Велинград - online - Ракитово празнува, Катерина Тупарова е новият почетен гражданин 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Ракитово празнува, Катерина Тупарова е новият почетен гражданин
Публикувано 2023-07-11 10:35:08 от Темпо

3 дни, с обновен парк и сцена, с над 350 участници в програмата - така Ракитово отбеляза своя празник тази година. На 5 юли, предпразнично, в ОНЧ „Будилник-1898“ бе изигран новия спектакъл на ТГ „Нишан“ - пиесата „Женитба“ на Гогол, с която ракитовският любителски театър наскоро спечели първо място на фестинал в Нова Загора. На 6 юли рок-групата от Ракитово Blueeshеаd даде старт на програмата, в която се включиха ансамбъл „Бояна” от Костандово, Георги Попчев и Дафина Караилиева, Представителен танцов състав “Чудесия” от Пазарджик, Dance Studio Joy от Велинград, дует “Симпъл” от Ракитово, а финалният концерт вечерта бе на сeстри Диневи.

С решение на Общинския съвет празникът на Ракитово 7 юли бе обявен за неприсъствен. По традиция денят започна със служба за празника на църквата „Св. вмчца Неделя“. МФГ „Арамии“ даде начало на празника, който продължи с изпълнение на музикална школа „Звънче“, ансамбъл „Силивряк“ и Младежкия духов оркестър „Димитър Мечев“ от Велинград.
Кметът Георги Холянов поздрави своите съграждани, а празника на Ракитово уважиха много официални гости. Председателят на Общинския съвет Нина Димова обяви новия почетен гражданин на Ракитово - оперната и оперетна певица Катерина Тупарова. Отличието й бе присъдено единодушно от Общинския съвет и срещна огромно одобрение от страна на ракитовци. Заради заболяване на Катерина Тупарова почетното звание и плакетът получи нейната дъщеря, която прочете обръщение от своята майка с обещание, че Ракитово остава завинаги в сърцето й с първите стъпки в музиката, с първите представления и първия учител Никола Янев-Чоли.
Специални награди от кмета на общината Георги Холянов получиха и ОНЧ „Будилник-1898“ по случай 125 години от основаването на читалището и театралният колектив „Нишан“ към него, както и директорът на ВУИ „Ангел Узунов“ Георги Янушев за съпричастност и участие в инициативите на общината. Програмата завърши с изпълнения на Фолклорен ансамбъл „Гайтан“ от Първомай, певицата Десислава и заря.
На 8 юли на сцената в Ракитово се представиха група „Горски здравец“, местната школа на „Роберта балет“, ансамбъл „Овчарска песен“ от Дорково, ГСГП „Евридика“, групите „Електра“, „Еленско краище“ и „Магията на танца“ от Костандово, Сабрина Хаджиева, Детски танцов състав, тамбурашки оркестър и детски народен хор от Драгиново, женски хор „Севда“ от Велинград, „Вокал академи“ от Пазарджик, Георги Попчев и Мария Гивечева от Ракитово, Емил Балабанов от Велинград. Честта да закрие тридневния празник на Ракитово се падна на Орлин Павлов, когото публиката аплодира до късно в съботната вечер.
Темпо

Катерина Тупарова е родена в гр. Ракитово и още от ранна детска възраст мечтае да се занимава с опера. В началното училище нейният учител Никола Янев успява да развие таланта й и тя поема по пътя на музиката. Учи в Музикалното училище в Пловдив при Иванка Михайлова, след което започва работа в оперетата в Пазарджик. Приемат я в Музикалната академия в София, в класа по пеене на проф. Елена Киселова и в класа по актьорско майсторство на проф. Павел Герджиков. Дебютът на Катерина Тупарова е във Варненската опера, а още като студентка в трети курс тя се качва на сцената на Националния музикален театър. Изиграла е множество централни роли, сред които Щаси от „Царицата на чардаша“, Полина от „Великата неизвестна“, както и ролята на главна героиния в спектаклите на Жул Стайн „Шугар“, Инес в „Островът на мечтите“ и др.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 79.16 %
PM 2.5 µg/m3 33.65
PM 10 µg/m3 35.87

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води