Велинград - online - ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, March 21
· Първи турнир по тенис на маса за купа „Велинград“
· „Чепинец“ завърши с победа Първата фаза на първенството
· Стартира Втората фаза на първенството в област Пазарджик
· Волейболистките от Дорково са шампиони на областта
Monday, March 20
· МИГ Белово, Септември, Велинград
Thursday, March 16
· На 20 март спират тока за 4 часа заради ремонт на подстанция „Велинград“
Tuesday, March 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.03.2023
· Какви са новите правила за снабдяване с дърва за огрев
· Общинската болница е кауза, борбата не е свършила
· Чака се извънредна сесия за болницата
· КРИМИ ХРОНИКА 14.03.2023
· Грижа в дома за 167 самотни възрастни хора
· Възстановиха разкопания участък на ул. „Гергевана“
· Да запазим Клептуза от нечисти ръце
· ARTE Feastival 2023 няма да се проведе
· ИК „Ждраковият род“ предлага да бъде почетен първия учител в Чепинско
· „На мегдана на другата България“ ще помага на „Старото читалище“
· Малки обяви: 14.03.2023
· За година ОДБХ е съставила 8 акта и 41 предписания
· Читалището в Чепино отчете пореден успешен мандат

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021
Публикувано 2021-11-09 08:28:44 от Темпо

Само държавна компания може да е гарант, че жп-транспортът ще има качество и цена като в Европа
„Железопътният транспорт в България е далеч от европейските реалности и на светлинни години от целите, които си поставя Европа в рамките на зелените й политики. Освен за икономиката, модерният, екологичен и достъпен железопътен транспорт има и сериозно социално измерение. Какво обаче се случи у нас – управление на тъмно и разпад на жп-мрежата?“ – това каза Драгомир Стойнев, водач на листата на БСП за България в рамките на дискусия, на която присъстваха евродепутатът Цветелина Пенкова, млади хора от областта и кандидатите за народни представители Петя Цанкова, Маргарита Иванова, Диана Варникова-Милчева, Георги Петров и Димитър Жилков.
Събитието беше част от общоевропейската Конференция за бъдещето на Европа - младежка кампания „Когато младите говорят…EUphoria“ на тема „Модернизиране на железопътната инфраструктура в България - по-чист, бърз и удобен транспорт“. Състоянието на железопътния транспорт, необходимостта от модернизация, както на подвижния релсов състав – вагони и локомотиви, така и на железопътни линии и гари, е крайно належаща, сигурността на гражданите и тяхната безопасност – това поставиха като акцент участниците в дискусията, състояла се снощи.
„България закъснява много с модернизацията на железопътния транспорт. Само държавна компания може да гарантира такава дългосрочна инвестиция, защото частните компании гонят бърза възвръщаемост. В момента Европа дава пари за железопътния транспорт, но е важно те да бъдат инвестирани правилно, а не откраднати. И БСП ще е гарант за това!“, заяви пред младите хора Драгомир Стойнев.
Според участниците целите на социалистите са железопътният транспорт „ да е достъпен като цена както за гражданите, така и за бизнеса; да е екосъобразен и основополагащ за целите на Зелената сделка; да е енергийно-ефективен; да има реално социално измерение – гарантирането на свързаност създава предпоставки за откриване на нови работни места и за намаляване на регионалните различия в страната.
Евродепутатът Цветелина Пенкова посочи, че близо 2 млрд. лв. за модернизация на железопътния транспорт в страната ни се очакват от еврофондове в периода до 2030 г. Европейските страни са далеч по-напред в обновяването на жп транспорта си, защото е евтин начин за превоз на товари и пътници, изключително екосъобразен и енергоефективен, най-безопасен и предвидим и не на последно място е социалният аспект на жп транспорта и възможността му да създаде свързаност между регионите, посочи Пенкова. Тя даде пример с влаковете в Германия, които на 100% са задвижени със зелена енергия. Драгомир Стойнев посочи за пример Англия и последователната държавна политика по отношение на развитието на железопътния транспорт.
Областният председател на партията Петя Цанкова поздрави младежите от БСП за реализирания проект в подкрепа на теснолинейката Септември - Добринище и задочно поздрави Кристиан Ваклинов за отличието му „Будител на годината 2021“ за възраждане на теснолинейката. „През това лято по линията имаше толкова пътници, колкото никога досега, откакто се помним“, потвърди Стоил Василев, локомотивен машинист, който от 27 години пътува по линията Септември - Добринище.
Младите хора, които се включиха в дискусията се обединиха около това, че 2 млрд лева от Европа ще бъдат недостатъчни за модернизацията на жп транспорта в България и затова ще бъде необходима и сериозна държавна политика и подкрепа. Младежите препоръчаха да се помисли за бъдещето на сегашните транспортни компании, за безопасността не само на транспорта в България, но и на пътниците, за възстановяването на полицейско присъствие във влаковете и наличие на камери във вагоните.
Предизборен щаб на БСП за България, област Пазарджик

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-12-16 08:40:50
Температура -1.70°C
Топл. индекс -3.21°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1120 291

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 76.77 %
PM 2.5 µg/m3 30.35
PM 10 µg/m3 39.48

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води