Велинград - online - По стъпките на Алеко Константинов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

По стъпките на Алеко Константинов
Публикувано 2023-05-16 10:15:39 от Темпо

На 11 май преди 126 години е убит Алеко Константинов и България губи един от най-значимите български писатели и общественици, юрист, любител на природата и изкуството, бохем и пътешественик.
ИПГИТ „Алеко Константинов“ тържествено отбеляза своя патронен празник. На него присъстваха ученици, учители, бивши възпитаници, представители на общинското управление и различни институции. Те посрещнаха и гости от различни кътчета на нашата страна - това са училища, носещи името на Алеко Константинов (ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Банкя – училище, завоювало висок авторитет в областта на професионалното образование;
ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Плевен – носител на международната награда на херцога на Единбург; Свищовска ПГ „Алеко Константинов“ - иновативно училище, което подготвя специалисти в широка гама от специалности, като налага европейските стандарти в професионалното обучение; Варненска ТГ „Георги Сава Раковски“ – място на можещи и социално ангажирани личности и училища-участници по НП „Иновации в дейстие“.
Кметът д-р Костадин Коев отправи поздрав към всички и благодари на г-жа Любка Байлова – директор на гимназията за развитието на училището, за множеството успехи в различни образователни и възпитателни области.
Като същински Алековци всички и гости и домакини се опитват да вървят по стъпките на Алеко и да пазят неговите безкористни ценности! Затова и всяка година ИПГИТ връчва най-престижното училищно отличие - приза „Достоен Алековец“ на ученик с креативен дух и разнородни изяви в училищния живот на гимназията. През настоящата година този приз получиха ученичките Мануела Мукова и Илияна Мастравчиева от 12 клас. А за клас на годината бе обявен 11б. Награди получиха още много Алековци, прославили името на патрона и на училището: отборът по анимация, класирал се на второ място в Националното състезание за най-добър аниматор, награда за цялостно представяне и индивидуална награда - ваучер за обучение на стойност 1000 евро за Сибил Пиронкова; 12 г клас – за активно включване в общински и национални състезания, кетеринги и училищни празници; Нася Димитрова, ученичка от 8 клас – за достойно представяне в Националната олимпиада по английски език; Демирела Томанова – 10 клас – за спечелено първо място в конкурс за Васил Левски под мотото „150 години памет за безсмъртие” на тема „Васил Левски през моя поглед и сърце“, организиран от Национален музей на образованието и Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово.
На тържеството бяха обявени и резултатите от ученическите конкурси за написване на есе, запис на драматизация на откъс от книгата „Бай Ганьо“ и рисунка по тема, свързана с Алеко и неговите творби. Есето, класирано на първо място е на Нелина Калчева от ПГТ гр. Поморие, второ място Саша Ангелова от ПГИ „Алеко Константинов“ гр. Кърджали, а трето място си поделиха Айтен Рабчина - 10 клас, ПГИТ „Алеко Константинов“ Велинград и Кедяр Фейзулова от Свищовската професионална гимназия.
В категорията за Видео клип на драматизация на откъс от „Бай Ганьо“ – първо място видеоклип на екип от ученици от ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Банкя и второ място видеоклип, подготвен от ученици на ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Плевен.
Художниците също показаха креативност: първо място спечели Оля Милушева – ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Банкя; второ място за Дарина Белчинска – ПГИТ „Алеко Константинов“ Велинград; отново две трети награди – Демирела Томанова – ПГИТ „Алеко Константинов“ Велинград и Христиания Лазарова – ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Плевен.
Накрая поздрав за всички бе изпълнението на Представителния детски фолклорен ансамбъл за народни песни и танци „Чепинче“. Извилото се кръшно хоро бе символ на сплотеността на училищните общности и желанието да се пазят традициите, чистата и безкористна любов, висшите ценности и висок морал на Щастливеца! ПГИТ
„Алеко Константинов“

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.76 %
PM 2.5 µg/m3 28.33
PM 10 µg/m3 30.57

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай