Велинград - online - Иван Лебанов: Искам да класирам Велинград на призово място в България и Европа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

Иван Лебанов: Искам да класирам Велинград на призово място в България и Европа
Публикувано 2007-11-01 09:10:54 от Темпо

- Г-н Лебанов, тъй като вие сте спортист, нека първо да попитам дали приемате изборите като състезание?
- Да. Приемам го като състезание, състезание на програми за развитие на съответната община. И, ако използвам думите на известния банкер от миналото столетие Буров: едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го направиш. В спорта аз съм го постигнал и имам волята, характерът и знанията да го постигна и в политиката.
- Какви са допирните точки и разликите между спорта и политиката? Къде има повече честна игра и “феър плей”?
- Допирната точка е в това, че и двете са състезание, но докато в спорта постиженията се измерват с метър и хронометър, то в политиката, за жалост, има отчасти и нечестна игра. - Изпълнихте първата задача, която си бяхте поставили - участие в балотажа за кмет на общината. За вас гласуваха 4420 човека – лесно ли се печели доверие в този момент в община като Велинград?
- Първата задача, която си поставих, я постигнах – на балотаж съм. За мен гласуваха 4420 гласоподаватели. Радва ме фактът, че в сравнение с основните ми опоненти най-много гласове съм получил в града – там, където хората ме познават по-добре. А доверието се печели с поведение и начин на живот.
- По време на предизборната кампания сте се срещнал с много хора. Какво почувствахте като основен проблем и болка на велинградчани и хората от общината и готов ли сте с конкретни решения ?
- По време на изборната си кампания съм обиколил всички населени места, срещнал съм се с много хора, аз самият също живея тук във Велинград и основният проблем на всички е: как може община с такъв природен и човешки ресурс да бъде в такова незавидно икономическо състояние – висока безработица и ниски доходи? Затова аз предлагам една програма, един обществен договор от 30 точки, обхващащ четирите основни сфери на развитие на общината: икономика, инфраструктура, екология, социална сфера.
- Знак за какво беше високата активност на първия тур? Събужда се гражданското общество или влияха и други фактори като купуване на гласове?
- Ще ми се да вярвам, че се събужда силата на гражданското общество и се надявам то да се прояви с участието на всички граждани в управлението – с идеи, препоръки и контрол. Колкото до купуването на гласове: разчитам на тези с достойнство и висок морал, а не на тези, които продават гласа си и позволяват да бъдат използвани. От това страдаме всички ние.
- Как се чувствате като независим кандидат за кмет и влияе ли това върху отношението на хората към вас ?
- Явих се като независим кандидат, защото проблемите на хората и на общината не могат да се разделят по политическа и религиозна принадлежност. Показал съм с действията си като общински съветник и общественик, че съм мажоритарна и диалогична личност. Резултатите от първия тур също го показват.
- Напоследък всички телевизии всяка сутрин показват”битката” за някой град. Каква е вашата цел в битката за Велинград ? - Моята “битка”е за това да разбия модела на управление от последните години, да сменя посоката и темпа на развитие на община Велинград.
- В кратката седмица между първия и втория тур сигурно получавате много предложения за подкрепа. Ще е важен всеки глас, но как ще устоите на безпринципни предложения и договорки ?
- Всеки, който е съгласен с моята програма, е добре дошъл. Доказал съм, че не участвам в безпринципни сделки и договорки и моите съграждани могат да се уверят в това през следващите четири години, ако бъда избран за кмет на общината.
- Съставът на новия Общински съвет е ясен, ясно е конкретното разположение на силите в местния парламент. Смятате ли, че като кмет ще можете да консолидирате около себе си достатъчна подкрепа от страна на съветниците, за да тръгне общината във вярната посока ?
- Съставът на Общинския съвет е такъв, какъвто са го избрали моите съграждани. Смятам, че здравите сили в него ще бъдат в подкрепа на изпълнение на моята програма. Като кмет ще използвам всички правомощия, дадени ми по закон, да не допусна общинските съветници да се занимават със себе си и със собствените си проблеми, а заедно да намерим вярната посока за развитието на общината.
- Последните години утвърдиха у мнозина велинградчани мнението, че общината се управлява безхаберно. И понеже сам човек не може да промени това- имате ли готов екип, на какви хора ще разчитате, ако станете кмет ?
- Действително през последните години общината не се управлява добре, което се вижда от всеки. В сравнение с други общини с подобни природни дадености ние сме изоставащи. Мисля, че общинска администрация разполага с добри служители, в новия Общински съвет има компетентни в различни сфери хора, а моят екип е от млади, можещи, амбициозни специалисти. Моята задача като кмет е да мотивирам всички, за да създадем един добър отбор, без значение на политическа и религиозна принадлежност.
- Кога ви беше по-трудно: през 1980 г. на пистата в Лейк Плесид, когато бягахте за бронзовия олимпийски медал или сега, в навечерието на кметския балотаж?
- Добрите резултати в спорта и политиката се постигат с много труд и воля. За мен олимпийският медал в Лейк Плесид през 1980 година, който е гордост за Велинград и България, е отминал етап. Сега по-скоро ме интересува да бъда избран за кмет и да класирам Велинград на призово място в туристическия център на България, а защо не и в Европа.
- Тогава радостта и гордостта от представянето ви обедини велинградчани. Сега нашият град, уморен от противоборствата през последните години, отново има нужда от човек, който да обединява, а не да разделя. Какво трябва да ни обединява на изборите в неделя?
- Общата цел за по-добро бъдеще.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 77.82 %
PM 2.5 µg/m3 33.12
PM 10 µg/m3 46.37

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica