Велинград - online - Различният час на класа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.11.2022
· В годината на местните избори такса смет остава без промяна
· Политическа математика: Хартиените бюлетини - разровиш ли ги, ще мирише
· Ремонтът на ул. „Бачо Киро“ е напът да взриви търпението на хората
· В ОИК - Ракитово постъпи сигнал срещу кмета
· СХР алармира за лошото състояние на пътя Велинград - Варвара
· Общинската болница погаси половината от наследения дълг и получи отсрочка от НЗО
· Комисия подготвя Областна аптечна карта
· Различният час на класа
· Образование отвъд граници
· КРИМИ ХРОНИКА 22.11.2022
· Малки обяви: 22.11.2022
· Монтирани са първите 9 пейки в парка на болницата
· Ракитово посреща Коледа с базар и ледена пързалка
· Във Велинград се проведе семинар на медицински специалисти и здравни медиатори
· „Чепинец“ натрупа нови три точки в актива си
· Изключително представяне на плувеца Антон Тупаров
· В ПК „Белмекен“ трупат медали и опит
· „Велинград волей“ започна участието си в първенствата
· 24 училищни отбора на старта на волейболния турнир

Различният час на класа
Публикувано 2022-11-22 10:06:44 от Темпо

В Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ Х „а“ клас е „Класът на г-жа Надежда Ганчева“. Заместник-директорката им става класна по стечение на обстоятелствата, заедно минават през редица трудности, но днес тя ги нарича „моите деца“.
На 16 ноември десетокласници и класната им бяха домакини на поредния различен час на класа, посветен на толерантността. Не само защото на тази дата се отбелязва Световният ден на толерантността, а и защото са натрупали собствен опит по темата, който е преминал през умовете и през сърцата им.

Въпреки че официално толерантността си има световен ден, то в ежедневието ни тя твърде често отсъства, победена от агресията и отчуждението. На това г-жа Ганчева противопоставя тезата, че трябва по-често да се дава гласност на добри неща, защото от лоши вече на всички ни става лошо. И затова провокира младите хора сами да определят какво е толерантност. Отговорите са много и различни: взаимно уважение, доброта, приятелство, щедрост, да изслушваме другия, сътрудничество, емпатия, добронамереност, искреност, взаимопомощ, съпричастност...
Часът в конферентната зала на гимназията започва с кратък филм, в който ученици от Х „а“ клас с текст и кадри представят какво е за тях да бъдеш толерантен към другия. Продължава с пресъздаване на най-запомнящата се част от филма „Вчера“ - клетвата „никога да не забравям тоз, със който 5 години всичко съм делил“. И с живи примери, че доброто съществува - в противовес на мнението, че вече няма такива хора. За да ги покаже на своите ученици, г-жа Ганчева специално е поканила бивши учители от гимназията, чиито имена са легенда и пример: г-жа Цветанка Тошева, г-жа Катя Метанова, г-жа Марина Богданова. В залата е новият кмет на община Ракитово Георги Холянов - заради неговата инициатива за награждаване на ученици с постижения, както и заместник-кметът Виляна Колчева.
Сред гостите в този час по толерантност е и Тодор Парпулов, който е поканен като най-близък приятел на Митко Даскалов - младият мъж, чиято съдба и лечение обедини много хора във Велинград, включително учениците от Х „а“. Пред младите си слушатели Тодор Парпулов сподели, че е работил в киното, където има сцени, реплики, опити, но в живота няма сценарии. Разказа за дните, в които е бил до Митко в болницата в Турция преди смъртта му: „Идват моменти, когато си сам. Тогава се водиш от правилата за толерантност. Митко беше пример за приятелство, сила, издръжливост. Не мрънка, не хленчи, не се оплака нито един път. Следвайте такива примери, от които да вземете най-доброто!“.
Изненадите в този час са много, а една от тях предизвиква сълзи в очите на г-жа Ганчева: картина, върху която са отпечатани ръцете на всички ученици от класа и е оставено място за нейната ръка. Има изненада и за гостите: усмихнато зелено сърце с надпис „Бъди наш приятел“.
Този различен час на класа завършва на двора, където по идея на г-жа Ганчева до паметника на Христо Ботев вече стои „Табелата на ценностите“. Цветните стрелки сочат верните посоки в човешките отношения: родолюбие, честност, грижа, търпение, отговорност, благодарност...
Добрите думи за този час бяха много, включително от директора на НПГГС „Христо Ботев“ г-н Стефан Шулев. А урокът ще се помни - защото стигна до сърцата и на учениците, и на всички присъстващи.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 85.66 %
PM 2.5 µg/m3 22.32
PM 10 µg/m3 30.31

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай