Велинград - online - Старото читалище в Чепино вече печели награди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 25
· СК „Атлас“ се готви за Държавното първенство по ски бягане
· Над 20 години пожароприложен спорт във Велинград
Tuesday, January 18
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.01.2022
· Без изненада: общината поднови договора за транспорта с позната фирма
· Броят на заразените с ковид расте стремглаво
· Култура под знака пандемия: да бъдеш или да не бъдеш
· Данъчната кампания стартира, ползваме 5% отстъпка до 30 април
· КРИМИ ХРОНИКА 19.01.2022
· Таксата за битови отпадъци в Сърница без увеличение
· Без тържества, но с подаръци за Бабинден
· 170 „бабинчета“ в община Ракитово
· Гледката е отблъскваща, а кой е виновен?
· Удължен е срокът по програма “Патронажна грижа+”
· Учени от Велинград и обекти от региона са включени в изследователски проект
· Малки обяви: 19.01.2022
· Сърдечен поздрав към екипа на oбщинската болница
· Флагман на литературния живот
· Атанас Пашев пое ФК „Чепинец“
· Доброволците спечелиха наградата на публиката
· Спортните успехи през 2021 година

Старото читалище в Чепино вече печели награди
Публикувано 2022-01-04 09:43:21 от Темпо

Да получиш награда на Игнажден е от хубава по-хубава поличба - според народните вярвания така ще ти върви през цялата следваща година. На 20 декември, Игнажден, в залата на Президентството в София, с награда бяха удостоени доброволците от Велинград, които се заеха с каузата да дадат нов живот на Старото читалище в квартал Чепино.

От 2010 г. „Национален алианс за работа с доброволци“ и фондацията „Лале“ провеждат конкурс за доброволческа инициат ива. В тазгодишното му издание участваха 33 инициативи на училища, читалища, както и неправителствени организации, хора от бизнеса и доброволци.
Номинираните инициативи са били оценени от жури с участието на омбудсмана Диана Ковачева, Алексей Лазаров, управляващ редактор на в. „Капитал“, и Манол Пейков, от Издателската къща „ЖАНЕТ 45“.
По традиция се отличават 3 инициативи и тази година те са: „Старото читалище“ - за обновяване на Образцово народно читалище „Св.св. Кирил и Методий - 1905“ във Велинград; доброволците за реакция при бедствия, аварии и катастрофи на Сдружението „Аварийно спасяване - Пловдив“ и инициативата „Средногорски добротворец“ на ученици от Златица.
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри събитието и нарече инициативата „голям празник за хората с голямо сърце, поощрение за хората със светли души“. Тя благодари на всички участници в доброволческите инициативи и подчерта: „Доброто и добротворчеството нямат цена, те са безценни, каза вицепрезидентът. Много думи в българския език девалвираха, но доброто остава“.
Мария Петкова, директор на фондация „Лале“, припомни, че всяка година в Европа доброволчеството мобилизира за добри дела над 100 млн. човека в най-различни дейности. „Доброволците са хора с воля за добро, които не се оплакват, не мърморят, не търсят кой е виновен и къде е причината, а намират решенията, намират и новите решения в трудни ситуации като тази, в която се намираме вследствие на Ковид-пандемията.“ Всяко добро дело трябва да бъде показано, насърчено, похвалено и приветствано, каза на церемонията омбудсманът Диана Ковачева.
Честта да получат наградата заслужиха председателят и секретарят на ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий-1905“ Мария Чорбаджиева и Иван Пещерски. Тя им бе връчена от Манол Пейков.
Наградата е признание за обединените усилия на доброволци и дарители от местната общност. Старото читалище се помещава в сграда паметник на културата, затворена поради недовършен ремонт повече от 30 години. Благотворителната дейност започна през април 2021 г. и продължава. За набиране на средства за продължаване на дейностите по ремонта в сградата на старото читалище в навечерието на 24 май 2021 г. бе проведен благотворителен концерт с участието на над 100 певци, танцьори, музиканти, сред тях на 50 деца на възраст от 6 до 14 г. На първи етап сградата е основно почистена и измита от отпадъци и падащата мазилка. Сцената вече е електрифицирана, а подът й е измазан и изравнен с цел поставянето на подходяща сценична настилка. Поставено е и аварийно лед осветление на входа и в коридора към залата. Реновирането продължава, в момента се набелязват следващите задачи. През новата година предстои още много работа, но екипът на читалището в Чепино и доброволците вече много пъти доказаха, че са готови да се справят с всяка задача, която е в полза на читалището и хората.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 46.03 %
PM 2.5 µg/m3 52.36
PM 10 µg/m3 119.26

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води