Велинград - online - Велинград чества троен празник 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, July 04
· „ВКТВ“ има нов врид управител
· Съветниците гласуваха поредица от решения за минерални води
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.06.2023
· Общината мълчаливо отказва информация за финансиране на фестивал
· Работна среща по проект за горското биоразнообразие
· Велинградчанин отглежда заедно марихуана и домати
· Международният фестивал „Дъга над Клептуза“ събра стотици талантливи деца
· „Моралът е доброто”
· Три дни ще е празникът на Ракитово
· КРИМИ ХРОНИКА 04.07.2023
· Малки обяви: 04.07.2023
· „Здравче-Венче“ с награда от Полша и нова постановка
· С поредица участия ВГ „Велина“ демонстрира творчески подем
· 20 години Мъжка фолклорна група „Каменчани“
· За 4 дни Велинград стана европейска столица на младежкото ориентиране
· Петър Мицин спечели титла на 200 м бътерфлай
· Ще възстановят пътеката от Локвата до Бялата скала
Wednesday, June 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.06.2023
· През целия юли: над 60 събития в Празниците на културата
· Половин век с велинградските Празници на културата

Велинград чества троен празник
Публикувано 2023-07-04 10:08:14 от Темпо

Три празника в едно отбеляза Велинград на 1 юли 2023 г.: 75 години от създаването на нашия град, 50-ти Празници на културата и 15 години от обявяването ни за СПА столица на Балканите. В първата събота на първия летен месец Велинград посрещна много гости и приятели, предлагайки богата програма.

Денят на Велинград започна в църквата „Успение Богородично“, където отец Иван отслужи света литургия за здраве и благоденствие в присъствието на кмета Костадин Коев, зам.-кмета Светла Томова и няколко служители от Общинска администрация.
В 10 часа на жп гарата бе посрещната теснолинейката, чието пътуване бе под наслов „С малкото влакче за Деня на Велинград“. На хорото заедно с Детската школа за български народни хора „Кречетало“ с празнично настроение се хванаха и много от пътуващите.
Вечерта започна с неповторимия звук на „101 каба гайди“ - самодейния гайдарски състав от Смолян, към който тази вечер се включиха и гайдари от Велинград. Гайдарите поведоха шествието от общината към площад „Николай Гяуров“, следвани от 75 ученици от местни училища с бели и сини балони. След тях бе дефилето на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“, което е емблематично за Празниците на културата във Велинград. Заедно с музиканите и мажоретките бяха и официалните лица: народните представители Екатерина Захариева, Набие Кабак и Драгомир Стойнев, кметът Костадин Коев и тримата му заместници Исмаил Моллов, Светла Томова и Атанас Палигоров, председателят на Общинския съвет Любомир Перчинков и общински съветници, кметът на Община Сърница Неби Бозов, проф. Иван Палигоров - председател на Сюъза на лесовъдите в България, доц. Пържанова от Смолян, кметове на кметства и кметски наместници.
Смесеният градски хор „Николай Гяуров“ и Младежкият духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“ към НЧ „Отец Паисий-1893“ изпълниха химните на България, Европейския съюз и Велинград, след което към небето полетяха балони.
В приветствието си кметът Костадин Коев благодари на всички свои предшественици - кметове, служители от администрацията, държавни ръководители, които са спомогнали за развитието на Велинград. Кметът специално открои имената на Йосиф Шнитер, Тодор Ямаков, Васил Гинин, Георги Шулев и Георги Шуманов. Благодари и на предприемчивите и активни велинградчани, на всички, които съхраняват традициите на Велинград, който може да се гордее с Бас номер едно на планетата Николай Гяуров и с първия български медалист от зимна олимпиада Иван Лебанов, както и с десетките талантливи деца. Като предизвикателство пред Велинград г-н Коев посочи, че не само трябва да запазим, а и да надградим постигнатото и да пазим природните дадености, с които Бог щедро ни е дарил.
От сцената отново прозвучаха родопските „101 Каба гайди“, а след тяхното завладяващо изпъленние празничният спектакъл „С Велинград в сърцето“ събра представителна част от днешните таланти на нашия град: ПАНПТ „Чепино“, ПДЮАНПТ „Здравче-венче“, ААФ „Драгиново“, децата от ДШБНХ „Кречетало“, ДЮВИШ „Звънче“, ВГ „Караоке“, КСТ „Импулс Велинград - 2002“, ШМБ „Денс клуб Джой“, Калина Десподска.
Звездата на тазгодишния троен празник бе певецът Любо Киров, за когото това бе първа среща с публиката на площад „Николай Гяуров“. Незабравима среща, на която не успяха да попречат светкавиците и летния дъжд! Със и без чадъри в ръце, хората пяха и танцуваха на обичаните хитове на Любо Киров, който защити името си на един от най-успешните български поп изпълнители.
След светкавиците и гръмотевиците небето засия с изключително красива и пищна заря, която бе финал за Деня на Велинград. А 50-тите Празници на културата продължават - чак до края на месец юли.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 79.57 %
PM 2.5 µg/m3 33.48
PM 10 µg/m3 35.69

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica