Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.04.2022 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Sunday, May 22
· Фестивал на бойните изкуства
· „Чепинец“ компенсира с успех в Ивайло
· Тежки наказания след скандалния мач
· Подкрепа за най-малките футболисти на „Чепинец‘‘
Tuesday, May 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.05.2022
· 100 години СУ „Васил Левски“: гордост и празник за цял Велинград
· Областният управител върна решението за придаване на алея към парцела на „Рич“
· Велинград търси място в нишата на конферентния туризъм
· Опасна детска пързалка пред „Фреш“
· Започна ремонтът на ул. „Цанко Церковски“
· Община Сърница кандидатства за Европейски етикет за иновации
· „Старото читалище - отново място за култура и изкуство“
· „Овчарска песен“ празнува 50 години
· Концерт на школата по китара
· Три дни Костандово ще бъде столица на фолклора в Западните Родопи
· Професионална дискусия за ползите от ваксинацията
· Малки обяви:17.05.2022
· Пет местни читалища обединиха талант и сили в проект „Наследство“
· Насока за професионална реализация
· Ученици бяха мениджъри за един ден в Община Ракитово

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.04.2022
Публикувано 2022-05-03 10:16:41 от Темпо

КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ През март местният парламент прие Програма за капиталови разходи за 2022 година. Както и в предходните години, вече гласуваната програма ще бъде изменяна и допълвана на всяка следваща сесия. На заседанието на 28 април сумата за обект „Асфалтиране на улици във Велинград“ беше намалена с 422 500 лева от общо 939 831 лева. Въпросните 422 500 лева бяха преразпределени за 12 обекта: 20 000 лева за водопровод и 20 000 лева за пътна настилка на ул. „Цар Калоян“; 20 000 лева за изграждане ул. „Димитър Мечев“; 20 000 лева за изграждане и 20 000 лева за канализация на ул. „Цар Самуил“; 30 000 лева за бордюри и асфалтиране на ул. „Ивайло“; 50 000 лева за водопровод и настилка на ул. „Христо Смирненски“; 36 000 лева за обследване на енергийна ефективност по проект саниране 9 жилищни блока във Велинград; 60 000 лева за хоризонтална маркировка по улична и пътна общинска мрежа; 26 500 лева за канализация на ул. „Борислав“; 100 000 лева за изграждане на подпорна стена на ул. „Братя Маврикови“ и 20 000 лева за канализация на ул. „Георги Кирков“.


ЧИТАЛИЩА Приет бе отчет за дейността на читалищата в общината за 2021 година. Председателите на читалищата отчитат осъществените дейност и изразходваните бюджетни средства.

ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО Комисията за детето, която е обединяващо и координиращо звено на политиките за закрила на детето на територията на общината, предложи отчет за 2021 и план за дейността през 2022 г. Двата документа бяха приети без дебати.

ПОЗЕМЛЕН ФОНД Общинският съвет определи маломерните имоти от общинския поземлен фонд, които ще се отдават под наем за стопанската 2022/23 година за всяко от населените места. Годишната наемна цена за имотите е 12 лева на декар.

ПЛАЖА Утвърдета бе схема за 3 петна с площ по 6 кв.м. пред Централния минерален плаж „Йосиф Шнитер“. Петната са за разполагане на колички за търговия - сергии през летния сезон от април до септември включително.

ВОДА По искате на „Куто“ ЕООД с управител Спас Иванов бе разрешено изработване на план за трасе за минерална вода за „Къща за гости, търговия, услиги, баесйн и сауна“. Трасето започва от сондаж 6 „Вельова баня“ на ул. „Евлоги Георгиев“ и преминава по ул. „Дарвин“, „Връх Киселец“, „Бах“ и „Пушкин“. Трасето е с обща дължина 627 метра, като е проектирано на около 1 метър от тротоара в пътните платна на улиците. По искане на Васил Неделчев Общинският съвет одобри трасе на нов водопровод за минерална вода в местността „Вельовица“ с дължина 254 метра, проектирано изцяло в обхвата на обинския път, без да засяга частни имоти.

ВОДОПРОВОД „КЛЕПТУЗА“ По искане на Община Велинград бе разрешено изработване на трасе за нов водопровод от помпена станция „Клептуза“ до съществуващия водопровод. Разрешеинето е за частта от трасето, попадаща извън регулация, която е с дължина 60 метра. Частта в регулацията на града е с дължина 830 метра.

УЛИЦА Общинският съвет наименува новата улица, образувана от поземлените имоти в района на „Баба и дядо“ и термалния къмпинг в посока Пневмоболницата. Улицата ще носи името „Боров път“. ВОДНИ КОЛЕЛА Във връзка с предстоящия летен сезон и необходимостта от атракции в парк Клептуза Общинският съвет даде съгласие за придобиване на 5 броя класически водни колела. Стойността им е до 2000 лева, като средствата се осигуряват от бюджета на Община Велинград. Водните колела ще бъдат предоставени безвъзмездно на Общинското предприятие „СИП-ТИЦ“.

„ДЕЛФИНИТЕ“ По предложение на председателя Любомир Перчинков Общинският съвет оттегли изцяло своето решение от 31 март 2022 г., с което бе дадено съгласие за сключване на договор за безвъзмездно право на ползване на Закрития плувен басейн „Антон Митров“ от Спортния клуб по плувни спортове и триатлон „Делфините“ с председател Моника Трифонова. Срещу това решение има подадена жалба от областния управител Иван Васев в Административен съд - Пазарджик заради противоречия с наредбите на общината за спортната дейност и за управление на общинската собственост. Тъй като съдебната процедура не е в интерес на никого, съветниците решиха да оттеглят това решение и веднага след това гласуваха ново. С новото решение те дават съгласие за сключване на 3-годишен договор за безвъзмездно ползване на Закрития басейн със СКПСТ „Делфините“, като басейнът се ползва по график, съгласуван от председателите на трите плувни клуба. Клуб „Делфините“ се задължава да води активен тренировъчен процес и да участва в състезания от Спортния календар на обищната. Осъществяването на дейностите се извършва в съответствие с вътрешните правила на басейна, а треньорите подписват декларация, че носят отговорност (морална и наказателна) за безопасно провеждане на тренировките и живота и здравето на трениращите на територията на спортния обект. Новото решение е взето и на базата на заседание на Общинската комисия по спорт. Против гласуваха съветниците И. Филипова и Г. Янчев.

КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ Председателят на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси към местния парламент Емил Моллов отчете, че след подадена жалба комисията е отправила питане към КПКОНПИ дали има съветниците Тодор Ушев и Костадин Паунов са били в конфликт на интереси при гласуването на решението за избор на врид управител на общинската болница през 2021 г. Според решеинето на КПКОНПИ двамата съветници не са в конфликт на интереси за съответното гласуване. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 78.65 %
PM 2.5 µg/m3 23.62
PM 10 µg/m3 25.32

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica