Велинград - online - БСП-Велинград: Чрез референдум да се чуе гласа на народа за болницата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023
· Спортни събития за юбилея на ОУ „Христо Ботев“
· Трябва да си Ицо Хазарта, за да споделиш обяда на момчетата от ВУИ
· „Да придобиеш опит е важно“
· В деня на спорта - награди за най-добрите през 2022
· Измъчен успех за „Чепинец“

БСП-Велинград: Чрез референдум да се чуе гласа на народа за болницата
Публикувано 2021-12-07 09:49:38 от Темпо

Публикуваме изпратено до редакцията Становище на Общински съвет на БСП - Велинград по темата за смяна на управителя на МБАЛ Велинград. До момента БСП е единствената политическа сила, която заявява публична позиция. Готови сме да публикуваме позициите и на други партии, организации и граждани по горещата тема.

1. Считаме, че приетото на извънредна сесия на Общински съвет Велинград Решение от 25.11.21г. за смяна на директора на МБАЛ Велинград за неоснователно и целящо една бъдеща приватизация на МБАЛ - Велинград.
Общинската болница МБАЛ Велинград - ЕООД е търговско дружество със 100% общинско участие в капитала на болничното заведение. Тя е единствената общинска болница, функционираща на територията на община Велинград, на практика обслужваща около 50 000 души от град Велинград и съседните населени места, включени в обхвата на община Велинград, както и здравното обслужване на още 3 общини: Сърница, Ракитово и Якоруда, в това число и пациентите на хемодиализа. В лечебното заведение се обслужват 7000 и повече души на година, а през спешния център на болницата преминават 10 000 души. В Ковид отделението на болницата са били обслужвани 850, от които 10% пациента в тежко състояне по време на пиковете на Ковид вълната. Данните сами по себе си са показателни за значимостта и важността на лечебното заведение за Велинград и региона.
Имайки предвид, че това е най-близкото лечебно заведение, обслужващо четири общини, е немислимо да останем без него и да принудим хората да плащат за здравни услуги в частната болница, намираща се на територията на града или при спешен случай да пътуват до болничните заведения в Пазарджик, рискувайки живота си и губейки ценно време.
Като причината за смяна на управлението беше посочено неуспешното ръководство на сегашният управител д-р Динев, който живее в друго населено място и заема длъжност в друго лечебно заведение. Както е посочено в официален отговор на община Велинград, публикуван в сайт на общината, МБАЛ-Велинград е на печалба през последните години. Отчитайки този факт, както и факта, че оставаха около месец и половина до обявяване на конкурс за заема на длъжност управител на МБАЛ Велинград, както и поредицата от статии, които предшестваха внеснето до Общинския съвет предложение и последвалата извънредна сесия, сме на мнението, че това не е била целта на желаната смяна.
2. В МБАЛ-Велинград работят 218 лица, от които 126 медицински лица с доказан професионализъм и наложен авторитет сред хората. Самите те обявиха на извънредната сесия, че не подкрепят това решение и ще предприемат необходимите мерки (да сезират Областния управител), стачни действия и, че при необходимост, ще подадат оставка. БСП-Велинград изразява подкрепата към екипа на МБАЛ-Велинград в техния протест и алармира за много сериозна криза, в която влиза здравоопазването в региона на фона на все по-задълбочаващата се Ковид ситуация в България.
3. Лицата, внесли предложението в Общинския съвет, са служители, заемащи управленски функции в частната болница МБАЛ „Здраве“ - Велинград. Намираме, че това е отявлен конфликт на интереси, защитаващи частните интереси на сегашния им работодател, а не обществените на гражданите на община Велинград. Смятаме, че болницата е „обект“ на частни интереси поради 35 дка земя и сграда, включени в актива на болничното заведение и разрешение за минералната вода на територията му. Собственикът на частната болница МБАЛ „Здраве“ Велинград е отправял (показвал) такива интереси още преди години, преследвайки публично–частно партньорство с общината.
4. МБАЛ - Велинград не може и не трябва да бъде разменна монета в защита на частни интереси. Искаме да чуем какво е категоричното становище на кмета по този проблем.
БСП Велинград изказва подкрепа към всички медици и засегнати от това решение на Общински съвет относно МБАЛ Велинград, обявява се за защита на общинската болница и в духа на идващата промяна за открити и прозрачни действия, като призовава гражданите на Община Велинград и съседните общини, всички граждански сдружения и инциативи да се обединим и да спасим болницата. Нека бъде организиран референдум и да се чуе гласа на народа! Няма нищо по-ценно от здравето и човешкия живот!
Общински съвет на БСП - Велинград

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 88.25 %
PM 2.5 µg/m3 32.56
PM 10 µg/m3 35.32

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води