Велинград - online - Спортните успехи през 2021 година 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

Спортните успехи през 2021 година
Публикувано 2022-01-18 08:45:22 от Темпо

(Продължение от бр. 2/2022) АВГУСТ
Започна подготовката на ФК „Чепинец“ за новото футболно първенство в „А“ Регионална група („А“ РГ) – Пазарджик. В първата си контрола велинградчани победиха „Юнак“ (Ивайло) с 5:0.

За шеста поредна година на кортовете на конната база „Сивек“ от 27 до 29 август се проведе тенис турнирът за аматьори „Велинград и приятели“. Негов организатор и домакин е Работническият спортен клуб „Хамлет Йовчев”, подкрепен от Българската работническа федерация „Спорт и здраве” и Община Велинград. Представителките на Велинград Полина Джамбазова - Никол Грозева останаха втори при жените, а при мъжете също втори станаха Спас Гардански - Иво Кюркчиев.
СЕПТЕМВРИ
234 състезатели от клубовете в България взеха участие в Държавното лятно първенство по ски бягане с ролкови кънки, което се проведе от 9 до 11 септември 2021 г. Домакин отново бе курортът Юндола, но част от стартовете за първи път бяха не по шосето към Белмекен, а по новоасфалтираните пътни отсечки в посока Кръстава. Организатори на държавния шампионат бяха Българската федерация по ски и велинградският СК „Атлас”.
На Държавното първенство в Бургас КСТ „Импулс-Велинград-20002“ отново се представи отлично. В групата до 9 год. Калоян Шолев - Кристиана Кирилова спечелиха сребърните медали в открития и в международния турнир в клас D. Първо място завоюваха Георги Белев - Дария Дуралийска. В групата до 11 години победители станаха Ангел Попчев - Кайра Бозова. В международния турнир до 21 г. на второ място се класираха Мирослав Бозев - Диана Енчева.
С две шампионски титли и два бронзови медала се завърнаха от Ямбол състезателите на СК „Бойни изкуства“ от Държавния личен шампионат по ММА. Шампион при мъжете в категория 83,9 кг стана Денис Фотенлиев. При момчетата в категория 57 + Виктор Димитров също спечели шампионска титла.
За пета поредна година община Велинград, Българска федерация Ски и СК „Атлас“ организираха състезание по ролкови ски за купа „Велинград“. Добро представяне отчетоха велинградските скиори. Лидия Нанова за второ място при жените на 5 км., Петко Тетимов също взе сребро, но при момчетата старша възраст и Мария Симеонова при момичетата в същата възраст също се класира втора.
На 19 септември в град София се проведе Държавно първенство по масов спорт. Малките гимнастички от велинградския филиал на КСХГ „Диляна“ (Пазарджик) спечелиха златни медали със своята композиция.
Състезателката от Плувен клуб „Чепинец“ Велинград Елица Овчарова влезе в официалната Топ 10 ранглиста на Европейската континентална асоциация по водни спортове за 2020 година.
ОКТОМВРИ
На 2 и 3 октомври в околностите на гр. Сърница се проведе състезание по ориентиране за купа „Велинград“ и приз „Страхил Паланов“, организирано от бивши състезатели на вече несъществуващия велинградски клуб по ориентиране „Атлас“. Разнообразното трасе в различните дистанции при надморска височина от 1 250 метра постави на изпитание физическата подготовка и издръжливостта на всички състезатели на възраст от 12 год. до 70+. Участваха 380 ориентировачи, представители на 41 клуба от цялата страна – рекордно участие за това състезание!
На 3 октомври с традиционен поход в планината много хора от различни възрасти отбелязаха Световният ден на ходенето. Българската федерация Спорт за всички, Министерството на младежта и спорта и Община Велинград осигуриха награди за участниците в походите, както и за победителите в многобройните игри, които съпътстваха Световния ден на ходенето.
На 7 и 8 октомври в Копер - Словения се проведе международният турнир по спортни танци International Championship. България бе представена от два танцови дуета, като един от тях бе от КСТ „Импулс-Велинград - 2002“. Двойката Мирослав Бозев - Диана Енчева се класира на 6-то място при голяма конкуренция в тяхната категория.
На 9 октомври в София се проведе Световно първенство по ММА и граплинг. В него участва и СК „Беси‘ с треньор Красимир Толупов. 4 златни медала за клуба спечелиха Алеко Гальов в тежка категория, Уси Кердаков в категория до 74 кг., Хамлет Караманов при най-леките и Красимир Костадинов при юношите тежка категория. Сребърни медали са спечелили Николай Гушевилов, Салих Доспатски, Красимир Соколов, Цветомир Шуманов, Илиян Карамфилов, Красимир Кадьов, Ясен Мастев, Иван Аврамов, Алекс Миланов. С бронзови отличия са Ричи Янкулов, Ангел Камбуров, Денис Денисов и Емил Ризов.
На 23 и 24 октомври 13 плувци от ПК „Чепинец“ взеха участие в Десетия международен турнир по плуване ,,Руси Русев“ в Стара Загора и се представиха отлично. Елица Овчарова при родените 2009-2010 г. е трикратна шампионка на 50,100 и 200 м гръб и е със сребърен медал на 50 м свободен стил. Тя спечели приза за най-добра състезателка в своята възраст. В същата група родените през 2010 г. Антон Тупаров и Никола Мишев са първи сред връстниците си.
В същото състезание плувците на ПК „Белмекен“ спечелят общо 5 медала – 2 златни и 3 сребърни. Христо Джонгалов се окичи със златните медали на 50 м св.стил и 200 м съчетано плуване, а на 100 и 200 м кроул завоюва сребърни медали. На 50 м бруст Росен Кривулев добави към сметката на отбора още един сребърен медал.
НОЕМВРИ
На 13 и 14 ноември се проведе VII Международен турнир „Пловдив” по плуване на 25-метров басейн, който е включен в календара на БФПС. Плувците на ПК „Белмекен“ спечелиха общо 12 медала: 5 златни, 2 сребърни и 5 бронзови. Роденият през 2009 г. Христо Джонгалов стана първи в четири дисциплини - 50 и 100 м свободен стил, както и на 100 и 200 м съчетано плуване. Заради тези успехи организаторите на турнира са определили Христо Джонгалов за най-добър състезател в неговата възраст.
ФК „Чепинец“ завърши есенния полусезон с минимална домакинска победа 1:0 над „Тракия“ (Мирянци), като зае 6. място във временното класиране с актив от 21 точки, натрупани след 6 победи и 3 равенства с допуснати 5 загуби и 29:22 голова разлика.
На 20 ноември в София се проведе престижен международен турнир по бразилско жиу-житцу AJP – Тour Sofia, с организция от Абу Даби (ОАЕ). В него участва и велинградчанинът Любомир Цинцев, който след 4-годишно прекъсване се върна на тепиха и успя да запише победа и да участва в наи-атрактивната схватка на турнира,
От 25 до 28 ноември в Бургас се проведе поредното състезание от Държавното лично и отборно първенство (ДЛОП) по плуване на 25-метров басейн. В състезанията взеха участие и две плувкини от ПК „Белмекен“, които се представиха добре. Не спечелиха медали, но подобриха своите лични постижения в дисциплините, в които стартираха. Илиана Говедарска (р. 2008г) при девойки мл. възраст плува на 50, 100 и 200 м гръб, както и на 100 м св. стил. При девойките ст. възраст Мария Ангелова (р. 2005 г.) участва на 50, 100 и 200 м св. стил и на същите разстояния съчетано плуване.
ДЕКЕМВРИ
На 11 декември 2021 на закрития плувен басейн „Антон Митров“ се проведе традиционният коледен плувен турнир „Обичам да плувам“, организиран от ЦПЛР –ОДК и плувните клубове „Белмекен“ и „Чепинец“.
На 11 и 12 декември 2021 г. в Бургас се проведе поредното състезание от Държавното първенство по спортни танци по възраст и клас. КСТ „Импулс – Велинград 2002“ участва с 5 двойки и 3 момичета на соло. Те донесоха на отбора 2 шампионски титли и общо 7 комплекта медали: 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови. В клас 11Dя в многобоя златните медали заслужи двойката Христо Статев – Асия Бозова. В клас 15С в многобоя първото място и златни медали спечели двойката Борис Ушев – Ивана Енчева. При най-малките, във възрастовата група до 7 г. Ангел Пелев – Виолета Целева се окичиха със сребърни медали в многобоя, а в клас 11Е Ангел Попчев – Кайра Бозова станаха трети и получиха бронзови медали. В клас 18А при младежите Мирослав Бозев – Габриела Навякова спечелиха бронзови медали в „Латина“. В състезанията на соло сестрите Дария и Микаела Дуралийски заеха съответно 5. и 6. място в „Латина“ при най-малките до 7 г. Алис Коруджийска спеччели бронзов медал при 13-годишните и сребърен при по-големите – 15-годишните. В същото състезание КСТ „Импулс“ с треньори Петър Милчев и Йоана Сукиязова изпрати 2 двойки, които станаха абсолютни шампиони на България. Шампионски титли взеха Антонио Добрев и Рая Пиндева в (D. В по-голямата възрастова група 13D - Христо Манов и Криста Гушевилова също по възраст и клас са шампиони на България. И двете двойки преминаха успешно в по-високия клас С.
На тържествена церемония във Велинград Автомобилната федерация на България награди победителите от офроуд шампионатите за сезон 2021. „Офроуд клуб 4х4 Велинград“ спечели шест приза в класацията: Първо място в клас „Прототип“ и в клас „Рали Т2“; Второ място в класовете „Рали Т1“, „Стандарт Н“ и „Стандарт L“ и трето място в клас „Модифициран“.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 92.20 %
PM 2.5 µg/m3 33.18
PM 10 µg/m3 36.09

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica