Велинград - online - Диана Енчева: Силни изяви и масово участие на КСТ „Импулс – Велинград 2002“ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 23
· Фестивалът в Костандово се превърна в тридневен празник
· ВК „Велинград волей“ отново спечели проект към ММС
Tuesday, May 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.05.2023
· Доброволци ще чистят Клептуза на 18 май
· Продажбата на „вилата на управителя“: въпросите са повече от отговорите
· На закрита среща съветниците се запознаха с врид управителя на болницата
· Празничен Гергьовден във Велинград
· Съветници настояват за приемане на наредбата за паметниците
· Опасно свлачище на пътя Дорково-Дъното
· КРИМИ ХРОНИКА 16.05.2023
· Димо Тонев: По пътя на успеха в спорта няма асансьор
· По стъпките на Алеко Константинов
· Малки обяви: 16.05.2023
· 200 години oсновно училище „Христо Ботев“ - Велинград
· С водосвет бе открит новият параклис „Св. Георги“
· Този уикенд Костандово празнува
· Изпълнена мисия и постигната мечта
· Победа за НПГГС „Христо Ботев“ в националния „Горски многобой“
· „Чепинец” взе трите точки в Паталеница
· ПК „Чепинец“ спечели девето място сред 32 клуба в Сандански

Диана Енчева: Силни изяви и масово участие на КСТ „Импулс – Велинград 2002“
Публикувано 2022-06-14 09:39:08 от Темпо

КСТ „Импулс - Велинград 2002“ се появява в края на 2018 г. и само за по-малко 4 години успя да се превърне в авторитетна част от голямото семейство на клубовете по спортни танци в България. От самото създаване на клуба като треньор в него работи Диана Енчева, която като състезателка била двукратна шампионка на България в LA и 9 пъти вицешампионка на страната в LA и ST заедно със своите партньори Атанас Атанасов, Якоб Баран и Борис Даскалов. А през 2013 г. постига рекорд, който не е подобрен и досега – в една и съща година е начело на ранглистата в България и е на първо място за купата на България в двете дисциплини
. Два пъти печели с партньора си първо място в Москва на турнира „Оlimpic cup“ сред повече от 120 състезателни двойки, а в множеството други международните изяви тя е многократна медалистка и финалистка на турнири в Австрия, Чехия, Словакия, Словения, Сърбия, Гърция, Турция, Северна Македония и Хърватия.
Разговаряме с Диана Енчева за работата й като треньор и за проблемите на тези, които в наши дни се занимават с организирана спортна дейност.
- Лично за Вас спортните танци повече спорт ли са или изкуство?
- Лично за мене аз го възприемам повече като изкуство, но трябва да върви ръка за ръка със спорта и да се съчетават.
- Как се прави подборът на децата, които искат да се занимават със спортни танци?
- По принцип ние записваме всички деца в началото и постепенно откриваме техните качества. Благодарение на тяхната упоритост и голямо желание да се развиват повечето от тях стават състезатели. Останалите деца могат да продължат да се занимават с концертна дейност и да участват в танцови формации.
- В момента колко състезатели има в клуба?
- Сега при нас има 55 състезатели, от които двойките са 12, а останалите са соло момичета.
- Защо момчетата са по-малко?
- Може би момчетата имат по-малък интерес към спорта въобше, а конкретно в спортните танци явно им липсва достатъчно желание. Но, когато при нас се запише някое момче, то не се отказва и остава. - Каква е ролята на родителите за изявите не само на техните деца, но и на клуба?
- Големи благодарности към родителите за тяхната подкрепа и помощ. Те подпомагат активно работата на треньорския съвет и на УС на клуба, обединяват нашите усилия, а тези, които са с по-големи възможности, помагат на всички.
- На 5 юни клубът беше домакин на голямо национално състезание. Трудно ли се организира провеждането на такова спортно събитие?
- Никак не е лесно и изисква доста усилия. Най-напред да подготвим залата на градския стадион, която трябваше да се застели с подходящ сглобяем паркет, после брандиране на залата с поставяне на реклами, пренасяне и подреждане на столове, хигиенизиране на съблекалните и тоалетните. За всичко това помогнаха хората от ЦПЛР-ОДК, от Общината, състезателите от клуба.
- Не смятате ли, че нашият град има нужда от една истинска спортна зала за провеждане на състезания от по-високо ниво? Зала, която не е просто спортна площадка, а с места за зрители и добре поддържани съблекални.
- Наистина нашият град има нужда от спортна зала. Надявам се, че в близко бъдеще ще се намери възможност чрез финансиране по проект да се изгради нова спортна зала. А това ще помогне да се развие и т. нар. спортен туризъм.
- Как се представиха състезателите на КСТ „Импулс – Велинград 2002“ на последното състезание?
- Представянето мога да определя като силно и масово. Участваха почти всички наши състезателни двойки и соло момичета, като те спечелиха много призови места. Иска ми се да спомена всички заради техните усилия и старание.
В турнира „Млади надежди“при „Деца Мини“ до 7 г. Иван Лефтеров – Рая Фърцова станаха първи на ST и трети на LA. При соло момичета до 7 г. в многобоя се подредиха така: 1. София Ланджова, 2. София Кирязова, 3. Микаела Дуралийска, 4. Елена Димитрова, 5. Петя Козарева, 6. Мила Шаркова, 7. Айлин Ардалиева.
При соло момичета до 9 г. в многобоя: 1. Михаела Цвеева, 2 Дария Дуралийска, 3. Теодора Ланджова, 4. Деяна Матева, 5. Авигея Неделчева, 6. Рая Манолова, 7. Зулия Ардалиева.
При соло момичета до 13 г. в LA: 1. Снежана Кадьова, 2. Никол Джуракова, 5. Ани Маркова.
При соло момичета до 15 г. в LA Алис Коруджийска е първа.
При соло момичета до 18 г. в LA – 2. Ани Еличина, 3. Борислава Ангелова. При соло момичета в ST – 1. Алис Коруджийска, 2. Никол Джуракова, 3. Снежана Кадьова, 4. Ани Еличина, 5. Борислава Ангелова, 6. Ани Маркова.
В открития национален турнир в 7Е Ангел Пелев – Виолета Целева станаха втори, а в 9Е Калоян Шолев – Кристияна Кирилова заслужиха първото място. В 11Е Ангел Попчев – Кайра Бозова са първи, Николай Немков – Еми Джоракова останаха втори. При 15Е Костадин Немков – Виктория Шолева заеха първото място. В 11С Христо първо място и за Статев – Асия Бозова. В 18В в LA и ST Борис Ушев – Ивана Енчева заеха първите места. В 18А на ST Мирослав Бозев – Габриела Навякова станаха първи, а на LA – втори.
В турнира за „Купа Велинград 2022 Dance and SPA“, който беше открит от кмета Костадин Коев, раздал и част от наградите, при комбнацията „Деца I“ до 7 г. и „Деца II“ до 9 г. Христо Статев – Асия Бозова станаха първи на LA и втори на ST, а Ангел Попчев – Айра Бозова завършиха трети на LA и пети на ST, Николай Немков – Еми Джоракова заеха съответно 4. място в LA и 3. място в ST, a Камен Шолев – Кристияна Кирилова се класираха пети на LA и четвърти на ST. Ангел Пелев - Виолета Целева се подредиха на шеста позиция в LA и ST. При младежите двойката Мирослав Бозев - Габриела Навякова зае първите места и в двете дисциплини - LA и ST, а Борис Ушев – Ивана Енчева заеха съответно 4. място в LA и трето в ST. Само да допълня, че Мирослав Бозев и Габриела Навякова на 20 юни ще бъдат в Италия, където ще участват на турнира в град Червиа. На турнирите във Велинград участваха 230 състезатели от 14 града и повече от 20 клуба.
- Искате ли да кажете нещо в заключение?
- Желая на всички хора от община Велинград да бъдат здрави и да насърчават децата си да се занимават със спорт или изкуство, защото едното е здраве, а другото – приятно занимание. А ние като спортен клуб ще направим всичко необходимо, за да може по-често да се чува българският химн у нас и в чужбина.
Георги Дишлянов

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 90.60 %
PM 2.5 µg/m3 28.53
PM 10 µg/m3 30.79

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води