Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
Публикувано 2022-08-02 10:12:32 от Темпо

ОТЧЕТ Общински съвет - Велинград прие отчет за своята дейност за първите 6 месеца на 2022 г. Проведени са 8 заседания, от които 2 извънредни. Приети са общо 194 решения. Областният управител е върнал като незаконосъобразни 4 решения, а кметът не е върнал нито едно решение за ново обсъждане. За половин година от страна на общинските съветници не са постъпили нито едно питане и нито един въпрос към кмета на Община Велинград. Най-много проекти за решения е разгледала Постоянната комисия по градоустройство, строителство и архитектура, инфраструктура и водоснабдяване - 106, а най-малко Постоянната комисия по транспорт, обществен ред и сигурност, безопасност на движението, молби и жалби на гражданите, кризисни ситуации и връзки с гражданското общество - 39.


АВТОМОБИЛ Съветниците гласуваха промяна в бюджета, с която се осигуряват 20 000 лева за закупуване на един високопроходим автомобил за нуждите на Районното управление на МВР във Велинград. Автомобилът е по линия на полицейските и младши полицейските инспектори, обслужващи община Велинград.

ПОДПОРНА СТЕНА 118 752 лева бяха гласувани за възстановяване на подпорната стена на река „Луковица“ при моста на ул. „Киселец“ във Велинград. Подпорната стена падна при голямото наводнение през август 2005 г. и вече 17 години се очаква финансиране за нейния ремонт. Според гласуваното решение парите са от собствени средства на общината от продажба на общински земи. Сумата е за изготвяне на работен проект, упражняване на авторски контрол и изпълнение на строително-монтажните дейности.

ПАТРОНАЖНА ГРИЖА Общинският съвет даде съгласие за удължаване на срока по проект „Патронажна грижа +“, по който общината получава безвъзмездна финансова помощ с европейски средства от Оперативно програма „Развитие на човешките ресурси”. Програмата се удължава до 31 януари 2023 година. От 1 февруари 2022 г. до 25 юли 2022 г. интегрираната здравно-социална услуга по проекта е ползвана от 99 лица.

РОЯЛ Община Велинград ще кандидатства пред Местната инициативна група (МИГ) „Белово, Септември, Велинград“ за закупуване и доставка на роял. Средствата са по програмата за развитие на селските райони.

ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ Съветниците дадоха съгласие общината да кандидатства пред МИГ „Белово, Септември, Велинград“ с проектно предложение за текущ ремонт на санитарните възли и подмяна на настилките в Основно училище „Христо Ботев“ във Велинград.

УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ Утвърден бе списък на защитените детски градини и училища в община Велинград. За новата учебна година те са общо 8: детските градини в Света Петка и Грашево и училищата в Абланица, Биркова, Грашево, Кръстава, Пашови и Света Петка. С изключение на училището в Абланица, останалите 7 ще имат и статут на средищни учебни заведения. Двата списъка се утвърждават от Министерския съвет.

МАЛОМЕРНИ ПАРАЛЕЛКИ Само 3 ще са маломерните паралелки в училищата в община Велинград през учебната 2022/23 г. В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще има 1 маломерна паралелка в девети клас, а в ОУ „Христо Ботев“ 2 паралелки в трети и четвърти клас. Дофинансирането на маломерните паралелки е за сметка на бюджета на училищата.

„ИНФИНИТИ“ Съветниците разрешиха разработване на схема за присъединяване на хотел „Инфинити“ към водопровода на улица „Връх Киселец“ и до общинската канализационна шахта в река „Луковица“. Общата дължина на новия водопровод ще бъде 408 метра, а на новата канализация 98 метра. Решението бе прието с 22 гласа „за“ и 1 „против“ - на Богдана Пашева от ГЕРБ.

РЕКЛАМА Една година безвъзмездно право на ползване на рекламно време за излъчване на видеоклипове на лед екрана на централния площад получи Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“.

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 76.61 %
PM 2.5 µg/m3 30.37
PM 10 µg/m3 39.49

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Тоника - Велинград , производтво на билков чай