват по съвест и на двата тура. Аз ще бъда кмет на всички, независимо как са гласували и дали са гласували. Няма да бъда заложник на партийни интереси и ще стана гарант за запазване на етническия мир и равнопоставеност между всички жители на общината. Ще отстоявам основните принципи на местното самоуправление и демокрация. Ще разчитам на всички общински съветници за ползотворно партньорство и инициативност ме местното законотворчество.
Изхождайки от основните приоритети, които стоят пред страната ни като пълноправен член на ЕС, дълбоко осъзнавам шанса, който се разкрива пред Велинград. Затова е необходимо създаването на експертни съвети, работещи структури, които да генерират идеи, заедно да привличаме средства от европейските фондове и оперативни програми. Трябва да дадем шанс на добрите професионалисти и управленци, на младите, независимо от партийните им предпочитания. Политиката само ще спечели, ако се управлява с ума и таланта на цялата община. Ако искаме да бъдем добри европейци, равностойни и достойни членове на голямото европейско семейство, трябва да заложим на диалога и съгласието във всичките им форми, но не на всяка цена. Предизвикателството да бъдеш кмет на община в новите реалности на страна-членка на ЕС е голямо, но с досегашния опит, с екипност и разбирателство с гражданите на Велинград, с много борбеност, стабилност и публичност в управлението, ще изградим една силна европейска община и това е ангажименът, който поемам пред всички вас.
Надявам се избирателите да са оценили посланията, политиката, принципите. Разбирам добре и тези от вас, които имаха различен вот. Това, което според мен задължително трябва да прозвучи, е нашата признателност - моята и на екипа ми, за усилията, положени от всички институции, отговорни за нормалното провеждане на тази предизборна надпревара. Тук е мястото да благодаря и на членовете на Общинската и на секционните избирателни комисии, които безупречно се справиха с провеждането на местните избори. Тези избори бяха израз на дълбокия разум, на зрелостта, на мъдростта на жителите на Велинград и на 18-те селища в общината. Благодаря ви!
Иван Лебанов, кмет на Община Велинград

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.71 %
PM 2.5 µg/m3 33.08
PM 10 µg/m3 46.29

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай