Велинград - online - Пари, имоти и обиди по пътя към убийството на Екатерина Каферинова 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Пари, имоти и обиди по пътя към убийството на Екатерина Каферинова
Публикувано 2023-07-11 11:07:06 от Темпо

На 3 юли в Окръжен съд - Пазарджик продължи наказателно дело 539, по което обвиняем за смъртта на Екатерина Каферинова е Минчо Столарски. Обвиняемият бе доведен в съдебната зала под конвой, с белезници на ръцете и краката. В залата бяха най-близките родственици на Екатерина Каферинова, призованите свидетели и медии. Делото се гледа от 5-членен състав начело със съдиите Димитър Бишуров и Красимир Комсалов.

От Окръжна прокуратура обявиха, че обвинението е, че на 28 август 2022 г. Минчо Столарски е умъртвил по особено жесток начин Екатерина Каферинова в дома й във Велинград. Обвиняемият каза, че разбира обвинението и че го е направил, но не нарочно. В продължение на близо 1 час той разказва за 22-те години, в които по неговите думи е живял с Екатерина Каферинова на семейни начала. Тъй като разказът бе много продължителен и често накъсван от спомени, които нямат отношение по обвинението, съдиите неколкократно призоваваха обвиняемия да говори конкретно за случилото се на 28 август 2022 г. Но той настоя, че трябва да разкаже подробности, за да разберат през какво е преминал.
Първо изрази учудването си, че като свидетел се явява Йорданка Рангелова, за която обясни, че „центърът на Велинград й беше даден без пари с помощта на Екатерина Каферинова“. Самият той също дал на три пъти различни суми на Й. Рангелова за строеж на хотел на Цигов чарк, които тя му върнала. Но четвъртата сума, която й дал, не била върната и досега.
От казаното в залата стана ясно, че обвиняемият и жертвата са купували имоти във Велинград, като той давал парите, а тя след това му ги връщала плюс лихва, но не на ръка, а само по банков път с изключение на един път. Минчо Столарски акцентира на имот от 8 декара до реката в Чепино, за който по неговите думи е бил измамен. На 28 август 2022 г. бил във Велинград по повод рождения ден на Екатерина Каферинова, но и за да говори с нейната дъщеря и внук. Искал поне веднъж за 22 години да седнат „като семейство“ и да им обясни какво е направил той за тях. Минчо Столарски каза, че цялата идея и парите за плажа са били негови и искал те да знаят това, но Катя не се съгласила, забранила му и поискала той да си тръгне. Ядосало го и това, че дъщерята и внукът също отказали да говорят с него. Вечерта се стигнало до скандал, тъй като Катя настоявала да си тръгне, а той отказвал. Избутал я от стаята, но тя продължила да го обижда с тежки думи и обвинения. Минчо Столарски обяви пред съда, че не помни как са паднали на земята и какво се е случило. Каза, че след като се събудил, бил върху нея, побутнал я, извинил се, но тя не станала. Нямал сили, все едно нещо се отмило от него, изчакал и отново я побутнал. Тогава решил да звъни на 112, но оттам не приели първите му две обаждания, смятайки че е пиян. Чак на третия път го включили. Обвиняемият подчерта, че не е произнасял думата „убийство“, а е казал, че е станала беля и останал да чака полицията. Подчерта още, че през целия ден Катя, дъщерята и внукът й са знаели, че той е ядосан и че ако те са били говорили с него, това нямало да стане.
В отговор на въпросите от прокурора М. Столарски конкретизира обидите, които е получил. А на въпроса дали е имал намерение да убие Ек. Каферинова отговори: „Не, това го имам за мое семейство. Не съм искал да я убивам. Причерня ми и не помня какво стана. Просто се случи.“
По искане на адвокатите и Прокуратурата бяха прочетени показанията на Минчо Столарски в рамките на досъдебното производство и беше отчетено, че има противоречия и разминавания.
За събитията на 28 август и за отношенията между двамата разказаха синът, дъщерята и сестрата на жертвата. По техните думи още през 2017 г., след като му е изплатила всички заеми, Екатерина Каферинова не и искала повече да има отношения с Минчо Столарски, но той е продължил да идва във Велинград и да я тормози и заплашва. Според сестра й на 28 август Минчо Столарски е дошъл да я убие, като я е заплашил, че „ще стане лошо и за теб, и за мен“.
По делото бяха разпитани свидетели, а процесът ще продължи на 4 октомври 2023 г. с изслушване и на вещи лица.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 79.66 %
PM 2.5 µg/m3 33.44
PM 10 µg/m3 35.65

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica